Zápasy 02. 11. 2012, Redakce

Vítkovice dobyty, Litvínov veze tři body!

Dvakrát prohrával, dvakrát skóre otočil a veze z Ostravy tři body za výhru 5:3! Místo snížení ztráty na jediný bod odskočil Litvínov pátečnímu soupeři na sedm bodů a upevnil si pozici ve středu tabulky. V neděli vyzvou černožlutí Karlovy Vary!

18. kolo, 02.11.2012, ČEZ Aréna Vítkovice
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    1:2, 2:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Málek - Voráček, Štencel, Malík, Barinka, Sloboda, Sedlák, Rehák, Ondrušek - Hlinka, Roman, Szturc, Strapáč, Walker, Němec, Klimek, Burger, Ujčík, Huna, Kucsera, Svačina

  • Sestava hostů

    Francouz – Posmyk, Kubát - Kousalík, Holub - Stříteský, Zeman - Gula, Brejčák – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Kubinčák, Černý, Ručinský - Frolík, Rapáč, Baláž. Připraven Franěk


Reportáž

V rozmezí jednoho až sedmi bodů se mohl změnit odstup mezi oběma pátečními soupeři. Možná i proto začalo utkání zhurta: první sice zasahoval Málek, ale už ve 24. vteřině otevřel skóre domácí Klimek. Litvínov, který nastoupil s uzdravenými Majdanem, Kousalíkem i Rapáčem, gól nedeprimoval a využil hned první přesilovku (Szturc). Bekhendem po Holubově střele zavěsil Ručinský a srovnal na 1:1. Čtyři minuty na to už Verva vedla, obrat dokončil po Martynkově asistenci důrazný Hanzl, který se natlačil před branku a prostřelil Málka, 1:2.

Jenže od té chvíle Litvínov moc často nehrál v plném počtu. Vyrovnání hrozilo ve chvíli, kdy 50 vteřin po Hüblově vyloučení hosté špatně střídali a měli hrát více než minutu ve třech. Naštěstí se provinil i domácí Malík a žlutí dokázali oslabení přestát. Stejně přestáli i klasickou nevýhodu při Frolíkově trestu, teprve po jeho návratu trefil Klimek tyč. Čtvrté vyloučení Vervy přinesla poslední minuta a bylo nejkrutější: Gula inkasoval pět minut a do konce utkání.

Po změně stran a třech ne zrovna povedených minutách domácích tito dlouhou výhodu nakonec přece jen využili Ujčíkem. Ve zbytku Gulova trestu šel ven Posmyk, druhé oslabení pět na tři... I tentokrát bez inkasování. V polovině zápasu přece dokončil obrat stavu Roman, ale Litvínov zabral, konkrétně první formace. Dokázal odpovědět už za 66 vteřin, po kolmém pasu Majdana proměnil nájezd Lukeš, 3:3.

Druhý trest Posmyka trval celé dvě minuty a pak konečně přišla přesilovka i na druhé straně. Zbytek třetiny ve výhodě nabídl hostům Barinka. V čase 38:45 se navíc provinil vítkovický Strapáč. A Litvínov s přesilovkou pět na tři naložil o poznání lépe než protivník: do kabiny mu v čase 39:37 zajistil vedení po pěkné kombinaci Hübl, 3:4! Třetí obrat skóre! Autoři toho posledního věřili, že bude konečný.

Zbytek přesilovky po změně stran už branku nepřinesl, stejně jako další Malíkovo provinění. Ale krátce po návratu vyloučeného uklidnil ve 48. minutě svůj celek jeho kapitán Trávníček tečí Stříteského střely od modré čáry, 3:5! Vyloučení Stříteského za posunutí branky v souboji s protihráčem po závaru před Francouzem (domácím nebyl uznán gól) změnu nepřineslo, stejně jako na druhé straně Ručinského možnost. Pět minut před koncem šel ven Zeman, ale Litvínov hned několikrát vyhodil a tlačil tak zápas ke třem bodům...

Poslední, byť už malé naděje, vzalo Ostravským vyloučení Romana 54 vteřin před sirénou. Litvínov s Francouzovou podporou přivezl zvenku opět všechny tři body a v neděli vyzve krušnohorského soka z Varů! Přijďte, prodej vstupenek začíná v pokladně jako vždy v sobotu ráno.

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Mojmír Trličík: "Důležité chvíle byly poté, co jsme otočili stav na 3:2. Měli jsme hru v moci, byli aktivní a měli jsme zvýšit na 4:2. Rozhodně jsme neměli dopustit, aby soupeř vyrovnal a pak ještě otočil. Rozhodla efektivita, ta dnes byla na straně hostů. Svou pozici vnímám tak, že v sobotu ráno máme trénink a v neděli odjíždíme na zápas do Plzně."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Zápas se nevyvíjel jednoduše. Dostali jsme gól v první minutě i když jsme hráče nabádali, aby se soustředili po dlouhé cestě na začátek utkání. První důležitý moment byl otočení stavu na 2:1. Pak jsme dostali gól v pětiminutovém oslabení, kdy už jsem si myslel, že to ubráníme. Důležité bylo, že jsme zase brzy vyrovnali a před koncem druhé třetiny dali gól na 4:3. Ve třetí části jsme si výsledek dobrou obranou středního pásma pohlídali."

Fanshop