Zápasy 16. 08. 2022, Kamila Stříteská Ströer

Debakl! Litvínov nasekal Plzni sedm gólů, Zajíček měl čisté konto

Ve třetím přípravném klání se Verva utkala s Plzní. Zápas byl od začátku v režii domácích. Šimon Zajíček zavřel domácí bránu a plzeňským hokejistům nedal šanci ke skórování. Naproti Verva nasázela do hostující svatyně rovnou sedm branek!

3., 16.08.2022, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
7 0
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 4:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Straka, 6. Zdráhal (Estephan, Freibergs), 22. Helt (Havelka), 46. Straka (Stránský, Zdráhal), 52. Zeman, 53. Fronk, 54. Abdul (Zdráhal, Estephan)

  • Rozhodčí

    Jaroš, Micka – Hnát, Svoboda

  • Sestava domácích

    Zajíček – Zile, Zeman, Kolář, Friebergs, Demel (A), Strejček, Baláž – Abdul, Estephan, Zdráhal – Straka (C), Stránský, Hlava – Chalupa, Sukeľ, Fronk – Berka, Helt, Havelka.

  • Sestava hostů

    Pavlát – Kremláček, Zámorský (A), Kaňák (A), Budík, Baránek, Vytaloš, Kvasnička – Rekonen, Bitten, Lang – Suchý, Kodýtek (A), Dvořák – Blomstrand, Meyer, Hrabík – Adamec, Malát, Sedlák.


Reportáž

Škodovka se ihned v 1. minutě nechala vyloučit a Litvínov trestal. Do prázdné brány dorazil kotouč Petr Straka a využil početní převahu chemiků - 1:0. V duchu vyloučení se nesly i další okamžiky. Po vstřelení gólu se Plzeň znovu oslabila, ale tentokrát se litvínovským hokejistům nepodařilo najít recept na Dominika Pavláta. V 5. minutě pykali Denis Zeman a Kremláček, kteří byli vyloučeni za hrubost. A o chvíli později se v Litvínově opět měnilo skóre. Střelu Giorgio Estephana nasměroval tečí do plzeňské svatyně Patrik Zdráhal - 2:0. 

V 11. minutě si větší šanci připsali hosté, konkrétně Petr Kodýtek dostal dvě příležitosti ke snížení gólového manka, ale na Zajíčka nevyzrál. Posléze se však do úniku dva na jednoho rozjel Helt s Markem Berkou, jenž také prověřil plzeňského brankáře ostrou střelou, ale Pavlát předvedl pohotový zákrok. V 19. minutě se tato dvojice znovu ukázala v akci, když Berka našel Helta v dobré pozici, ale gólman hostí střelu zastavil. V závěru se do potyčky pustil Daniel Kolář s Bittenem, oba inkasovali od sudích dvouminutový trest. Zápas skončil pro Nicolase Hlavu, jenž za faul vražení zezadu dostal pětiminutový trest + do konce zápasu. V první třetině si chemici během pěti minut vybudovali dvoubrankový náskok a v následujících třetinách měla Plzeň plné hokejky práce.

 V úvodu druhého dějství sice hráli domácí oslabení, ale přesto dokázali Plzeň potrápit. Litvínov vypíchl hostům kotouč a Filip Helt zavěsil kotouč do Pavlátovy klece - 3:0. Ve 25. minutě našel Baránek Petra Kodýtka, který pohotovou střelou prověřil Šimona Zajíčka, ale ten byl nadále neoblomný. Ještě před polovinou druhé třetiny přišly velké šance na obou stranách. Hru na jeden dotek nedokázal dotáhnout do šťastného konce Jan Strejček. Na druhé straně byl ve vyložené šanci Filip Suchý, ale gólman chemiků si připsal další úspěšný zákrok. Po čtyřiceti minutách hry vedla Verva nad Plzní 3:0.

Plzeň se sice pokoušela s výsledkem něco udělat, ale ve 46. minutě předvedl krásnou akci Stránský a Petrem Strakou, jenž zakončil do prázdné brány - 4:0. Straka se před bývalými spoluhráči chtěl blýsknout hattrickem a brzy po svém druhém gólu přidal další povedenou akci, ale tentokrát Pavlát zakročil včas. V přesilové hře domácích už gólman Plzeň nestačil na Denise Zemana, který našel cestu do plzeňského brankoviště - 5:0.

V 53. minutě se na druhý pokus trefil Jiří Fronk a Verva byla v šesti brankovém vedení - 6:0. Než se domácí publikum stačilo doradovat, měnilo se znovu skóre. Litvínov rozebral hostující obranu a Jindřich Abdul donutil Pavláta k usednutí na střídačku a vystřídal jej Vondráš - 7:0. Po gólové smršti se akce dočkali také hosté, když Zdeněk Sedlák zůstal volný před domácí svatyní, ale Šimon Zajíček byl pohotový a pokus mu překazil. Verva zvítězila i ve třetím přípravném zápase debaklem 7:0 nad Plzní. 

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

„Dnes se ukázalo, že máme výhodu na malém kluzišti, když hrajeme naši tvrdou a rychlou hru. Plzeň nastoupila a měla nějaké fauly. My jsme využili tři nebo čtyři přesilové hry, a to rozhodno. Hráli jsme velice dobře a podržel nás brankář, který předvedl vynikající výkon. Na to, že je teprve srpen, tak to byl velmi kvalitní zápas."

 


logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Václav Baďouček

„My jsme odehráli šílené utkání. Nemůžeme se opřít prakticky o nic. Z naší strany tam bylo spoustu nepřesností a chyb. A to jak individuálních, tak systémových. Jediné pozitivum je, že to přišlo takto brzy. Kluci si alespoň uvědomí, co je potřeba dělat a příště budeme úspěšnější. Když se špatně začne, tak se vše pak špatně dohání. Pevně věřím, že ve čtvrtek nastoupí zcela jiný tým.“

Fanshop