Zápasy - Dorost 19. 11. 2022, Věra Procházková

Dorostenci vezou z Prahy plný počet bodů, nad Slavií zvítězili 4:1

P r a h a - V posledním kole základní části dorostenecké extraligy zavítali litvínovští na led pražské Slavie. Chemikům se tentokrát podařilo ve venkovním zápase vyhrát. Skóre zápasu otevřel ve druhé třetině litvínovský Václav Raichl, na jehož střelu vzápětí Slavie zareagovala, čímž srovnala stav na 1:1. Ve třetí třetině chemici přidali do pražské sítě další tři góly, a tak si domů odváží všechny body.

14. kolo, 19.11.2022, Praha, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:3
  • Střely na branku

    30:34
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    50

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 26. Poletín (Matějovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 23. Raichl (Tomaník, Bednařík), 50. Dostál (Horský, Peroutka), 50. Tůma (Tomaník, Prokeš), 52. Peroutka (Tůma, Prokeš)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:4

  • Rozhodčí

    Trnka – Dědek, Kubas

  • Sestava domácích

    F. Poletín – Marek, Pšenička, Hubinka, Kubánek, Lorenz, Ciolek – Filip, Curran, Matějovský, T. Poletín, Tittl, Chludil, Hlavička, Kucharčík, Němeček, Grebeníček.

  • Sestava hostů

    Balík – Havlík, Soušek, Žák, Prokeš, Liška, Kladivo – Tomaník, Bednařík, Horský, Dostál, M. Peroutka, Raichl, J. Peroutka, Zikmund, Tůma, Koky, Sander.


Reportáž

Litvínov začal hru velmi aktivně. K prvním větším akcím se dostal hned dvakrát po sobě Tomaník, kterému se však nepodařilo domácího gólmana prostřelit. K další akci se dostal nehlídaný Bednařík, avšak zazvonila pouze horní tyčka. Po vyloučení litvínovského hráče narůstal tlak domácího celku, sešívaní se snažili skórovat, ale marně, Balík veškeré rány vychytal.

Zápas v další třetině pokračoval rychlým vyloučením hráče Slavie za podražení, tuto akci litvínovští nevyužili. První gól přišel 2 sekundy po tomto vyloučení, s asistencí Tomaníka a Bednaříka se podařilo branku vstřelit Václavu Raichlovi – 0:1. Avšak Slavia na sebe nenechala dlouho čekat, když po vyhraném buly Tomáš Poletín rychlou střelou poslal puk za záda Balíka - 1:1. Rychlá přestřelka pokračovala, do další akce se dostal litvínovský Tomaník, který byl ale zastaven zákrokem slavistického brankáře. Děj hry se přesunul na druhou stranu kluziště, kde se sešívaný Tittl snažil dorazit puk za brankovou čáru, Balíkovi se podařilo puk lapačkou přikrýt. Tittlovo dorážení se hostujícím nelíbilo a u brankoviště došlo k drobné potyčce. Hráči obou týmů byli za hrubost odesláni na trestnou lavici. Ke konci třetiny se k šancím dostali hlavně domácí. Litvínovské obrana neuhlídala protihráče Ciolku, s jeho střelou si ale litvínovský Balík hravě poradil. Jako další mohl zakončovat Poletín, ten si ale nedokázal přihrávku zpracovat, a nakonec nevystřelil. Jak druhá třetina začala, tak i skončila, za podražení byl vyloučen další slavistický hráč.

V poslední části se zvýšilo tempo, hra se rychle přesouvala od branky k brance, oba celky se dostávaly do zajímavých šancí, ale prostřelit gólmana se podařilo až v polovině třetiny, rovnou dvakrát! Od pravé tyčky se podařilo sklepnout puk Lukášovi Dostálovi, který s asistencí Horského a Peroutky poslal chemiky do vedení - 1:2. Po pouhých 24 sekundách střílí další branku litvínovský hráč Lukáš Tůma - 1:3, asistence Tomaník, Prokeš. Vyloučení na domácí straně bleskurychle litvínovští potrestali, pavučinu pravého horního rohu vysmejčil kapitán týmu Jan Peroutka – 1:4, asistenci si připsal střelec třetího gólu Tůma a Prokeš. Slavisté se snažili ještě hru zachránit, ale litvínovský gólman Balík zůstal do konce zápasu v pozoru a všechny střely vykryl. Když na ledě zůstal ležet litvínovský obránce Prokeš, došlo k dalším dvěma potyčkám. Současně byli vyloučeni hráči obou týmů.

Litvínovští si z Prahy odvážejí 3 body za vyhraný zápas, základní část extraligy tak končí na 5. místě.

Fanshop