Zápasy 20. 08. 2013, Redakce

Varům se v Bílině gól dát nepodařilo

Až třetí třetina přinesla branky na zaplněném stadiónku v Bílině. Litvínov v podkrušnohorskénm přípravném derby neproměnil trestné střílení, nastřelil tyč a tak nakonec soupeři podlehl 0:2.

přát., 20.08.2013, Bílina
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Stříteský, Zeman - Pavlík, Chaloupka - Gula, Pavelka - Šlégr, Kousalík - Majdan, Hübl (A), Lukeš - Martynek, Pšurný, Trávníček (C) - Černý, Piroš, Ručinský (A) - Bojer, Gerhát, Jurčík. Připraven Franěk

  • Sestava hostů

    Habal - Bičánek, Šmach, Gulaši, Drtina, Rohan, Látal, Schusser, Parýzek, Zaťovič, Hruška, Hovorka, Doležal, Vlach, Flek, Rohan, Vachovec, Koblasa, Harkabus, Vrána, Vaněk. Připraven Závorka


Reportáž

Verva nakonec mohla nasadit do hry i uzdraveného Lukeše, volno dostali Hanzl a Rapáč, další hráči nastoupili v Mostě. Energie dala v kleci šanci mladému Habalovi. Mostecká okresní komise rozhodčích dodala k zápasu sudí i obsluhu boxu trestoměřičů a před natěšeným hledištěm, jehož jediná podélná tribuna k stání se zaplnila už na rozbruslení, se mohlo začít.

Litvínov ve žlutém s Francouzem v brance ve 2. minutě poslal do hry poprvé i oba zlaté olympioniky, tentokrát s netradičními čísly, 42 (M.R.), resp. 91 (převrácená 19, J.Š.).

První střelu na branku vyslali ve 3. minutě Energetici, v 5. minutě ujel po křídle rychlý Flek, ale pak "domácí" vyrovnali hru. V 6. minutě krosčekoval Piroše Látal a třetí formace Vervy na ledě pokračovala. Následně Bojer ohrozil k tyči Habala, gólman Západočechů měl ale zažít svůj velký večer. Koblasu vychytal Francouz a Litvínov se v 9. minutě musel bránit v oslabení po Kousalíkově trestu. V jeho závěru jel málem sám na branku Hübl.

Poté Lukeš před brankou ještě hledal své útočné dvojče a lepší přesilovku předvedli žlutí po dalším Látalově provinění. Střely od modré se však neujaly stejně jako Trávníčkova koncovka zblízka po Černého přihrávce. Pirošova řada točila soupeře v pásmu dlouhé vteřiny, Lukeš bombou dorážel střelu od modré... Nic platno, do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhého dějství měl možnost Hübl. Hosté se zase dostali do brejku dva na jednoho, který zmařila nepřesná finální přihrávka. Fauly Šmacha a Gulašiho (ten na Trávníčka) nabídli Jeřábkovým a Rosolovým svěřencům 68 vteřin výhody pět na tři, ne však gól. Sudí pak potrestali Litvínov za špatné střídání, ale největší šance přišla ve 31. minutě na jeho straně: Majdana před brankou fauloval Vrána a rozhodčí Turčan zkřížil ruce. Slovenský štírek se vydýchal, na Habala ale nevyzrál.

Při Rohanově trestu nadělala karlovarské defenzívě starosti Kousalíkova rána. Hosté byli v této části méně vidět, více ke slovu se dostali až v závěru třetiny, kdy Stříteský otřel puk o síť nad nízkými tvrzenými skly a pykal za zdržování. Hovorka ale branku netrefil.

Po změně stran byla ohlášena rekordní návštěva na hokeji v Bílině (1528), i když těžko soudit jak byla počítána (vstup byl zdarma). Každopádně byl úterní hokej pro Bílinu svátek a měl by se po roce opakovat.

Gulův trest překrylo vyloučení Hrušky a při hře čtyři na čtyři se zrodila rozhodující akce zápasu. Šlégr od modré smolně nastřelil protihráče, pak jej unikajícího přidržel a v signalizované výhodě skóroval Doležal, 0:1.

Poslední destiminutovka potvrdila, že gól východnějším Krušnohorcům nebyl ten večer souzen: Piroš trefil tyč, neujala se Šlégrova rána ani její dorážky, ani možnost Černého. V 57. minutě tak pečetil výsledek ve prospěch střelecky úspěšnějšího týmu z lázeňského města Gulaši, 0:2.

Černožlutí prohráli v přípravě potřetí v řadě, ale pro diváky bylo událostí první letošní nasazení do hry matadorů Ručinského se Šlégrem.

Fanshop