Zápasy 02. 12. 2012, Redakce

Plzeň těsné vedení udržela

Jediná branka chyběla Litvínovu k bodu(ům) na ledě lídra tabulky. Verva dvakrát snížila na rozdíl gólu, ze tří bodů se ale nakonec po výhře 3:2 radovali domácí.

27. kolo, 02.12.2012, ČEZ Aréna Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 3:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mazanec - Frolo, Jeřábek, St. Pierre, Marušák, Mozík, Boháč - Balej, Schleiss, Kratěna, Straka "C", Kašpařík, Lev, Kovář, Hollweg, Dvořák, Havlíček, Gulaš, Johnson, Pletka

  • Sestava hostů

    Francouz - Posmyk, Kubát - Stříteský, Zeman - Kousalík, Holub - Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Rapáč, Černý, Pšurný - Kubinčák, Frolík, Baláž. Připraven Franěk


Reportáž

Domácí bez Vlasáka se osmělili první, Kratěna ve 2. minutě branku přestřelil. Francouz i na svém někdejším ledě dokazoval svou letošní formu. Litvínov ve stejné sestavě jako v pátek přečkal první oslabení (Kubinčák) a také nezapomínal na útočnou aktivitu. O něco více ze hry měli v prvním dějství Západočeši, ale také hosté si šance vypracovali.

Na začátku druhé poloviny třetiny jel po kolmém pase sám Straka, nedal. Verva pak přestála hru ve čtyřech při Kubátově vyloučení a sama se dočkala první početní výhody zásluhou Frola. Příliš se jí ale nevedla. Bezbrankový stav v první pauze byl spíše úspěchem hostí, Francouzovi napočítali dvakrát více zásahů než jeho protějškovi Mazancovi.

Druhé Kubátovo vyloučení v zápase hned při prvním střídání po změně stran už domácím k vedení pomohlo. Litvínov dvakrát vyhodil, nakonec ale trefil odkrytou branku po křížné přihrávce z úhlu Kovář. Faul kolenem zlého muže Hollwega Krušnohorci nejen, že nepotrestali, ale v přesilovce inkasovali z hole St. Pierre. Vyloučení stejné zahraniční akvizice domácích změnu stavu nepřineslo, ale pak se přece jen trefil litvínovský střelec posledních dní Michal Trávníček. Po zpětné přihrávce z úhlu zamířil přesně a snížil na 2:1. Půldruhé minuty na to vrátil Plzni dvoubrankový náskok Kratěna.

Ve třetí části zápasu Litvínov ubránil Rapáčův trest a podruhé snížil na rozdíl branky, trefil se Rapáčův krajan Baláž. Od 48. minuty to bylo zase jen o gól, 3:2. Snahu o vyrovnání ztížil Jeřábkovým a Rosolovým svěřencům Holubův trest, kterým se zápas překulil do poslední pětiminutovky základní hrací doby. 90 vteřin před koncem si střídačka hostí vyžádala oddechový čas. Odvolala gólmana, tým tlačil soupeře, srovnat mohl, ale už nestihl.

V úterý přijede pod Krušné hory další enkláva hráčů NHL z Českých Budějovic!

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka: "Byl to vyrovnaný zápas. Obě mužstva se soustředila na obranu středního pásma, protože chyby by soupeř potrestal. Oba týmy už letos daly přes osmdesát gólů. Na obou stranách výborně chytali gólmani. Myslím, že utkání rozhodl náš gól v přesilovce, protože naopak soupeř své početní výhody nevyužil. Chybí nám dva zkušení obránci, ale mladí se chytli své příležitosti. Balej odstoupil, protože dostal ránu do oblasti ledvin."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Věděli jsme, že Plzeň vede tabulku a přijeli jsme s tím, že se budeme snažit co nejdéle držet stav 0:0. Jestli chceme s takovým soupeřem myslet na úspěch, tak musíme ze dvou šancí jednu proměnit. To se nám v první třetině nepodařilo. Ve druhé třetině jsme byli zakřiknutí, Plzeň nás dostala pod tlak a vlastně v ní rozhodla. Ve třetí části už jsme neměli co ztratit a podařilo se nám utkání zdramatizovat. Při troše štěstí jsme mohli vyrovnat, ale za laxní výkon ve druhé třetině jsme si bodovat nezasloužili. Na rozdíl od soupeře jsme nevyužili přesilovku, hrajeme je v posledních zápasech špatně."

Fanshop