Zápasy 05. 10. 2012, Redakce

Litvínov potřetí za sebou úspěšný na nájezdy!

Ani Tygři zpod Ještědu nepřerušili vítěznou litvínovskou sérii. Potřetí za sebou vrcholilo drama v utkání Vervy nájezdy, potřetí při nich černožlutí střelci zachovali chladnou hlavu (3:2sn).

9. kolo, 05.10.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3sn 2
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Posmyk, Kubát, Martinka, Stříteský, Gula, Sklenička, K. Černý – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Černý, Baláž, Ručinský - Frolík, Rapáč, Pšurný. Připraveni Franěk a Hora

  • Sestava hostů

    Pinc – Šmíd, Havíř, Čakajík, Výtisk, Čutta, Derner – Bulíř, Nedvěd, Dušek – Kudrna, Víšek, R. Vlach – T. Urban, Špaček, Filippi – Krejčík, Galamboš, Kica – Bárta


Reportáž

Hosté pustili krátce před zápasem z kádru i Netíka (Nižněkamsk) a Novotného, v brance dostal přednost Pinc. Jan Holub, který od soboty na měsíc posílí Litvínov, už za ně nenastoupil. Litvínov vyjel do hry poprvé s nejzkušenějším forvardem Ručinským, vrátil se Kubát, chyběli Kubinčák, Brejčák, Zeman, Jareš a Kousalík.

Petr Nedvěd byl při rozbruslení první na ledě ještě v negližé a z ledu šel před zápasem naopak poslední. Také jeho protějšek Martin Ručinský se na ostrý vstup do své jubilejní 25. sezóny mezi dospělými připravoval pečlivě.

Francouz si puk potěžkal už ve 12. vteřině, vzápětí mu puk od modré čáry orazítkoval boční tyč a ve 35. vteřině byl po domácím protiútoku vyloučen Dušek, rušný úvod. Na post beka v Hüblově formaci se v přesilovce postavil k Posmykovi Ručinský. Pince ohrozil Hübl, ale jinak hosté oslabení zvládli dobře. Další možnost lapil litvínovský odchovanec v tygří kleci Majdanovi.

Jeho spoluhráči si první přesilovu zahráli od 7. minuty, kdy se sudím nelíbil zákrok K. Černého u tyčky. Po 50 vteřinách ale nedovoleně bránil Dušek a poměr sil na ledě se srovnal. V 10. minutě zbrzdil nedovoleně liberecký brejk Posmyk a Tygři i po přesilovce získali více ze hry, ale do koncovky se nedostávali. Stejně tak domácí, šancí bylo v úvodním opatrném dějství k vidění poskrovnu.

V 18. minutě musel ven Martinka, Ručinský z protiútoku vysunul Trávníčka, který pálil z dobré pozice, Pinc byl však znovu neprůstřelný. Čtyřicet vteřin před koncem putoval na trestnou lavici do třetice Dušek a do třetice i všeho dobré pro Vervu: Posmykovu střelu od modré čáry tečoval a zbrzdil některý z protihráčů a ta si našla cestu do branky, 1:0. Asistovali Hübl a Ručinský.

V úvodu druhého dějství poslal na branku jedovku Ručinský. Ve 24. minutě vyloučili sudí Posmyka, Litvínov se ubránil a naopak vyloučení Bárty nepotrestal. Otevřenější hokej ani po přestávce nepřišel, ale zápas měl díky povzbuzování obou táborů fanoušků dobrou atmosféru.

Posmyk v polovině utkání nezasáhl v obranném pásmu skákavý puk a tak se zčistajasna do šance dostal Bárta, který vyrovnal. Vzápětí se hosté dostali do brejku dva na jednoho, Francouz zachránil. Ve 33. minutě dostal kolmou přihrávku Nedvěd a s přehledem Francouze překonal, za dvě minuty tak bylo skóre otočené. A mohlo být pro Vervu ještě hůř, Víšek jel sám na branku! Nedal.

Ve 35. minutě nedovoleně bránil Kudrna, hrálo se v útočném pásmu Krušnohorců, ale bez efektu. Jižní tribuna neustávala ve fandění, Litvínov v závěru třetiny přidal a v posledních vteřinách mohl srovnat Martynek.

Po vypršení 40. minuty se strhla menší potyčka, kterou odnesl menším trestem Čutta. Hráči v černém začali poslední třetinu i proto náporem, Lukeš si hledal nejlepší chvíli ke střele, byla zblokovaná, ale pak se domácí přece dočkali, Martynkova střela prošla Pincovou výstrojí, 2:2. Francouz vychytal Kicu. Ve 46. minutě Černý s Ručinským točili hosty v jejich pásmu, Pinc přišel o hůl, ale mohl si oddechnout, Černý z těžkého úhlu minul. Majdan byl ostře poslán na hrazení, odjel po svých a sudí netrestali.

V 51. minutě dostal Baláž dvě minuty za vysokou hůl a než byla zahájena hra, dostal navrch další menší trest. Těžkou chvilku Litvínovští zvládli na jedničku, připustili jen minimální ohrožení své svatyně. Rozhodnout mohl Baláž, Pinc mu ale gólovku zmařil, puk udržel ve výstroji. Takže potřetí nájezdy!

Rozhodl Viktor Hübl v poslední sérii. Skóroval předtím i Lukeš, vyrovnával Nedvěd. Poprvé neuspěl Hanzl, hosté však nedali dvakrát a tak dva body zůstaly v Litvínově.

V neděli se černožlutí vydají na Spartu! A to býval pro Litvínov vždy svátek...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Měli jsme útlum ve druhé části, kdy jsme pět-šest minut začali nesmyslně kombinovat v útočné třetině metr za modrou a soupeř z toho chodil do brejků. Upustili jsme od naší hry, ale třetí třetinu jsme už hráli dobře, dostali Liberec pod tlak a měli i dvě loženky na vítězný gól. Nestalo se a proto došlo na nájezdy."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Marian Jelínek: "Neodehráli jsme špatné utkání, ale opakuje se stejná písnička: třikrát venku, tři remízy, třikrát jsme prohráli v prodloužení nebo v nájezdech. Jako klíčový moment bych viděl náš nájezd za stavu 2:1, mohli jsme odskočit na rozdíl dvou branek a možná bychom dotáhli zápas k výhře. Na druhé straně soupeř byl dobrý a remíza asi zasloužená. V dovednostní soutěži pak byli lepší domácí."