Zápasy 08. 08. 2013, Redakce

Na Kladně první výhra

Po porážce a remíze se Slavií zapsal Litvínov první výhru v přípravě, když na Kladně dvěma góly odzbrojil Rytíře. Petr Franěk inkasoval jen jednou a měl lví podíl na vítězství týmu 2:1.

přát., 08.08.2013, ZS Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Chábera (41. Cikánek) – Černošek, D. Růžička, Doudera, Jankovič, L. Procházka, Kolařík, Gutwald, Jakovlevs – Tenkrát, Patera, Hořava – Treille, Dragoun, Dalecký – Kuchler, Machač, Havlíček – Pance, Pečura, Buc

  • Sestava hostů

    Franěk - Pavlík, Chaloupka, Kousalík, Hora, Pavelka, Havelka, Stříteský, Zeman – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Černý, Pšurný, Rapáč – Jurčík, Gerhát, Smolka. Připraven Francouz


Reportáž

Kladno nastoupilo prakticky v nejsilnější sestavě, i s oběma olympijskými vítězi a matadory Liborem Procházkou a Paterou a včetně (staro)nové akvizice Tenkráta.

První velkou šanci si vypracoval Litvínov, také dá se říci nejkompletnější od začátku přípravného období. Trenéři nicméně dali znovu šanci mladým, a to hned čtyřem obráncům: Pavelkovi, Pavlíkovi, Horovi a Havelkovi. A navrch v útoku opět Jurčíkovi se Smolkou.

Při vyloučení Majdana ujel Pšurný, ale Cháberu nepřekonal. Domácí si vytvořili několik možností, avšak neuspěli ani ze dvou přesilovek. Litvínov měl rovněž dvě výhody.

Branky přišly až po změně stran. V nájezdu neproměnil možnost kladenský Jankovič a tak se měnilo skóre na druhé straně. Třetí přesilovku využil za Martynkovy asistence Robin Hanzl. Naopak Rytíři Horovo provinění nepotrestali. Vyloučení Chaloupky a Rapáče nabídlo domácím téměř minutu hry pět na tři, ale čisté konto gólmana Fraňka zůstalo nezměněno.

Třetí dějství zastihlo hosty při chuti. Ve 43. minutě přišla se svým vkladem pro základní sestavu formace mladíků. Gerhát se Smolkou uvolnili Jurčíka a ten se v přípravě znovu trefil, překonal střídajícího Cikánka. Navýšit stav mohl Černý.

Lukeše poslali rozhodčí po protestech ven rovnou na dvanáct minut (2+10) a ve výhodě se poprvé prosadilo Kladno, zásluhou někdejšího zadáka Vervy Černoška, 1:2. Hüblův trest už jeho spoluhráči ubránili, stejně jako závěrečný domácí tlak, umocněný power play.

Verva tak ve třetím duelu zapsala první přípravnou výhru, jejím stavebním kamenem byl výkon brankáře, nejzkušenějšího ze čtyř gólmanů v kádru. Nenastoupili Gula, Piroš, Ručinský.