Zápasy 27. 10. 2013, Redakce

V Liberci trefil bod v závěru Lukeš, prodloužení pro domácí

Ke třem bodům z pátku přidal Litvínov čtvrtý v Liberci, i když ještě pět minut před koncem 0:1 prohrával. Navázal na zlepšený výkon, v prodloužení se nakonec prosadili domácí (2:1p).

16. kolo, 27.10.2013, Tipsport arena Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2p 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Melicherčík – Čakajík, Voráček, Výtisk, Hunkes, Ulrych, Jánošík, Čutta – Vampola, Víšek, Bartek, Dušek, Pospíšil, Filippi, Urban, Bulík, Bulíř, Jass, Nedvěd, Zacha. Trenéři Hynek, Černý a Láska

  • Sestava hostů

    Francouz - Zeman, Pavlík - Šlégr, Gula - Sklenička, Posmyk - 32. Kokeš - Jánský, Hübl (A), Lukeš - Rosa, Hanzl, Ručinský (A) - Martynek, Piroš (do 30.), Trávníček (C) (do 45.) - Majdan, Jurčík, Černý. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Verva si v neděli vypomohla místo K. Černého ústeckým Skleničkou, jinak zůstala sestava stejná jako ta úspěšná v pátek. Utkání zahájila česká státní hymna a hrálo se pod taktovkou česko-švýcarské dvojice sudích Jeřábek - Koch.

Hned v 1. minutě dvakrát ohrozil Melicherčíka v liberecké kleci Ručinský, po něm pálil tvrdě od modré Šlégr. Litvínov ukazoval, že má po pátku chuť. Další chvíle patřily domácím, Filipi z mezikruží minul a stejný hráč byl po vyšachování sám před Francouzem, klec netrefil, stejně jako Dušek.

V polovině třetiny dostal puk do jízdy Ručinský, mířil z levého křídla do vzdálenější šibenice, také vedle. Pak si pěkně do střelecké pozice vybruslil Jurčík. Jediné vyloučení v úvodním dějství měl na svědomí Pavlík, hasící možnost soupeře, ale v oslabení se mohli radovat i hosté: Šlégr v přečíslení dva na jednoho natáhl, pak hledal zadovkou Hübla, mohlo to být efektní i efektivní, ale kotouč mu trochu sjel. Francouze na druhé straně ještě nepropálil Urban a po mírně aktivnější hře Tygrů se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran uběhla půlminutka, když byl v úniku faulován Urban. Pavel Francouz si však znovu připsal úspěšný dvojzásah, jako proti Pardubicím. Chytil nájezd i trestné střílení. hra byla živější první části. Druhé vyloučení Vervy (Gula) a druhý brejk dva na jednoho, po přihrávce zakončoval Ručinský, mnoho nechybělo.

Pak musel jít pykat Martynek a Piroš s Trávníčkem měli na svědomí třetí nevyužité přečíslení, Pirošovu ránu gólman kryl. Stejný hráč byl poté bolestivě zasažen kotoučem. Bílomodré pokusy s přehledem likvidoval Francouz. Teprve v polovině zápasu přišel první trest pro Liberec (Víšek), pokus o vyšachování měl blízko k brance.

Během přesilovky se sudím nezdál tvrdý Šlégrův atak a poslali jej ven na dvanáct minut (2+10). Menší trest odseděl a do hry poté naskočil Kokeš. Litvínov začal být lepší, aktivnější, vedení se ale nedočkal. Rosova, Lukešova nebo Jánského střely cíl nenašly, naopak 40 vteřin před sirénou zamířil přesně k tyči Bartek, 1:0. Brejk Filipho s Pospíšilem v čase 39:58 stačili černí v poslední chvíli uhasit.

Ve třetím dějství nabídl terpve druhou přesilovku hostím Bartek, hákující Hanzla. Trávníček během ní dohrál Výtiska a rozhodčí jej poslali do kabin s pěti minutami navrch. V začínajícím oslabení mohl srovnat Rosa, Melicherčík vyrazil. Přesilovka se domácím hrubě nevedla, Litvínov byl dokonce dlouhé vteřiny dokonce aktivnější. Vyložené šance se nerodily, Ručinského trest zase nebyl Tygrům moc platný.

A to se jim vymstilo. Špatné střídání potrestal Hübl křižnou žabičkou na Lukešovu hůl a ten nechytatelnou ranou z voleje, 1:1! Rozkouskovaný závěr už mnoho šancí nepřinesl, domácí byli nervóznější a Verva se toho - nakonec marně - snažila využít. A tak se šlo do prodloužení.

V něm se hrál vyrovnaný hokej s jednou nebezpečnou situací Libereckých, Hübl však pomohl před odkrytou brankou dostat puk do bezpečí. V poslední minutě se individuálně prosadil Filippi a silnou litvínovskou nájezdovou zbraň tak nedošlo.

Minimálně vzhledem k průběhu zápasu, nedávné šňůře porážek a utkání na ledě soupeře bod pro Krušnohorce určitě dobrý. Ani druhý nemusel být daleko. Teď přidat další v derby s Chomutovem! Litvínov venku bodoval po pěti neúspěšných zápasech.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Pavel Hynek: "Litvínov hrál dnes výborně do obrany, dobře zhušťoval střední pásmo. Dostali jsme se poměrně šťastně do vedení v závěru třetiny, zbylé šance jsme bohužel nevyužili. Pokud jsme dnes chtěli pomýšlet na tři body, museli bychom lépe sehrát přesilovky, kterých jsme měli dostatek. Jsme rádi za vítězství."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Musím hráčům poděkovat za výkon. Celý zápas jsme bojovali, na hráčích byla vidět velká snaha. Hráli jsme hodně oslabení, tým se při nich hodně vydal. Za bojovnost jsme byli odměněni vyrovnáním. Chtěli jsme zápas dotáhnout k samostatným nájezdům, bohužel se nám to nepodařilo. Bod z venku v naší situaci bereme."