Zápasy - Junioři 25. 11. 2022, Věra Procházková

Junioři si připisují další výhru, tentokrát nad Vítkovicemi

O s t r a v a - Zápas 25. kola odehráli litvínovští junioři na půdě HC Vítkovice Ridera, odkud si přiváží tři body. Ačkoliv v tomto zápase byli aktivnější domácí, kteří v počtu střel na branku v poměru 54:25 dominovali, více gólů se podařilo vstřelit hráčům Litvínova. Brankář Klika z 54 střel inkasoval pouze jednou.

25. kolo, 25.11.2022, Ostrava, Multifunkční hala
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:3
  • Střely na branku

    54:25
  • Vyloučení

    5:7
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    196

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 31. Krejsa (Prčík, Kotásek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Ekrt (Skuhrovec, Danielčák), 44. Čech (Vyhlídal), 47. Vopat (Skuhrovec, Bystřický), 55. Skuhrovec (Dudáček)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:4

  • Rozhodčí

    Blaha, Šudoma – Kučera, Peluha

  • Sestava domácích

    Bartošák – Smolka, Puchala, Bialy, Chaloupka, Prčík, Fibigr, Bystroň, Činčala – Glas, Slusarczyk, Kotásek, Macias, Chlán, Pavelec, Milata, Krejsa, Štiak, Přibyl, Vehovský.

  • Sestava hostů

    Klika – Dudáček, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Čech, Dej, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.


Reportáž

Ačkoliv v první třetině byli aktivnější domácí, jako první zavítal před bránu litvínovský Danielčák, který se ihned po vyhraném buly vrhnul do útočného pásma. Jeho střelu ale Bartošák bez problémů vychytal. Do protiakce se dostal Macias, kterému se podařilo ujet litvínovské obraně. Gólová šance z toho nebyla, Klika jeho střelu vykopl betonem. Tato akce domácí nabudila, že litvínovské hráče nepustili z jejich obranného pásma a sázeli jednu střelu za druhou. Klika však reagoval pohotově a se všemi si hravě poradil. Aktivita hráčů se na obou stranách vyrovnala. Hosté se před vítkovickou bránou dobře rozestoupili. Po přihrávce Skuhrovce a Danielčáka se k puku dostal Jan Ekrt, jehož tvrdá rána skončila za Bartošákovými zády  0:1. Teď několikrát zavařil Klikovi ostravský hráč Macias. Nejdříve jeho rána zasáhla tyčku a když znovu vybojoval kotouč, byl faulován, a tak byl Dudáček vyloučen. Macias z pravé strany vypálil, vyražený kotouč dorazil Přibyl, ale jemu se nepodařilo Kliku překonat.

Na začátku druhé třetiny mohli vítkovičtí skóre vyrovnat, nahození puku Krejsy jen tak tak Klika vyrazil. I ve druhé třetině padla jen jedna branka, překonat Kliku se po přihrávce podařilo domácímu Josefovi Krejsovi  1:1. Druhou část třetiny se do akcí stavěli především domácí, avšak Klika byl celou dobu v pozoru. Pomohla mu i obrana, které se podařilo několik střel vykrýt svým tělem. Nepříjemnou ránu do nohy inkasoval Danielčák, ale pokračoval dále v bránění.

Tři minuty po začátku poslední třetiny vypálil Daniel Čech, jehož dělovka skončila v síti vítkovického brankáře  1:2, asistence Vyhlídal. Další gól přidal Jan Vopat, který do brány dorazil Skuhrovcovu střelu  1:3. Ve 46. minutě si tak Litvínov vytvořil dvoubrankový náskok. Tyto akce zřejmě vítkovické hráče znervóznily, jelikož jejich přihrávky přestaly být tak přesné a ani se jim nedařilo v útočném pásmu usadit. Naopak Litvínov byl na tom teď herně velmi dobře. Šest minut před koncem hrací doby se po přihrávce Dudáčka prosadil i David Skuhrovec, jehož gól stanovil konečné skóre  1:4.

Fanshop