Zápasy 06. 09. 2012, Redakce

Po pěti zápasech porážka

V Ústí nad Labem Litvínov porážkou završil seriál přípravných zápasů. V neúplné sestavě podlehl soupeři 1:4, prosadil se pouze Juraj Majdan.

přát., 06.09.2012, Zlatopramen Aréna
logo HC Slovan Ústečtí Lvi
logo HC VERVA Litvínov
HC Slovan Ústečtí Lvi HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Koutský - Poživil, K. Černý, Brož, Sklenička, Holomek, Vobořil, Hořava, Špelda - Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - 1. až 40. Tůma, Sýkora, Čermák - Kloz, Daniel Boháč, Laš

  • Sestava hostů

    Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Havelka, Jareš, Kousalík, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Martin Frolík - Bojer, Baláž, Gerhát - Martynek, Rapáč, Pšurný


Reportáž

Bez pěti zraněných hráčů (Brejčák, Zeman, Ručinský, Trávníček, Jurčík) a s Francouzem v brance nastoupil Litvínov ke čtvrtečnímu duelu. Šanci dostali útočník Bojer a obránce Havelka. Domácí nevyužili první přesilovku, ale krátce po ní přece jen udeřili. Skóre otevřel Rod. Litvínovská odpověď netrvala ani půldruhé minuty, Marek Posmyk uvolnil Juraje Majdana a bylo srovnáno. Nerozhodné skóre však nevydrželo na ukazateli víc jak 24 vteřin, Francouze překonal Tůma. Litvínov svou první přesilovku nevyužil a tak první část hry o jednu branku prohrál. Všechny góly se vešly do 100 vteřin. Ve druhém dějství zápas lámala druhá litvínovská přesilovka. Ústí hrálo v šesti a když si odpykalo trest Rodem, navrátilec z trestné lavice přidal třetí gól. Gulovo vyloučení pak využil Sýkora. Ve třetí třetině Lvi nevyužili jednu a Verva dvě přesilovky, skóre se dlouhé minuty neměnilo. V 57. minutě byli ve stejném čase vyloučeni Majdan a Kubát, Francouz však svůj tým podržel a stav vydržel i tentokrát. Litvínovu chyběl větší důraz před brankou, snad i s myšlenkou na blížící se mistrovské boje. V příštím zápase už půjde o extraligové body!

Ohlasy

logo HC Slovan Ústečtí Lvi

HC Slovan Ústečtí Lvi

Jaromír Šindel (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Nastoupili jsme přibližně se sestavou, se kterou chceme ve středu nastoupit k prvnímu utkání nové sezóny. Ve čtvrtek jsme předčili soupeře kombinační hrou a duel nám ukázal, že se dá hrát s každým týmem. V zápase v Litvínově jsme byli horším celkem, remizovali jsme se štěstím. V odvetě tomu bylo přesně naopak, ale soutěž nám začíná až příští týden."

Petr Rosol (HC Verva Litvínov): "Nehrálo pět hráčů základní sestavy. Bohužel to nebylo kvůli tomu, že bychom hráče nechávali odpočívat, ale máme lehčí i těžší zranění. Chtěl jsem ve Zlatopramen Areně zvítězit, jenže soupeř dobře bránil, a tak se to nepovedlo. V obou utkáních jsme dokázali Slovanu vstřelit pouze po jedné brance, což je pro Ústí dobrá vizitka. Má kvalitní tým i nadále, pyšní se extraligovou gólmanskou dvojicí a dobrým útokem. S Mladou Boleslaví budou podle mého názoru hrát širší baráž."


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov