Zápasy 28. 09. 2012, Redakce

PKH derby pro domácí

V lázeňském městě Litvínov neuspěl, poprvé skóroval až v 57. minutě za stavu 0:4. Stihl to ještě jednou, ale porážku (2:4) už odvrátit nestačil. V neděli přijede pod Krušné hory vedoucí celek tabulky: brněnská Kometa!

6. kolo, 28.09.2012, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mensator - Gründling, Gřegořek, Gulaši, Kloz, Kohn, Látal, Nosek, Prošek - Doležal, Koblasa, Košťál, Kumstát, Pech, Pohl, Rohan, Skladaný, Skuhravý, Vachovec, Zaťovič, Zucker

  • Sestava hostů

    Francouz – Posmyk, Kubát, Sklenička, Stříteský, Jareš, Kousalík, 1.-40. Havelka, Hora – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, Pšurný, Rapáč - Černý, Baláž, Frolík


Reportáž

Litvínov nakonec mohl do hry nasadit Kubáta, chyběli mu ale tři obránci a tak nastoupil v obraně i s ústeckým Skleničkou a mladíky Havelkou a Horou. Už ve 3. minutě musel do čtyřech po provinění Kousalíka. Možnost otevřít skóre měl Zucker, ale Francouz zachránil. Vervě se první výhoda nabídla v 6. minutě po faulu Doležala, zejména v závěru přesilovky sevřela soupeře, po ní jeli její hráči na Mensatora v přečíslení, branka ale nakonec padla na druhé straně. Nemýlil se Nosek.

Třetím provinilcem třetiny byl v 17. minutě Majdan, což mělo domácím pomoci udržet těsný náskok do přestávky. Litvínov oslabení ubránil, ale 19 vteřin před sirénou byl podruhé v zápase vyloučen Kousalík a šest vteřin na to Zucker upravil na 2:0. Zlý úvod...

Také druhou třetinu začal Litvínov brzkým oslabením (Trávníček). Vcelku s přehledem se ubránil a mohl začít myslet na korekci stavu. Ve 28. minutě ale mohl být Zucker (v zápase do té doby 1+1) i u třetí branky Varů, za faul na něj bylo nařízeno trestné střílení, které neproměnil.

Na začátku druhé poloviny zápasu skončil večer pro domácího Zaťoviče, který od sudích inkasoval pět minut plus do konce utkání, ze hry po jeho zákroku odstoupil čtvrtý bek základní sestavy HCVL, Richard Jareš. Snížení však nepřišlo ani při vyloučení Vachovce v závěru třetiny. Energie šla do 3. třetiny se slibným náskokem, byť střely na branku byly ve druhém dějství 3:13.

Třetí část - a do třetice trest pro hosty hned v úvodu, tentokrát už v 6. vteřině (Kubát). V závěru oslabení bylo znovu nařízeno trestné střílení ve prospěch Západočechů a Kumstát Francouze překonal. Poté se prosadil Pohl a o vítězi se zdálo být rozhodnuto.

Litvínov ve zbylém čase hrál dvě přesilovky. První nevyužil, ale ve druhé rozhodl Martynek alespoň o tom, že ani v šestém zápase sezóny nevyjde střelecky naprázdno. Mensatorovo kouzlo bylo odčarováno a 64 vteřin před koncem snížil Lukeš na 4:2. Víc už se nestihlo, vše přišlo příliš pozdě.

Reparát bude černožlutý tým skládat v neděli s atraktivním soupeřem - lídrem tabulky Kometou Brno! A pro tento duel mohou být branky ze závěru utkání důležité. Tak přijďte povzbudit!

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vladimír Kýhos: "Jsme maximálně spokojeni. Do hry se vrátili obránci Kohn a Nosek. Kvalita hry byla úplně někde jinde. Dokázali jsme rozehrávat puky, bylo to o něčem jiném. Za stavu 2:0 jsme hráli pětiminutové oslabení a jeho udržení byl rozhodující moment zápasu. Následně jsme přidali další branky. Škoda neudržené nuly, Lukáš Mensator si jí zasloužil. Kluci mu měli více pomoct a ne se hrnout jen do útoku."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Podali jsme nejhorší výkon od začátku soutěže, Vary vyhrály zaslouženě. Nebýt brankaře Francouze, tak jsme mohli prohrát i větším rozdílem. Co se týče konce, to bylo jen takové učesání výsledku, že to nevypadalo tak špatně. Výkon byl z naší strany špatný. Musíme se na to podívat na videu, ukázat si chyby a poučit se z nich. Problém je, že se nám vážně zranil další obránce (Jareš, klíční kost) a budeme to muset rychle řešit."