Zápasy - Dorost 17. 11. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští dorostenci těsně prohráli se Spartou

L i t v í n ov - Černožlutí dorostenci vytrvali až do nájezdů, kde bonusový bod získala Sparta a odjela s výhrou.

13. kolo, 17.11.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 1:1 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    37:27
  • Vyloučení

    10:9
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    130

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 29. Soušek (Bednařík, Peroutka), 45. Tomaník (Kladivo, Raichl)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 11. Nestrašil (Žemlička), 59. Netušil (Mack), rozh. náj. Marton

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:3

  • Rozhodčí

    Valenta – Tichý, Sýkora

  • Sestava domácích

    Trejbal (Balík) – Soušek, Liška, Havlík, Prokeš (A), Kladivo, Žák, Horský, Peroutka, Peroutka (C) – Koky, Dostál, Sander, Raichl, Tomaník, Tůma (A), Bednařík, Zikmund

  • Sestava hostů

    Kogler (Tvrzník) – Byakov, Janský, Marton (C), Dufek, Malínek, Mack, Jakab, Marek, Netušil, Trachta, Hlinka, Nestrašil, Hrubý, Novotný, Bolocan, Žemlička (A)


Reportáž

Do zápasu vstoupili lépe domácí i přes vyloučení v první minutě. Litvínov se dlouho dovedl udržet v pásmu hostů, ale jen dokud opět neskončil v oslabení, což jej ohrozilo. Hned na to Sparta vstřelila svůj první gól zápasu: Václav Nestrašil pomocí asistence Žemličky – 0:1. Po brance se pokoušeli litvínovští hráči několikrát dorovnat, to však nedokázali, a dokonce první třetiny nepadl další gól.

Druhá třetina započala výhodou rychlejších hráčů Litvínova, kteří dokázali po písknutí hned zareagovat a zkoušeli tak postřeh brankáře Koglera. Ten vytrval a domácím se přes něj nepodařilo dostat. V osmé minutě Litvínov dorovnal: Bednařík s Peroutkou dokázali získat puk a připravit z něj střelu pro Petra Souška, který ho proměnil v gól – 1:1. Sparta to nechtěla nechat být a snažila si připsat další gól. Trejbal ale dokázal vytrvat, díky čemuž nepadla branka.

Poslední třetina zápasu začala hned střelou do brány hostů: Litvínovu se podařilo využít přesilovku a dal svůj druhý gól zápasu. Gól vstřelil Oliver Tomaník s asistencí Kladiva a Raichla – 2:1. Po dlouhém a vyčerpávajícím obkličování branek se dokázali hosté dostat přes obranu Litvínova, což jim přineslo gól a dotáhli se v poslední minutě: František Netušil s asistencí Macka dorovnává – 2:2.

Zápas třetí třetinou neskončil a týmy se chystaly na prodloužení. Oba celky pořádně makaly, ale brankáři i přes nátlak dokázali vše zaregistrovat a pochytat. V prodloužení jsme tedy neviděli ani jeden gól.

Po menší přestávce nastala na ledě nervozita a hráči se připravovali na nájezdy. Jako první vyjel hráč hostů Nestrašil, ten ale nedokázal proměnit. Po něm na led nastoupil Tůma, který se dostal přes Koglera a vstřelil gól. Hned na to, hráč Bolocan dorovnal nájezdy. Tím však nájezdy neskončily, a po dlouhém natahování brankářů, dal rozhodující gól hráč Adam Marton.