Zápasy - Dorost 26. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

O deset gólů! Dorost porazil Třemošnou a zůstává v kontaktu s Chomutovem

Mladé litvínovské naděje musely nad Meteorem vyhrát. Na plánu začali mladící pracovat už v první třetině, jenže Třemošná na Horského gól zareagovala a vyrovnala. Litvínov se záhy probral a během půl hodiny nasázel soupeři deset branek. Hattrickem se blýskl Šprynar s Bednaříkem.

18. kolo, 26.02.2022, Třemošná, Sport Aréna
logo HC Meteor Třemošná
logo HC VERVA Litvínov
HC Meteor Třemošná HC VERVA Litvínov
1 11
  • Třetiny

    0:1, 1:5, 0:5
  • Střely na branku

    11:54
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    35

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Meteor Třemošná: 31. Kubový (Matějka)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Horský (Šprynar, Čech), 31. Čech (Šprynar), 31. Bednařík (Peroutka, Ščislák), 37. Bednařík (Peroutka, Ščislák), 39. Čech (Šprynar, Vyhlídal), 40. Koky (Bystřický), 41. Šprynar (Vyhlídal, Čech), 48. Šprynar, 52. Bednařík (Ščislák, Peroutka), 53. Horský (Kladivo, Čech), 56. Šprynar (Čech)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:11

  • Rozhodčí

    Jílek – Hošťálek, Matys

  • Sestava domácích

    Oršulák – Tolar, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Černý – Matoušek, Kubový, Pluhař, Hašek, Uhlík, Komínek, Matějka, Buzinkay.

  • Sestava hostů

    Kokhanin – Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Bednařík, Horský, Dufek, Čermák, Bednařík, Šprynar, Peroutka, Koky, Čech.


Reportáž

Pouze 34 vteřin trval stav 0:0. Po takto krátké době se prosadili hostující hráči. Kotouč putoval po trase Čech, Šprynar a Denis Horský. A právě třetí jmenován vstřelil úvodní gól a nasměroval chemiky za důležitým vedením. Hosté chtěli svůj náskok navýšit, jejich tempo ale přibrzdilo vyloučení Bystřického. Severočeši však oslabení zvládli. Vyhrocené klání pokračovalo, na trestnou usedl domácí Buzinkay a litvínovský Koky.

Na další gól se čekalo až do poloviny zápasu a překvapivě ho slavili domácí. Eliáš Kubový těžil ze spolupráce s Matějkou. Remíza ale platila jen chvíli, protože následovala litvínovská ofenzivní desetiminutovka. Návrat vedení zařídil Dominik Čech, poté dvakrát rozjásal střídačku Jakub Bednařík. V poslední minutě znovu rozvlnil síť Dominik Čech. Úspěšnou prostřední část zakončil svou trefou Jindřich Koky.

Litvínov pokračoval v útočném uragánu i v závěrečné třetině. Nadvakrát se prosadil Jan Šprynar. Vedení navýšil Jakub Bednařík a stal se prvním hráčem, který zaznamenal v zápase hattrick. O minutu později zvedal ruce nad hlavu Denis Horský. Na konečných 11:1 uzavřel Jan Šprynar, šikovný útočník si stejně jako Bednařík připsal hattrick.

Soupeř z Chomutova nakonec zvítězil, a tak Litvínov i nadále ztrácí pouhý bod.