Zápasy - Dorost 03. 12. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští dorostenci dnes zaslouženě vyhráli

Litvínov - Dnešní zápas začal lepší hrou hostů, to se ale v druhé třetině změnilo a Litvínov bere body za vítězství.

4. kolo, 03.12.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
6 2
  • Třetiny

    2:0, 4:1, 0:1
  • Střely na branku

    38:32
  • Vyloučení

    6:8
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 17. Bednařík (Raichl), 18. Tůma (Raichl), 26. Bednařík (Tůma), 34. Peroutka (Kladivo, Horský), 36. Peroutka (Dostál, Bednařík), 40. Peroutka (Horský)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 35. Daníček (Valuš, Pražák), 56. Blažek (Šíma, Háž)

  • Průběh zápasu

    2:0, 4:1, 0:1

  • Rozhodčí

    Žižka – Toman, Herles

  • Sestava domácích

    Trejbal – Havlík, Soušek, Prokeš, Liška, Winkelhöfer, Břenda, Kladivo – Bednařík, Zikmund, Horský, Dostál, M. Peroutka, Raichl, J. Peroutka, Sander, Tůma, Pospíšil.

  • Sestava hostů

    Voráček (Šefčík) – Háž, Trojna, Krása, Šátek, Dörfl, Pražák – Beran, Petřík, Daníček, Kupčo, Blažek, Pytlík, Přibyl, Hlaváček, Šíma, Valuš, Sém.


Reportáž

Litvínovská šance byla zmařena hned v první minutě, díky posunuté brance. Toho dokázalo Kladno využít a přesunulo celou hru na domácí stranu, kde už obklíčili Trejbala. Trejbal však dokázal vytrvat a pochytat všechny pokusy. V šestnácté minutě, litvínovští dorosti dokázali obrátit hru a využít přesilovky, která jim získala první gól zápasu. Jonáš Bednařík s asistencí Raichla – 1:0. Hned minutu na to se opakovala historie a Litvínovu se podařilo zajistit vedení o dva góly. Raichl nahrál Lukášovi Tůmovi, který vstřelil – 2:0.

Puk si dokázali vybojovat hned hosté a mířili prozkoušet připraveného Trejbala. Tam už však čekali hráči Litvínova, kteří dokázali odvrátit všechny střely a vyrazit vstříc bráně Voráčka. Brankář hostů nedokázal pochytat pokus domácích a tak si Litvínov připsal další gól. Tůma vytvořil ideální nahrávku Jonášovi Bednaříkovi, který prostřelil Voráčka – 3:0. Po deseti minutách plné napínavého zkoušení obou brankářů, se povedlo Litvínovu opět vstřelit. Jan Peroutka s asistencí Kladiva a Horského – 4:0. Na to hned vzápětí odpověděli kladenští dorosti a připsali si první gól. Marek Daníček s připravenou nahrávkou od Valuše a Pražáka – 4:1. Tím to však neskončilo a po dvou minutách Litvínov vstřelil pátou branku. Jan Peroutka si zvládl udržet nahrávku od Dostála, Bednaříka a prostřeluje Voráčka – 5:1. Litvínovu se nadále dařilo udržet si místo u brány a v posledních dvaceti vteřinách zaskórovali. Jan Peroutka s pomocí Souška a Horského – 6:1.

Třetí třetina byla plná vyloučení, čehož nedokázal dlouho ani jeden tým využít. Chvílemi, tam byly velké šance, avšak oba brankáři vytrvali a zvládli vše pochytat. To vše ale skončilo v posledních pěti minutách, kdy Kladno obklíčilo bránu domácích, a přidali si druhý gól zápasu. Vlastimil Blážek s asistencí Šími a Háže – 6:2.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

„Myslím si, že začátek z naší strany nebyl moc dobrej prvních deset minut, pak jsme se trochu nějak rozjezdili a v posledních deseti minutách jsme dali dva góly a myslím si, že už se zlepšila. No a myslím si, že tamto utkání celkem rozhodla druhá třetina, kde proměnili ty šance a odskočili jsme po dvou třetinách na 6:1 a víceméně třetí třetina se dohrávala. Z naší strany jsme měli dost šancí, ty góly jsme už nedali a jsme rádi, že jsme získali tři body“


logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jiří Kopecký

„Kolem nějaký pátý, šestý minuty první třetiny, jsme byli skoro lepší. Měli jsme tam samostatnej nájezd a jsme dostali gól. Vzápětí, vlastně ke konci druhé třetiny Litvínov se chytil a řekl bych, že to bylo na pohled jakoby vyrovnané, ale kluci litvínovský byli šikovnější, chytřejší a zaslouženě vyhráli“.

Fanshop