Zápasy 23. 09. 2022, Vladislav Kollert

Bojovný výkon ve vyrovnaném zápase nestačil. Verva má bod po prohře na nájezdy

L i t v í n o v - Domácí Verva se v utkání s Libercem prezentovala houževnatým a bojovným výkonem, na tři body to nicméně nestačilo a Liberec si odváží výhru po nájezdech. O góly domácích se postarali Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

3. kolo, 23.09.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 3sn
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    38:33
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2873

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 4. Kudrna (D. Kolář), 28. Sukeľ (Zygmunt, Zile)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 10. Rychlovský (Bulíř), 22. Štibingr (Bulíř), rozhodující nájezd Flynn

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Pražák, Micka – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Godla) – Jaks, Demel (A), Šalda, Zile, Zeman, Strejček, D. Kolář – Zdráhal (A), Š. Stránský, Straka (C) – Abdul, Estephan, Kudrna – Hlava, Sukeľ, Zygmunt – Havelka, Helt, Berka.

  • Sestava hostů

    Kváča (Neužil) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský, Jelínek (A), Šír.


Reportáž

Liberec do Litvínova přijížděl s dvěma výhrami, naopak chemici stále čekali na první body. Lehce favorizován byl tedy tým z Podještědí, ale aktivněji začala domácí Verva. Po několika jistých zákrocích Zajíčka zavřel Litvínov Bílé Tygry do klece v obranném pásmu a kotouč byl převážně na holích domácích. Otevření skóre přišlo zanedlouho ve 4. minutě, kdy po založení útoku za Zajíčkem pronikl do útočného pásma po levé straně Andrej Kudrna a backhandovým blafákem překonal Kváču - 1:0.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po dobré šanci Stránského se do útoku dostal Liberec zásluhou Jakuba Rychlovského, který skrytou střelou donutil Zajíčka kapitulovat - 1:1. Liberec měl poté ještě několik nadějných příležitostí, ale Zajíček skvělými zákroky všechny ofenzivní snahy překvapil.

Ihned z kraje druhé třetiny měl velkou šanci Patrik Zdráhal, ale Kváča jeho pokus zkušeně lapil. Naopak se potvrdilo otřepané rčení "nedáš, dostaneš", když se po pravé straně kluziště protáhl Jan Štibingr a přesně mířeným pokusem na přední tyč propálil Zajíčka podruhé - 1:2.

Litvínov to nicméně hostům oplatil úplně stejnou mincí. Ve velice podobné situaci se ve 28. minutě ocitl Matúš Sukeľ, který střelou přes obránce na zadní tyč překonal Kváču podruhé - 2:2. Srovnání skóre chemiky nabudilo, ve velké příležitosti se ocitl Pawel Zygmunt, ale jeho střela z dobré pozice cestu mezi tři tyče nenašla. V následné přesilové hře se o zvrácení nerozhodného stavu pokusil také nejlepší litvínovský střelec Andrej Kudrna, ale ani ten na libereckého gólmana nedokázal vyzrát. 

Třetí třetina byla vyrovnaná a šance byly na obou stranách. Domácí zároveň dokázali přežít dvouminutovou přesilovou hru Bílých Tygrů, ve které se vyznamenala litvínovská obrana houževnatým výkonem. Několika skvělými zákroky podržel svůj tým také mladý brankář Šimon Zajíček.

Změnu skóre ani jedna ze šancí však nepřinesla, a tak se zápas uchýlil do prodloužení. Ani v něm však fanoušci gól neviděli, rozhodovaly tak samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější hosté a domácí Verva tak získala pouhý bod.

Další utkání je na plánu opět na ZS Ivana Hlinky v úterý 27. září od 17:30 s kladenskými Rytíři.


Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

„Po nepovedeném zápasu v Českých Budějovicích jsme věděli, že proti Liberci musíme uhrát dobrý výsledek. Chtěl bych hráčům poděkovat za obrovskou bojovnost. Hrálo se nahoru dolů a utkání se lámalo deset minut před koncem, kdy jsme ubránili dvouminutové oslabení ve třech. Nakonec jsme sice prohráli, jsme ale rádi, že hráči začínají ukazovat to, co se nám dařilo v přípravě. Věřím, že když budeme takto pokračovat, příště urveme tři body.“


logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Jiří Kudrna

„Bylo to těžké utkání, na zdejším malém kluzišti to byl bruslivý intenzivní hokej a oba týmy podaly dobré výkony. Každý měl pasáže, kdy měl příležitosti. Bylo to vyrovnané utkání a jediné, co nás mrzí, je nevyužitá přesilovka pět na tři, kdy jsme mohli utkání překlopit na naši stranu a získat tři body. Určitě jsme ale spokojení a chceme pochválit celý tým za soudržný výkon v čele s brankářem Kváčou. I hráče, kteří výborně zvládli ubránit oslabení.“

Fanshop