Zápasy 02. 10. 2012, Redakce

V Pardubicích gól v čase 59:56!

Brejčák, Zeman, Kubát, Kousalík, Jareš, Kubinčák, Ručinský. To není litvínovská sestava, ale naopak - výčet absencí v úterním utkání. Přesto Litvínov znovu bodoval a znovu vyhrál! Dvěma brankami se o výsledek 4:3sn zasloužil Rostislav Martynek.

8. kolo, 02.10.2012, ČEZ Arena Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
3 4sn
  • Třetiny

    2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Salfický – Píša, Kočí, Sičák, Vašíček, Kolář, Benák, Ďaloga – Hemský, Zohorna, Starý – Bartek, Beech, Somík – Kousal, Buchtele, Brendl – Semorád, Nosek, Cetkovský – Šagát

  • Sestava hostů

    Francouz – Posmyk, K. Černý, Martinka, Stříteský, Gula, K. Charousek, Havelka – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Baláž, Pšurný, Frolík - Černý, Rapáč, Jurčík. Připraven Franěk


Reportáž

Poprvé s Charouskem a znovu s Havelkou a Martinkou v obraně nastoupil Litvínov na východě Čech. Domácí ve snaze odpoutat se z předposledního místa v tabulce vsadili na veterána Salfického. Toho však rozesmutněl už po 59 vteřinách Michal Trávníček, který po pěkné akci Hanzla a Martynka otevřel skóre. Litvínov si sice ani tentokrát neodpustil brzké vyloučení (3. min. Havelka), ale pak měl početní výhody při trestech Kousala (2+10) a Barteka. Největší šanci zvýšit na 0:2 měl z dorážky Hübl.

Poté ale přišla pro hosty zlá pětiminutovka, a to se vším všudy, která slibně se vyvíjející se utkání zvrhla ve prospěch soupeře. Gula a Kamil Černý byli vyloučeni krátce po sobě, ústecký zadák navíc dostal 2+2 minuty. Dvojnásobnou přesilovku Pardubic zužitkoval po dvaceti vteřinách Bartek, při gólové akci se úspěšně předvedla akvizice z NHL Hemský. V dobíhající klasické přesilovce navíc stejný hráč udeřil znovu a obrátil skóre na 2:1.

A to nebylo všechno, sudí Blecha a Trombík se na hostech "vyřádili" znovu, ve stejném čase poslali ve 20. minutě ven najednou Gulu a Černého.

Přestávkou rozdělené oslabení ale Verva zvládla, naopak - hned po jeho skončení z přečíslení mohla první formace vyrovnat (Hübl). Povedlo se to ve 32. minutě a na hlášení se hlasatel zgustl: gól dal Martynek, přihrával Martinka. Škoda, že se vedení nepodařilo udržet déle, než čtyři minuty, proti byl Hemský, 3:2. V poslední minutě třetiny ještě Francouz znemožnil Bartekovi hattrick a Rapáč musel ven za vysokou hůl.

Litvínov se po pauze ve čtyřech ubránil, naopak vyloučení Ďalogy nevyužil. Po Píšově návratu z trestné lavice přišly v 55. minutě velké možnosti Vervy, Lukeš trefil tyč a proti Martynkovi zasáhl Salfický. Z Východočechů sálala nervozita, nepomohl jim příliš ani oddechový čas, se štěstím ale náskok drželi.

Smolný závěr pro hosty vyvrcholil - zdálo se - v 58. minutě. Za faul na Černého bylo nařízeno trestné střílení, ale postižený gólmana nepřekonal. Litvínovští trenéři si vzápětí vzali oddechový a zkusili power play. Posmykovy rány se neujaly, méně než půl minuty před domácími očekávanými koncem Litvínov ztratil útočné pásmo, ale přesto se vyrovnání dočkal! Čtyři vteřiny před koncem se krušnohorským hrdinou večera stal druhým gólem Martynek!

Nájezdy rozhodl stejně jako proti Brnu Robin Hanzl, ve druhé sérii vymíchal Salfického jako přes kopírák Trvaje před dvěma dny. Francouz opět vůbec nekapituloval. Hanzl s Martynkem zaznamenali v utkání 3 body (1+2, resp. 2+1).

Tak v pátek na Liberec! I s Martinem Ručinským?

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Hynek: "Nepodali jsme dobrý výkon. Hned v 1. minutě jsme si nechali dát gól do prázdné branky po špatné rozehrávce. V 1. třetině jsme skóre otočili v přesilovkách. Měli jsme znovu výhodu pět na tři a mohli odskočit na větší rozdíl, to byl jeden ze zlomových momentů. Soupeř srovnal laciným gólem, na který jsme dokázali odpovědět díky Aleši Hemskému. V poslední třetině jsme nechtěli bránit výsledek, ale aktivita v útočném pásmu byla malá a vše vyvrcholilo dvě minuty před koncem trestným střílením. Při power play jsme mohli rozhodnout, ale na konci přišly opět chyby. Takové góly nás sráží."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že si z Pardubic odvezeme dva body, tak bych tomu moc nevěřil. Máme problémy se sestavou a tak je pro nás každý bod dobrý. Dneska jsme urvali dva, když jsme po dvou třetinách prohrávali. Klobouk dolů před klukama, dokázali dřít až do konce."