Zápasy 17. 10. 2013, Redakce

Slavii dal gól pouze Zavřel

Dobře rozehrané utkání v Praze Litvínov ztratil. Ujal se vedení, ale ve dvojnásobné přesilovce v závěru první třetiny inkasoval a nakonec podlehl 1:3.

13. kolo, 17.10.2013, O2 arena Praha
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Furch – Štich, Kadlec, Wharton, Kolařík, Holub, Valach, Knot – Krenželok, Bednář, Žejdl – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Jelínek, Micka – Doležal, Klhůfek, Slavíček. Trenéři Růžička a Weissmann

  • Sestava hostů

    Francouz – Pavelka, Gula - Hora, Kousalík - Sklenička, Pavlík - Martynek, Hübl (A), Lukeš - Rapáč, Hanzl, Trávníček (C) - Majdan, Piroš, Černý - Jurčík, Zavřel, Pšurný. Připraveni Horák a Kokeš. Trenéři Jeřábek a Rosol


Reportáž

Vervě chyběl ve čtvrtek Ručinský i obránci Zeman, Chaloupka a poprvé v sezóně Stříteský. Naopak první letošní šanci dostali odchovanci Hora a Zavřel (ten měl zažít povedenou premiéru...). Připraveni byli i dva junioři, brankář Horák, dobře se ukazující v prvoligovém Mostě, a obránce Kokeš.

V úvodu si najel na střelu Kadlec, na druhé straně zahrozil Hanzl, ale jinak byly první minuty spíše opatrné. Slavia měla výhodu přesilovky, ale vypracovala si pro soupeře pouze jednu ošemetnou situaci při střele Růžičky. Litvínov jen za první minutu oslabení třikrát vyhodil. A v polovině třetiny nečekaně lehce převzal otěže zápasu - co minuta, to gólová šance, hned třikrát.

Lukeš se dostal v dobré pozici mezi kruhy ke kotouči, popojel do strany, dostal brankáře z úhlu, ale ten proti jeho střele do odkryté klece zazračně vytáhl lapačku. Martynek převzal puk do jízdy, natlačil se před branku, ale nestihl zakončit. Piroš zleva sám, volil tvrdou ránu, neúspěšně.

Francouz byl potrestán za podražení, ale Verva opět bránila dobře. A mladíci předvedli, jak dávat góly: na útočné modré čáře dobře zapracoval Gula, Jurčík našel bekhendem před brankou Zavřela a ten z voleje rozvlnil síť, 0:1.

Kolařík - zdálo se - fauloval Trávníčka, ale ven šel chvíli na to až Skokan, s ním bohužel pro hosty také Hanzl. Při hře čtyři na čtyři se provinil Kolařík a po něm Kadlec, 59 vteřin pět na tři pro Litvínov! Tísněný Trávníček promáchl přihrávku před brankou, litvínovský tlak pokračoval, ale přišla chyba Skleničky a protože do úniku se dostal zrovna Bednář, bylo v čase 19:56 vyrovnáno, 1:1. Tahle třetina mohla (a měla) pro černé dopadnout daleko lépe...

Druhá část branku nepřinesla a její úroveň za tou první zaostala, účel světil prostředky. Litvínov mohl být s nerozhodným stavem spokojenější. Poté co nevyužil krátký zbytek oné nešťastné dvojnásobné výhody, odpískali sudí Šindler a Hradil v jediném okamžiku dva fauly hostům, Trávníčkovi a Rapáčovi. I když jednou Lukeš smolně nevyhodil, tým těžkou chvíli zvládl a ubránil se.

V polovině utkání zahrozili Žejdl se Sklenářem, na druhé straně to zkoušel Trávníček. Další vzruch přinesl až závěr třetiny, po přihrávce Trávníčka od zadního mantinelu a střele Hanzla se strhla před Furchem šarvátka a až do sirény se hrálo ve čtyřech. Ven šli Trávníček a Poletín. Uvolněnější led svědčil Bednářovi, který zatopil litvínovské defenzívě, byla však i tentokrát nakonec pozorná.

Druhý gól bude rozhodující, to bylo s přibývajícím časem stále zřejmější. Šance ve třetí třetině téměř k vidění nebyly, vyloučení také ne. Přesto branka padla, Wharton se dostal ke střele a zavěsil pod víko. Skokan pak zahřál vychladlou lavici hanby, vyrovnání ale nepřišlo, půl minuty před návratem hráče Slavie sudí navíc vyloučili přísně Skleničku.

V dalším průběhu ztékal Litvínov Furchovu svatyni marně. Do tlaku se dostal až v poslední minutě, kdy nejprve gólově pálil Hübl a poté při power play od modré Lukeš. Nakonec se musel smířit se sedmou porážkou v řadě, kterou zpečetil do prázdné branky Jelínek.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Vladimír Růžička: "Trochu jsme se vrátili ke hře, kterou jsme hráli na začátku. Dnes to bylo první utkání, kdy jsme dostali gól a ten zápas otočili, což se za posledních pět utkání nepodařilo. Když jsme dostali první gól, už se nám to nepovedlo obrátit. Doufám, že i tohle nám pomůže. Důležitým momentem celého zápasu byl gól v oslabení na 1:1 pár vteřin před koncem třetiny. Poté bylo jasné, že kdo dá ve třetí třetině gól, už to asi uhraje."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Myslím, že bylo od začátku vidět, že hrají mužstva, která nemají ideální formu a herně se trápí. Pro nás tam bylo pár rozhodujících okamžiků. Především obdržený gól v přesilovce pět na tři, kdy jsme ani třeba nemuseli dát gól, ale hlavně jsme měli jít do kabiny s vedením. Udělali jsme pak malou chybu ve třetí třetině a přišel rozhodující gól. Nedávají nám góly hráči, kteří by je měli dávat."