Zápasy 06. 08. 2013, Redakce + V. Papoušek

Stíhací jízda proti Slavii zakončena vyrovnáním v poslední minutě

V odvetném přípravném utkání se Slavií prohrával Litvínov doma už 1:4, ale poražen nakonec z ledu neodejel.

přát., 06.08.2013, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
4 4
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Horák - Pavlík, Chaloupka, Stříteský, Zeman, Pavelka, Gula, Kousalík, Hora - Majdan, Hübl (C), Lukeš (A) - Jurčík, Piroš, Smolka - Pšurný, Černý, Rapáč - Bojer, Gerhát, Písařík. Připraven Nechvátal

  • Sestava hostů

    Svoboda - Kadlec, Wharton, Knot, Holub, Valach, Štich, Kolařík, Beňovič - Skokan, Tomica, Žejdl, Bednář, Klhůfek, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Sklenář, Růžička, Stránský. Připraven Furch


Reportáž

V oproti prvnímu zápasu obměněné sestavě nastoupili černožlutí k druhému přípravnému utkání. Šanci opět dostala řada mladých hráčů z občanského sdružení HC Litvínov.

V dobré atmosféře, kterou vytvořili diváci na zaplněné podélné tribuně, začali úspěšněji hosté. Po chybě v rozehrávce jel Na Horáka sám Jelínek a proměnil, 0:1.

Tým v černých dresech odpověděl v 7. minutě při hře čtyři na čtyři povedenou kombinací první formace, kterou zakončil Viktor Hübl. Překonal Adama Svobodu a srovnal na 1:1. Vedení vrátil Slavii v přesilovce při Jurčíkově vyloučení dorážkou Micka. Hrálo se často nahoru - dolů, kromě domácího tábora fandů se nechávali slyšet i příznivci "sešívaných".

Po změně stran vzruchu ubylo, i před oběma brankami. Gólu se v této části diváci nedočkali a výsledek zůstal otevřený do třetího dějství.

A zůstal otevřený až do konce, i když Pražané svůj náskok v závěrečné třetině navýšili na tři branky!

Ale pojďme postupně. Delší období bez gólu a s minimem vzruchu ukončil po chybné rozehrávce soupeře Wharton, 1:3. Deset minut před koncem Klhůfek zvýšil na 4:1 pro hosty a o jejich výhře už nemělo být pochyb.

Ještě na začátku poslední pětiminutovky vedla Slavia po akci Pavelky v oslabení a jeho střele přes obránce, která brankou neskončila, stále 1:4. Vzápětí ale Chaloupka uspěl a svou a v oslabení snížil na 2:4.

Poté Tomica fauloval Rapáče (koleno) a pro provinilce utkání skončilo. Čtyři minuty před koncem využil přesilovku Pšurný, 3:4. Dvaadvacet vteřin před sirénou rozjásal domácí fanoušky Hübl, za asistence Lukeše a Černého. Stanovil tak konečnou remízu 4:4.

Nenastoupili Francouz, Franěk, Martynek, Trávníček, Hanzl. Další fota budou doplněna později

Fanshop