Zápasy - Dorost 14. 10. 2023, Jakub Štěrba

Dorost i podruhé vyšel s Libercem bodově a střelecky naprázdno

Černožlutí se dostali do slušné formy, když vyhráli čtyři zápasy za sebou, avšak v tomto hracím týdnu narazili, prohráli oba zápasy. Na pátou Plzeň ale ztrácejí v tabulce jen tři body.

12. kolo, 14.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:1
  • Střely na branku

    25:16
  • Vyloučení

    3:1
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    90

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 0:2

  • Rozhodčí

    Čamra – Bertlík, Hák

  • Sestava domácích

    Udržal  – Břenda, Honzík, Uhlík, Žák, Bozseník (A), Babka – Koky (C), Peroutka (A), Dostál – Kurnat, Sedláček, Trefný – Bednařík, Vondráček, Cvikl – Petružálek.

  • Sestava hostů

    Charvát – Ehrenberger (A), Vaněček, Hrouda, Seidl, Stromský – Pekr, Krajdl, Šejc – Kratochvíl, Šťástka (C), Grebeníček – Choma, Bajer, Kinter.


Reportáž

Zimní stadion Ivana Hlinky viděl hned ve dvacáté vteřině zakončení hostujícího Tomáše Pekra, který se propracoval ke střele na levé straně, ranou na bližší tyč se nicméně neprosadil. Nedlouho poté si Liberec zahrál i úvodní přesilovou hru zápasu, Litvínov se však bez větších potíží dokázal ubránit. Tygři byli v úvodu nebezpečnější, jako další to zkoušel v osmé minutě Marek Šťastka, Udržal toho tentokrát moc neviděl, puk naštěstí pro něj skončil jen těsně vedle jeho tyče. Verva se následně také dostala více do hry, pomohla jí k tomu početní výhoda, před brankou číhal na odražený kotouč Jan Kurnat, avšak ani on se nestal první střelcem zápasu. V první třetině branka nepadla, jelikož ani ve své druhé šanci lépe nepochodil hostující Šťastka.

Hosté i na startu prostředního dějství pokračovali v aktivní hře a byli více na kotouči, domácí ale stále dobře odolávali. Udržal si skvěle poradil i proti pokusu Pekra, který dostal nabito na levém kruhu. Avšak i skvěle chytající domácí gólman už posléze nestačil na další ránu Liberce. Těsně po skončení přesilové hry se Tygři udrželi v pásmu, na modré čáře podržel kotouč Jakub Seidl a jeho prudkou ranou ideálně před brankářem tečoval Dominik Krajdl, Udržal byl proti této změny letu naprosto bezmocný. Domácí se na druhé straně pokoušeli hned vyrovnat, proti byla lapačka Charváta, který rovněž, co viděl, to pochytal. Adam Babka v závěru druhé části nahazoval puk před branku Liberce, tam kotouč nebezpečně poskakoval, jenomže v brance neskončil, po čtyřiceti minutách tak vedl Liberec nejtěsnějším možným rozdílem.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Šimon Šejc, který se dostal do zakončení v předbrankovém prostoru, puk v brance avšak neskončil. Litvínov se záhy více tlačil do zakončení, přece jenom chtěl se zápasem něco udělat, dneska neměl ani to potřebné štěstíčko. Krátce za polovinou třetí části se Jan Trefný fantastický uvolnil mezi dvěma obránci Liberce, čímž se dostal až před Charváta, ten ale svůj důležitým zákrokem podržel. Necelé čtyři minuty udělali hosté velký krok ke třem bodům. David Choma předvedl hezkou individuální akci, když si nabruslil až na pravý kruh, odkud přesnou přihrávkou našel na hraně brankovišti Matěje Bajera, který posléze dorážel kotouč prakticky do prázdné brány. Závěr zápasu si Liberečtí skvěle pohlídali, Litvínov se nedostal ani ke hře bez brankáře. Verva na svém ledě podlehla Liberci 0:2, ani ve svém druhém vzájemném měření sil nedokázala proti Liberci navíc skórovat. 

Fanshop