Zápasy 20. 11. 2012, Redakce

Litvínov proti Spartě vydřel bod, má jich 40

Až ve čtvrtém utkání v rytmu obden Litvínov nevyhrál. Proti Spartě vedl, ještě ve 3. třetině prohrával, ale vybojoval bod. V prodloužení inkasoval krátce po skončení oslabení (2:3p).

23. kolo, 20.11.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 3p
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Posmyk, Kousalík - Stříteský, Zeman - Gula, Brejčák - 1.- 40. min. Martinka, Charousek - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Frolík, Černý, Pšurný - Sklenička, Rapáč, Kubinčák. Připraven Franěk

  • Sestava hostů

    Neuvirth - Sičák, Milam, Gřegořek, Krstev, Vallin, Philipp - Hovorka, Broš, Tenkrát - Ton, Hlinka, Pacovský - Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský


Reportáž

Litvínov nastoupil bez zraněných Holuba, Jareše, distancovaného Kubáta, s obránci Martinkou, Charouskem a se zadákem (obojživelníkem) Skleničkou v útoku. Sparta i s ex-Litvínováky Jánským a Bahenským.

Charousek jako první zaměstnal brankáře ve 2. minutě. Lépe vyhlížel brejk Rapáče se spoluhráčem dva na jednoho, střela slovenského hráče ale byla zblokovaná. Úvod utkání byl spíš opatrný.

Sičák nedovoleně bránil a jako první zahřál trestnou lavici. Než se vrátil, doplnil ho Hübl. Litvínov za půldruhé minuty hry v oslabení sklidil potlesk, Sparta působila na začátku zápasu nesebevědomě, zaraženě. Černého zahákoval Foster a v signalizované výhodě měl gól na holi Frolík, bekhendovou střelu Neuvirth vyrazil. V přesilovce domácí pronikli středem a mohli zakončovat do prázdné branky – zdálo se, že jim to znemožnil nedovolený zákrok na Lukeše.

Vyloučen byl až Ton za podražení, Vervě se v přesilovce nevedlo. Ton se po návratu pěkně uvolnil a zaměstnal Francouze, stejně tak Sičák. Do větší blízkosti branky ale hosté pronikali těžko. Litvínov v závěru třetiny tlačil, nicméně první dějství branku nepřineslo.

Druhá třetina začala faulem Broše, Trávníček před brankou ještě neuspěl, Hanzl už po pěkné kombinaci ano, 1:0. Sparta odpověděla bleskově, za 27 vteřin dorážel Francouzem vyraženou střelu Pacovský.

Po pěti minutách hry už živější Sparta začala často zaměstnávat oporu v domácí svatyni. Z brejku těsně minul tyč Sičák, Litvínov vypadl z tempa a první polovinu třetiny se hledal, scházela obvyklá šťáva. V okamžiku zlomu zápasu do druhé půle pálil ze dvou metrů do gólmana Pšurný a Verva začala hrát s větší Vervou. Do druhé komerčky zase tlačila Sparta a pak i po ní, víc než bylo divákům zdrávo a domácím trenérům milo. Ve 37. minutě se v rohu kluziště provinil Rapáč a vypadalo to na těžké oslabení pro černé. Půl minuty před návratem Rapáče podržel v šanci protihráče Brejčák a Ton v přesilovce pět na tři prostřelil Francouze, 1:2.

Do třetí části vstoupili Krušnohorci přece jen s větší aktivitou, ale v šanci se v úvodu objevil jen Rapáč. Zakončit se mu nepovedlo. Vzápětí přišlo přečíslení Pražanů, Sekáč těsně minul. Hüblova řada zvedla prapor, získala tlak a po vystřídání z dorážky uspěl podruhé v zápase Robin Hanzl, 2:2.

Atmosféra ožila, ale Sparta nesložila zbraně a vzápětí si vedení mohla vzít zpátky. Další možnost měl Broš, Francouz svůj tým podržel. Černého bodyček a málem vlastní gól v tísni zasahujícího Brejčáka při protiútoku Sparty byly další momenty, které zaujaly diváky. V závěru hostům zavařil vyloučením Milam, Litvínov dotíral, ale remízu už nezměnil.

V nastaveném čase byl vyloučen Zeman, Verva se ubránila, ale krátce na to přece jen inkasovala. Gól Hovorky vyhlížel jako sporný, rozhodčí se odmítli podívat na video a branku uznali. Později se prokázalo, že správně.

Oba celky trochu "tahaly nohy", náročný program posledních dní byl znát. Litvínov přetrhl šňůru pěti výher, ale aspoň zaokrouhlil svůj zisk na 40 bodů. A jede se dál...

Robin Hanzl viděl výsledek spíš pozitivně: "Pro nás dnes bod, který bereme všemi deseti, Sparta byla dlouho lepší." Michal Trávníček přidal: "Hráli jsme každý druhý den a dnes už jsme nebyli schopni předvést naši hru, nedokázali jsme se udržet delší dobu na puku v útočném pásmu, málo jsme stříleli. Gól v prodloužení? Upřímně řečeno, bylo to rychlé a nevím, zda se puk dostal za brankovou čáru. Ale rozhodčí se myslím mohl jít podívat na video. Řekl mi, že si byl jistý."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Sparta přijela do Litvínova výborně připravená. K ničemu jsme se moc nedostali a měli málo střel. Hlavně v první třetině, kdy jsme hráli několik přesilovek. Myslím si, že jsme měli hrát přesilovku pět na tři po faulu na Lukeše. Hosté dobře bránili a čekali na brejky, které také v zápase měli. A dočkali se i přesilovky pět na tři, ze které skórovali. Po druhé třetině jsme chtěli bod a nakonec ho získali, takže jsme relativně spokojeni. Jsme rádi, že teď skončila série čtyř zápasů obden. Chvilku si odpočineme a připravíme se na další utkání."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Josef Jandač: "Hráli jsme dneska docela dobře. Odvážíme si dva body - před zápasem bychom to brali, ale po průběhu utkání jsme mohli mít i tři. První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé jsme byli lepší, dostali se do vedení, ale ve třetí třetině jsme udělali hloupou chybu, kterou soupeř potrestal. V závěru jsme byli rádi, když jsme utkání dovedli do prodloužení. V něm jsme sehráli špatně přesilovku čtyři na tři, ale nakonec vstřelili gól."

Fanshop