Zápasy 23. 09. 2012, Redakce

Zlín o gól šťastnější

Jen Juraj Majdan, zatím nejlepší střelec Vervy v probíhajícím ročníku, dokázal vstřelit gól Zlínu v nedělním zápase. Hostům tak stačily zásahy Balaštíka a Köhlera na tříbodový zisk. Litvínov postrádal i trochu štěstí, domácí reparát má na programu už v úterý (18:15).

4. kolo, 23.09.2012, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
1 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Posmyk, Kubát, K. Černý, Stříteský, Jareš, Kousalík, Gula – Majdan, Hübl, Lukeš – J. Černý, Hanzl, Frolík – Kubinčák, Baláž, Trávníček – Martynek, Rapáč, Gerhát

  • Sestava hostů

    Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Z. Okál ml., Holík, Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček


Reportáž

Litvínov stále bez Ručinského, Brejčáka a Zemana si v obraně znovu vypomohl ústeckým Kamilem Černým.

Hosté zahájili s chutí a tlačili se před Francouze, který lapil například švih Holíka ve 2. minutě. Za domácí odpověděl Černý. V 5. minutě řešil Martynek přečíslení střelou, Sedláček byl na místě. Stejně jako při Kubinčákově nebezpečné teči Kousalíkovy střely.

V 6. minutě právě Kousalík první zahřál trestnou lavici a zlínská výhoda od začátku „smrděla“ brankou. Když už se zdálo, že se Francouz a čtveřice před ním ubrání, překvapil domácího gólmana z téměř nulového úhlu Balaštík, asistovali Leška a Linhart, 0:1. Živé hosty to povzbudilo a přibrzdil je až v polovině třetiny Holík vražením na hrazení.

Zlínská defenzíva domácí málo propouštěla do šancí, výjimkou byl jeden závar a v poslední minutě hlavně nájezd a vyložená šance Baláže, jehož střelu gólman vyrazil.

Stejně se vedlo Majdanovi při prvním střídání druhé třetiny. Vzápětí byl vyloučen Kubát, oslabení ale tentokrát domácí sehráli lépe (hosté přesilovku hůře). Francouz zblízka udržel doklepnutí Köhlera. Jen co byli Litvínovští v pěti, pořádně zmáčkli soupeře a vyrovnání viselo ve vzduchu: ze série šancí měl největší Hübl, zastavil ji brankářův beton.

Při další snaze domácích si domácí fanoušky několikrát popudili sudí, kteří pouštěli hru. Přestali až ve 28. minutě, kdy poslali ven zlínského Řezníčka. Ani druhou přesilovku Verva nevyužila a brzy toho litovala, ve 34. minutě Köhler ihned po buly střelou z kruhu zavěsil, 0:2.

Pak měli Krušnohorci hlušší pasáž hry, navíc tři minuty před druhou sirénou podrážel Jareš. Hosté kroutili kolotoč v útočném pásmu, navýšit náskok nedokázali a tak druhá třetina skončila stejným poměrem jako první.

Padne kontaktní gól? ptali se diváci na začátku třetí třetiny. Domácí trenéři zredukovali sestavu. Hned v úvodní půlminutce měl dvakrát střeleckou pozici Lukeš, poprvé ještě přihrával, podruhé jeho ránu Sedláček kryl. Hostům se otevíral prostor pro brejky, jeden neproměnil ve 43. minutě Čech.

První formace Severočechů si při druhém střídání vynutila faul (Köhler). Stříteského přízemní střelu od modré čáry zastavila tyč. Pak byl sám před Sedláčkem Hübl, ale asi až příliš blízko. Až ve 47. minutě se čtyři tisícovky lidí dočkaly: Majdan z dorážky snížil na 1:2, asistovali Lukeš a Hübl.

Atmosféře zápasu to samozřejmě prospělo. Ve 49. minutě si vynutil faul Lukeš na Hamrlíkovi. V oslabení zahrozil Köhler, domácí pokusy se neujaly. Čas letěl a Zlínští bušení na svá obranná vrata stále odmítali. V závěru mělo pomoci Litvínovu ke zteči Čajánkovo provinění, kdy vyhodil puk do hlediště, ale vzápětí odpískali rozhodčí hákování Hüblovi. Při jednom závaru bylo přesto vyrovnání blízko, ale z výhry 2:1 se radovali hosté, kteří Litvínov porazili poosmé z posledních devíti zápasů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Věděli jsme, že Zlín hraje dobře z obrany. Prvních deset minut jsme neodehráli dobře a ještě k tomu dostali smolný gól z úhlu. Poté jsme se zvedli, měli šance, ale položil nás gól hned po buly. Korigovali jsme sestavu, hra se trochu zlepšila, ale na obrat to již nestačilo. Musíme proto v úterý nechat na ledě všechno a získat tři body."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: "V první třetině jsme dali spíš náhodný gól, který nám pomohl. Druhá třetina se pro nás nevyvíjela dobře, domácí hodně přidali a my jsme neinkasovali pouze díky Sedláčkovi. Ale přišla řada na nás a dali jsme druhý gól. Třetí třetina kopírovala tu druhou, domácí se tlačili do útoku a my jsme se snažili hrát ze zabezpečené obrany, což se nám až na inkasovanou branku podařilo. Jsme rádi za vítězství a tři body."

Fanshop