Zápasy - Dorost 24. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Jednoznačná záležitost! Dorostenci zdemolovali Kladno 16:0

Od souboje mezi druhým Litvínovem a posledním PZ Kladnem většina čekala klidnou výhru domácích. Výsledek však předčil očekávání, protože rozjetí Severočeši rozhodli o třech bodech už na samém začátku. Upozornil na sebe kupříkladu mladý útočník Koky, který si připsal hattrick během pouhých deseti minut.

17. kolo, 24.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
16 0
  • Třetiny

    6:0, 4:0, 6:0
  • Střely na branku

    69:5
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    120

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Koky (Dufek, Čermák), 6. Peroutka (Bystřický), 8. Jonáš Bystřický (Bystřický, Peroutka), 11. Koky (Čermák), 13. Koky (Dufek, Čermák), 20. Bystřický (Šprynar), 31. Jakub Bednařík, 32. Čech (Vyhlídal), 37. Čech (Šprynar, Vyhlídal), 37. Dufek (Kladivo, Koky), 47. Peroutka (Jonáš Bednařík), 52. Čech (Šprynar), 55. Jakub Bednařík, 55. Jakub Bednařík (Bystřický, Peroutka), 57. Síč, 60. Šprynar (Bystřický)

  • Průběh zápasu

    16:0

  • Rozhodčí

    Hlinka – Janíček, Janíček

  • Sestava domácích

    Kokhanin (Balík) – Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Jonáš Bednařík, Horský, Dufek, Jakub Bednařík, Šprynar, Peroutka, Koky, Čermák, Čech (A).

  • Sestava hostů

    Menc (Růžička) – Burgr, Frýda, Darsa, Novák, Gaži, Trojna, Kollmann – Lukeš, Hanáček, Bauer, Vančura, Suk, Reckziegel, Sém, Hasman, Toman.


Reportáž

Gólové žně odšpuntoval právě patnáctiletý forvard Jindřich Koky, jemuž přihrával Dufek. Asi nikoho v tu chvíli nenapadlo, že se jedná o vítěznou branku. Na úvodní trefu totiž navázal Jan Peroutka s Jonášem Bednaříkem, oběma hráčům asistoval Bystřický. Koncem 10. minuty rozvlnil znovu síť Jindřich Koky, a aby to nebylo málo, další zásah přidal záhy. Litvínov se sice nevyvaroval faulům, ale přesilovou hru Kladno nevyužilo. Po promarněné příležitosti překonal hostujícího brankáře Jaroslav Bystřický.

Ve druhé třetině se na první zásah dlouho čekalo, přestože chemici měli k dispozici početní výhodu. Tu s díkem odmítli a pálit ostrými začali až po polovině utkání. Mezi střelce se zapsal Jakub Bednařík. Svého kolegu napodobil Dominik Čech, jenž se nejdříve prosadil ve hře 5 na 5, poté potrestal faul kladenského Frýdy. Desátý zářez Severočechů přidal Jaroslav Čermák, hráč, který už v první části nastřádal tři asistence.

Ztrápený soupeř, který si za celé utkání připsal jen 5 střel, nekladl odpor ani v závěrečné dvacetiminutovce. Postupně zvedali ruce nad hlavu Jan Peroutka s Dominikem Čechem. Druhý zmíněný si podobně jako Koky udělal radost hattrickem. Následovalo vyloučení Bystřického, ale ani tehdy se černožlutí nezalekli a odpověděli gólem. Slavícím hráčem byl Jakub Bednařík, jenž své počínání zopakoval o několik vteřin později a jako další útočník slavil hattrick. V samotném závěru našel recept na vstřelení gólu Lukáš Síč. Půl minuty před koncem uzavřel na závěrečných 16:0 Jan Šprynar.

Litvínov díky výhře zůstal v kontaktu s prvním Chomutovem, Piráti totiž vyhráli nad Třemošnou 7:2.