Zápasy 29. 09. 2013, Redakce

Třinec rozhodl vyrovnaný duel v závěru

Po čtyřech výhrách Verva v neděli poprvé padla, především kvůli špatné produktivitě (1:3). Trefil se pouze obránce Kousalík při přesilovce pět na tři.

7. kolo, 29.09.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
1 3
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Pavlík, Kousalík – Stříteský, Zeman – Šlégr, Pavelka – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Rapáč, Piroš, Ručinský (A) – Jurčík, Černý, Pšurný. Připraveni Franěk a Trübenekr. Trenéři Jeřábek a Rosol

  • Sestava hostů

    Hrubec – Galvas, Hrabal – Linhart, Roth – Kánia, Krejčí – Zíb – Rufer, Bonk, Růžička Martin – Adamský, Polanský, Gorškov – Varaďa, Růžička Marek, Ostřížek – Rákos, Matuš, Zagrapan. Trenéři Kalous a Marek. připraven Konrád


Reportáž

Příznivci Jiřího Šlégra se dočkali, po šesti odehraných zápasech v přípravě naskočil v neděli poprvé i do své patnácté mistrovské litvínovské sezóny. Na led nemohli zranění Chaloupka a Gula, včetně obou mladíků Pavelky a Pavlíka a Šlégra tak měli trenéři k dispozici jen šest obránců. Nechali svléknout také třináctého útočníka, juniora Jana Trübenekra.

Oceláři po pátečním debaklu na Spartě začali opatrně a domácí také nechtěli zbyteně riskovat. Zápas rozproudila až první přesilovka (Galvas), při níž dvakrát ohrozil Hrubce Hübl. Jeho první vyražená střela se snesla z výšky znovu před brankoviště a Třineckým bylo horko.

Litvínov byl aktivnější. Ubránil Stříteského vyloučení, ale nepovedla se mu další výhoda (Roth). Až Piroš dovezl kotouč pod nožem brusle před branku, kde jej včas uvolnil pro bekhendové Hüblovo šťouchnutí, stav 0:0 však vydržel, Hrubec byl připraven. Z pravé strany vyzkoušel Francouze Rákos a při vyloučení Martynka měl nejblže k první brance zápasu Polanský, osamocený se snažil puk zasunout, ale nestihl to.

Po změně stran pokračovali hosté v přesilovce, navíc brzy po Martynkově návratu šel pykat i Piroš, gól ale nepadl. Trest Kanii umocnil ještě faulem zatím spící třinecký kanonýr Růžička a 63 vteřin dvojnásobné výhody proměnil od modré čáry Kousalík, 1:0.

Majdanův dvouminutový prohřešek skončil pro domácí bez gólového trestu a ve 31. minutě se lámal zápas, Lukeš našel od zadního mantinelu ideálně před brankou pobratima Hübla, gól z toho však nebyl. A místo 2:0 přišlo krátce na to vyrovnání, Rufer měl dost času k dorážce, 1:1. Hanzlova ani Stříteského šance gólem neskončily, na druhé straně dokazoval svou třídu Francouz.

Třetí dějství mělo přinést vítězný gól a deset minut před koncem jej po rychlém protiútoku střelou do odkryté branky dosáhl třinecký Marek Růžička. Litvínov mrzely tři nevyužité přesilovky za sebou (Roth, Adamský, Mart. Růžička). Při prostřední z nich mohl dvakrát skórovat Zeman, jinak končily "zámky" tentokrát bez efektu.

Třinec trefil břevno, ale poslední minuty byly ve znamení tlaku domácích. Rezultovala z něj Hanzlova šance (těsně vedle) a Lukešovo spoluhráci nezachycené vybídnutí v předposlední minutě po prokličkování málem až před Hrubcovu klec. 99 vteřin před koncem začali Krušnohorci po oddechovém času hrát power play, ale ukončil ji do prázdné branky Bonk.

Jiří Šlégr si při premiéře připsal pěkný hit (další, snad ještě lepší, měl na kontě Zeman - viz video) a svůj obnovený debut komentoval: "Hrál jsem naostro prakticky po třech letech, nebylo to jednoduché, snažil jsem se proto hrát hlavně na jistotu a pomoci týmu. Že nastoupím jsem se dozvěděl prakticky po rozbruslení. Fyzicky se cítím dobře, jsem myslím solidně připraven. Ale není důležité, jak jsem hrál nebo se cítil já, spíš to, že jsme jako tým prohráli."

Litvínov nezahrál špatně, ale selhal tentokrát v koncovce. Ani závěrečná podpora ze strany diváků nepomohla, tým vyšel poprvé doma naprázdno. V týdnu odehraje hned tři zápasy, první dva za sebou venku.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "My nemáme žádný bod, přitom jsme v utkání měli snad nejvíc "gólovek" ze všech dosavadních zápasů. Chyby v obraně jsme také nedělali, bohužel ta největší byla při brance na 1:2. Z tlaku jsme měli dát branky, mohli jsme odskočit. Hrozně jsme dnes odehráli přesilovky, to rozhodlo. Přesto jsme jinak s Třincem odehráli dobrý zápas. Máme náročný program, čeká nás už třetí týden v rytmu úterý - pátek - neděle. Musíme se s tím nějak vypořádat a zkusit teď přivézt body zvenku."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Kalous: "Výsledkově jsme spokojeni, utkání jsme zvládli, ale herně to ještě pořád není ono. Minulý zápas (na Spartě) se nám hrubě nepovedl. Sám jsem byl zvědav, jaké to na nás zanechalo následky. Skvěle chytal brankář a dovedl nás k tříbodovému vítězství, tak bych to řekl."

Fanshop