Zápasy - Junioři 17. 11. 2022, Barbora Kaftanová

Marné dotahování. Junioři nestačili na Mladou Boleslav

L i t v í n o v - Junioři se ve čtvrtek snažili vydolovat bodový zisk proti Mladé Boleslavi, což se jim i přes těsný boj nepodařilo. Pozdní branky Ekrta a Slavíka už drama nepřinesly.

22. kolo, 17.11.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
2 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 2:1
  • Střely na branku

    29:29
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    111

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 48. Ekrt (Skuhrovec, Slavík), 59. Slavík (Maštalířský, Postl

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 9. Polák, 34. Vlasák (Polák, Malínek), 41. Polák  

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3

  • Rozhodčí

    Jechoutek, Glanc – Maňák, Hlinka

  • Sestava domácích

    Klika – Hora, Vyhlídal, Werner, Janda, Bystřický, Hynek, Dudáček – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Maštalířský, Vopat, Čech, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Stuchlík – Moravec, Sypecký, Němec, Vochvest, Hrouda, A. Vlasák, Hlinský – M. Vlasák, Vimmer, Hradec, Malínek, Gardoň, Půček, Polák, Hruška, Zvagulis, Vítek, Vyroubal, Lisler.


Reportáž

Do zápasu lépe vstoupili domácí. To ale dlouho nevydrželo a v osmé minutě už obdrželi střelu do brány díky trestnému střílení: při nájezdech šel na řadu Vojtěch Polák, kterému se povedlo dostat přes Kliku - 0:1. Děj se odehrával každou chvíli na jiné straně hřiště a brankáři tudíž zůstávali stále ve střehu. Hráčům se nepovedlo do konce první třetiny přes ně dostat.

Ve  druhém dějství se stále hráči nevzdávali a zkoušeli všemožnými způsoby se dostat přes brankáře Kliku a Stuchlíka. Po chvíli na ledě začala bitka, která skončila vyloučením hráčů obou týmů do konce zápasu. Ve dvacáté osmé minutě si Mladá Boleslav připsala druhý gól: Malínek s Polákem připravili střelu Markovi Vlasákovi, který navýšil skóre – 0:2. Ke konci druhé třetiny se litvínovští hráči stále nevzdávali a drželi se brány Stuchlíka. Brankář hostů dovedl vše pochytat a poslat střely svým spoluhráčům, kteří ale také nedokázali proměnit.

Hned v prvních vteřinách padl gól do brány Kliky: Vojtěch Polák dokázal sebrat puk domácím a padl třetí gól zápasu – 0:3. Na to za chvíli zareagovali domácí a povedlo se jim vstřelit první gól zápasu: černožlutí se osvobodili a vyrazili vstříc brance hostů, kde Jan Ekrt pomocí Skuhrovce a Slavíka udeřil - 1:3. Pak už se na ledě odehrával jen boj o puk, který přelétával ze strany na stranu a brankáři zůstávali stále ve střehu. V posledních třech minutách si vzaly týmy oddechový čas na promyšlení. Litvínov nakonec hrál bez brankáře Kliky, díky čemuž hráči využili přesilovku a vstřelili svůj poslední gól: autorem branky byl Marek Slavík s pomocí Maštalířského a Postla – 2:3. Třetí třetina byla veliký boj a nakonec odjíždí BK Mladá Boleslav z Litvínova s výhrou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Odehráli jsme dobrou první třetinu. Myslím, že nám to uteklo ve druhé třetině. Ve druhé třetině byla Mladá Boleslav o kousek lepší. Byla rychlejší, aktivnější. Zbytečné vyloučení nás stály síly. Jako klobouk dolů, že jsme se dokázali vrátit do zápasu ze stavu 3:0, ale říkám, tam se to lámalo. Měli jsme proměnit svoje šance v prvních dvou třetinách, a hlavně v té v první, která nebyla dobrá z naší strany.“


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Václav Pletka

„Z naší strany to bylo dobrý, prvních deset minut nás soupeř dostal pod tlak. Pak jsme se z toho trošičku vymanili a dali jsme gól. Myslím, že druhou třetinu jsme zvládli dobře. I začátek třetí třetiny jsme měli hodně šancí a odskočili jsme až na tři góly. Měli jsme tam plno šancí dát ještě další góly navíc. To se nám nepovedlo, pak jsem dostali z přesilovky gól 1:3 a soupeř najednou ožil a vrátili jsme ho do hry, kde dali šťastný druhý gól a měli tlak. A my jsme byli už tři poslední minuty pod tlakem a ubránili jsme to. Jsme rádi za tři body.“

Fanshop