Zápasy 25. 11. 2022, Daniel Tichý

Litvínov nestačil na Třinec a podlehl mu po prodloužení

L i t v í n o v - Verva se po utkání s Kometou Brno utkala ve dvaadvacátém kole na svém ledě s Třincem. Litvínov se dostal do vedení po proměněném trestném střílení Estephana, ale hosté dvěma trefami v přesilovkách otočili skóre a vezou si domů dva body.

22. kolo, 25.11.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
1 2p
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    33:33
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3469

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. Estephan (TS).

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 36. M. Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (M. Růžička, Daňo).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2.

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Úlehla – Ondráček, Hynek

  • Sestava domácích

    Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.

  • Sestava hostů

    Mazanec  – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A).


Reportáž

První třetina tohoto utkání začala hned šancí třineckých, konkrétně Romana. Ten si nabruslil z pravé strany až před Godlu, ale forhendovou střelou z předbrankového prostoru mezi betony litvínovského brankáře neprostřelil. V minutě deváté se do další příležitosti dostal Marcinko, který si najel z levé strany k bližší tyči Godlovy branky a forhendem zkusil prostřelit Godlu. Litvínovský gólman šel na zem a puk vyrazil. Minutu na to se i Verva osmělila. Po dlouhé křižné přihrávce Abdula z levé strany pálil od pravého mantinelu Kudrna, proti jeho prudké střele se dokázal brankář Mazanec přesunout k druhé tyči a puk chytil do lapačky. Ke konci první části mohli fanoušci vidět spoustu šancí. Nejdříve Straka našel dlouhou přihrávkou od levého mantinelu z druhé vlny najíždějícího Wesleyho, který prudce vypálil vedle třinecké branky. O minutku později zase Zdráhal zkoušel ujet třineckým obráncům, ale na modré čáře přišel o puk, na druhou stranu si to rychle namířil Chmielewski po levém křídle, najel si ke kruhům, ale prudkou střelou zápěstím minul litvínovskou branku - 0:0!

Druhou periodu začali znovu aktivněji hosté. Po střele Kurovského od pravého mantinelu se puk dostal k Hudáčkovi, ale ten nedokázal zasunout puk přes obránce za ležícího Godlu. Poté Abdul s Gutem jeli sami na gólmana, ale Abdul byl při střele faulován a bylo nařízené trestné střílení. Toho se ujal Giorgio Estephan, který si najel před Mazance a poslal puk do levého horního rohu třinecké branky. Vervě se v polovině utkání naskytla možnost přesilové hry. Stránský pálil prudce z pravého kruhu, ale branku minul. Poté byl zaměstnán i brankář domácích. Nahození Čuksteho od modré čáry zamířilo k levé tyči litvínovské branky, kam natáhl lapačku gólman Godla a puk chytil. V šestatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Třinečtí vytvořili před litvínovskou brankou chaos, brankář Godla se mrskal v brankovišti jako ryba, ale nakonec byl na střelu Martina Růžičky z levého kruhu krátký. Třinec dostal poté možnost přesilovky, ale v ní zahrozili domácí. Straka unikl třineckým obráncům a jel sám na Mazance, třinecký gólman nereagoval na míchání zkušeného útočníka a následně střelu litvínovského hráče vyrazil. Půl minuty před koncem druhé části se Ocelářům znovu povedlo vytvořit chaos před litvínovskou brankou, ale Hudáček nedokázal vystřelit puk do poloodkryté branky - 1:1.

V úvodu třetí periody si Estephan najel s pukem před branku, ale z pravé strany střelou bekhendem po ledě minul branku. V sedmačtyřicáté minutě mohl jít Třinec do vedení. Tvrdou střelu Jeřábka vyrazil Godla pouze k Hrehorčákovi, který přihrál k pravé tyči Chmielewskému a ten minul poloodkrytou branku. Uběhlo třicet vteřin a po buly se k puku dostal Růžička a prudce vystřelil z levého kruhu. Godla si s jeho střelou poradil, stejně tak o pár sekund později, kdy třinecký střelec dostal přihrávku od Marcinka zpoza branky. Růžička i v tomto případě trefil litvínovského brankáře. Třinec přidal na obrátkách a přišly další dvě velké šance. Nejdříve Voženílek přihrál zpoza branky mezi kruhy Romanovi, který v gólové pozici minul litvínovskou branku a poté Roman se dostal k puku mezi kruhy, otočil se směrem k brance a vystřelil, Godla nepříjemnou střelu vyrazil. Pět minut před koncem přišly velké šance na obou stranách. Voženílek vybojoval puk za brankou, přihrál Marcinkovi, který nedokázal zakončit, stejně tak ani Růžička, kterému jeden z litvínovských hráčů sebral puk před střelou do odkryté branky. Následoval protiútok dva na jednoho, Abdul se rozhodl pro střelu, kterou Mazanec zneškodnil. Uběhla minuta a Hrehorčák parádně viděl od levého mantinelu před brankou Romana, kterému adresoval přihrávku, jenže slovenský útočník nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Godlu, když střílel k levé tyči. Třinečtí ještě hráli ke konci přesilovou hru, nevyužili a početní výhoda se jim přenesla do prodloužení - 1:1!

Prodloužení trvalo velmi krátce a to konkrétně jednatřicet vteřin. Oceláři využili přesilovou hru, když Růžička parádní přihrávkou z levé strany našel u vzdálenější tyče volného Tomáše Marcinka, který jedním kontaktem dokázal usměrnit puk za záda brankáře Godly - 1:2! 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Z našeho pohledu bylo utkání velmi vyrovnané. Napomohlo nám, že jsme měli poměrně dost přesilových her, ale nepodařilo se nám je využít. V závěru třetí třetiny soupeř potvrdil svoje kvality v útočném pásmu. Jejich velcí silní hráči umí udržet kotouč. Díky vynikajícímu výkonu Denise Godly jsme to ustáli. Věřím, že pro naše mužstvo je fajn, že jsme s vynikajícím soupeřem bodovali.


logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Vladimír Országh

My si nesmírně vážíme dvou bodů z Litvínova, protože potvrdil výbornou formu, kterou má poslední zápasy. Byl to pro nás velmi těžký zápas, dobrý z obou dvou stran, rychlý, na malém hřišti, kde nebyl čas a prostor dá se říct na nic. My jsme trošku vypadli z tempa začátkem druhé třetiny, kdy jsme měli hodně vyloučených. Tam byl Litvínov i díky přesilovkám v tlaku. Dostali jsme jeden gól, několikrát nás podržel brankář Mazanec. Z přesilovky jsme dokázali vyrovnat, měli jsme i několik dobrých šancí na konci třetí třetiny, ale myslím, že remíza byla spravedlivá. Proměnili jsme přesilovku v prodloužení, máme extra bod navíc, kterého si opravdu ceníme.

Fanshop