Zápasy 24. 09. 2013, Redakce

Verva skalpovala Indiány a poprvé získala tři body!

Třetí vítězství za sebou a první v normální hrací době dosáhl Litvínov v úterním pozdním večeru. Čtyřmi góly skolil plzeňského mistra, dvě branky zaznamenali Hübl a Trávníček.

5. (ČT), 24.09.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
4 1
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman - Gula, Chaloupka - Kousalík, Pavelka – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Rapáč, Piroš, Ručinský (A) – Jurčík, Černý, Pšurný. Připraven Franěk. Trenéři Jeřábek a Rosol

  • Sestava hostů

    Machovský – Slovák, Hanzlík – Ružička, Jeřábek – Mozík, Seman – Frolo – Duda, Straka, Pletka – Kašpařík, Kratěna, Vlasák – Sýkora J., Sýkora T., Vlček – Dvořák, Lev, Schleiss. Trenéři Razým, Straka a Špaček


Reportáž

Lov na Indiány nebo indiánské přepadení? Úvod televizního zápasu nabídl obojí.

Plzeň se zakousla do zápasu urputněji a Francouzovi rychle naskočily tři zákroky. Verva však odpověděla parádně: Hübl procedil kotouč skrz brankáře Machovského, který v Litvínově chytal poprvé. A vzápětí byl v nájezdu faulován Hanzl a bylo nařízeno trestné střílení. Domácí specialista tentokrát neuspěl.

Západočechy mohl rozradostnit Kratěna, Severočechy zase Jurčík. Pak dvakrát zblízka neuspěl Hübl a Hanzl vybízel ke gólové teči Trávníčka. Do přečíslení se dostali Gula s Černým, Gula pálil nad. Ale fauloval Pletka. V oslabení dvakrát zahrozili Plzeňští. Půl minuty před přestávkou pod tlakem hostí fauloval Piroš.

Druhé dějství na zajímavosti neubralo. Už po 36 vteřinách zůstal v oslabení za plzeňskými obránci zcela sám Hübl a zasunul puk gólmanovi mezi betony. Hosté se postupně zvedli, ubránili dvě přesilovky soupeře (vyloučeni Dvořák a Sýkora), při ráně Stříteského je zachránil Machovský.

Francouz byl též pozorný a kapituloval po sílícím tlaku soupeře jen jednou a ještě velmi nešťastně. Kratěnovu přihrávku pod něj usměrnil bránící Gula. V posledních vteřinách ještě ve výhodě minul odkrytou klec Straka a stadión si hluboce oddechl... To byla tutovka tutovek. I podruhé tak šli domácí do kabiny s těsným náskokem.

Ve třetím dějství se čekal plzeňský tlak. Hned ve 41. minutě si najel před Francouze Kašpařík, ale litvínovská "33" byla skvělá a i díky němu možná klíčové oslabení Litvínov ubránil. Jednou strážci svatyně na brankové čáře pomohl Majdan. Krátce na to narýsoval Zeman kolmici Trávníčkovi a ten prostřelil Machovského potřetí. Černý s Pšurným se řítili dva na jednoho, protihráč dokázal přihrávku zblokovat. Ránu Lukeše dorážel Majdan, ale nad, Litvínov nicméně už začal zápas kontrolovat.

Lukešovo vyloučení deset minut pře dkoncem ještě skýtalo Škodě naději, ale hra ve výhodě už se hostům nedařila. Slovákův faul umocnil ještě držením Duda a domácí minutovou přesilovku pět na tři využili svým kapitánem, 4:1 a definitiva.

Útočný hokej se líbil. V modrém dresu udivoval Martin Straka, výborným pohybem a bojovností strhával spoluhráče, v oslabení dokázal i minutu forčekingem držet soupeře daleko od branky. Martin Rurčinský dokazoval, že "Husákovy děti" se snad se skvělým bruslením rodily.

Michal Trávníček: "Jestli jsme spokojen s osmi body a se středem tabulky? Já spíš s výkony. Myslím, že až na zápas v Pardubicích, který nám nesedl, byly docela solidní. A když takhle budeme pokračovat, body získáme."

Viktor Hübl: "Dali jsme góly a ve druhé třetině nás podržel Pavel Francouz. Pak už jsme si to docela hlídali. Já jsem loňskou sérii s Plzní už v hlavě neměl. Důležité jsou body a je jedno, s kým jsme je získali, liga je hodně vyrovnaná."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Souhlasím, že náš třetí gól byl pro průběh zápasu hodně důležitý. Podržel nás hlavně ve 2. třeitně brankář, vychytal toho hodně. Naše obrana není pořád taková, jaká by měla být, ale už se tomu trochu blížíme. Poprvé v sezóně jsme vedli o dvě branky, tím jsme se uklidnili a závěr zvládli."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Milan Razým: "Hrál se útočný hokej, který se musel líbit. Bohužel jsme dnes zklamali v koncovce a výborně chytal Francouz. Nedali jsme své šance, domácí využili dvě přesilovky a jednou skórovali po naší chybě ve středním pásmu v oslabení. Rozhodující byla třetí branka, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů v době, kdy jsme měli tlak. V závěru si už domácí utkání pohlídali a zaslouženě vyhráli."