Zápasy - Dorost 08. 01. 2022, Šimon Kadeřávek

Nevyužité a promarněné přesilovky. Litvínovský dorost padl s Chomutovem 1:3

V zasněžených Krušných horách čekalo fanoušky regionální derby, protože na litvínovský led dorazil sousední Chomutov. A byli to právě Piráti, kdo si připsal úvodní trefu, na níž po několika minutách navázal Klobouček. Jediný gól Litvínova si připsal Bednařík. Domácí si díky prohře připsali první neúspěch v nadstavbě.

N6, 08.01.2022, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo KLH Chomutov
Litvínov mládež KLH Chomutov
1 3
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 1:1
  • Vyloučení

    9:9
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    95

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 55. Bednařík (TS)

    Branky a nahrávky KLH Chomutov: 7. Kokman (Hynek, Dautovský), 11. Klobouček (Titlbach), 56. Hynek (Titlbach)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Jechoutek – Horažďovský, Hradil

  • Sestava domácích

    Tuhý (Balík) – Mrázek, Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Liška, Bednařík, Raichl, Tůma, Čech (A).

  • Sestava hostů

    Perůtka (Hrůza) – Pašek, Svoboda, Záhorec, Hynek (C), Ibl, Žižka – Kokman, Dautovský (A), Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Čihař (A).


Reportáž

Začínalo se zhurta, neuběhla ani minuta a jeden z hostujících hráčů už seděl na trestné lavici. Mladí chemici ale nedokázali příležitost využít. O pár chvil později dostal stejnou výhodu i Chomutov, tentokrát fauloval Síč. Piráti, kteří také bojují o postup do play-off, zabrali a zásluhou Tomáše Kokmana šli do vedení. Namotivovaný Litvínov doufal ve vyrovnání, to mohlo přijít po trestu Hynka. Útočníci ale nedokázali najít příhodný recept na překonání chomutovského brankáře.

Věci však nabraly úplně jiný spád, protože po srovnání sil znovu slavili hosté, tentokrát byl šťastným střelcem Šimon Klobouček. Domácím se nedařilo, nedokázali využít ani jednu ze tří přesilových her, které měli v úvodním dějství. Prostřední dvacetiminutovka si zaslouží přízvisko nedisciplinovaná, protože oba týmy měly na svědomí několik prohřešků. Litvínov se dokonce provinil dvakrát během jediné minuty. Piráti však ve výhodě třetí branku nepřidali.

Na druhou stranu také celek z Chomutova několikrát fauloval, chemici sice měli příležitosti, ale kýžený gól nevstřelili. Nelichotivý trend se přenesl i do závěrečné třetiny, protože ve 41. minutě podrážel Žižka a domácí však ani tentokrát neslavili. Poslední desetiminutovka byla poněkud nepřehledná. Sudí potrestali jeden z faulů trestným střílením, a to Jakub Bednařík s přehledem proměnil. Naděje ale pohasly s ránou Františka Hynka. V následující sekvenci rozhodčí rozdali neuvěřitelných pět trestů.

K dramatické zápletce musíme rovněž přičíst nepovedené trestné střílení litvínovské Raichla.

Fanshop