Zápasy 21. 09. 2021, Vladislav Kollert

Nepovedená druhá třetina znamenala prohru s Pardubicemi 4:7

L i t v í n o v - Litvínov nestačil na soupeře z Pardubic a po nepovedené druhé třetině prohrál 4:7. O branky Chemiků se postarali Tomáš Pospíšil, Richard Jarůšek, Pawel Zygmunt a Patrik Demel.

6. kolo, 21.09.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
4 7
  • Třetiny

    1:0, 0:6, 3:1
  • Střely na branku

    47:27
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2464

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Pospíšil (V. Hübl, O. Baláž), 43. Jarůšek (Hrbas, P. Zdráhal), 58. Zygmunt (Demel), 60. Demel (Straka, Zeman)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 22. Košťálek (Mikuš, R. Kousal), 23. Poulíček (Blümel), 25. Blümel, 26. Hecl (Koffer, Mikuš), 28. Rohlík (Anděl), 36. Blümel (Paulovič), 46. Hecl (R. Kousal, Koffer)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:6, 2:6, 2:7, 4:7

  • Rozhodčí

    Hodek, Šindel – Ganger, Klouček

  • Sestava domácích

    Godla (Zajíček) – Demel, Irving, Balinskis, Stříteský, Baláž, Hrbas, Zeman – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Straka, Jícha, Kudrna – Stehlík, Havelka, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Klouček – Zdráhal, Košťálek, Mikuš, Nakládal, Kolář, Hrádek – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.


Reportáž

Po nepovedeném zápase s kladenskými Rytíři přivítal Litvínov v 6. kole TELH na domácí půdě Dynamo z Pardubic. Oba týmy měly před utkáním shodný počet bodů (6), a také shodné skóre (12:11).

Dobrý vstup do první třetiny

Lépe do zápasu vstoupili domácí Chemici, čemuž přispělo také brzké vyloučení Mikúše. V přesilové hře ohrozil bránu Kloučka nebezpečně Irving, pardubického brankáře však překonat nedokázal. 

První gólová radost přišla o pár chvil později ve 12. minutě. Klouček při rozehrávce za brankou podklouzl, čímž daroval kotouč napadajícímu Viktoru Hüblovi, který jej předložil před odkrytou svatyni pro Tomáše Pospíšila. Ten již se zakončením neměl problém a připsal si tak premiérový gól v letošní sezóně - 1:0. První bod v litvínovském dresu si také připsal talentovaný obránce Ondřej Baláž.   

Skóre nicméně mohlo být velmi brzy srovnané. Po dalším vyloučení Pardubic litvínovská obrana dvakrát zaspala, což vyústilo ve dva samostatné úniky hostujících hráčů. Godla však změnu skóre nepřipustil. Otřepané "nedáš, dostaneš" se málem opět projevilo, ale Jarůšek vzápěti nedokázal kotouč propasovat za Kloučkova záda. 

Nepovedené druhé dějství

Ve druhé třetině byli diváci svědky nepovedeného vstupu domácích. Po vyloučení Straky si puk v dobré pozici našel kotouč pardubický obránce Košťálek, který nachytal nepřipraveného Godlu - 1:1. O necelou minutu později dokonal obrat Poulíček, který litvínovského brankáře propálil střelou z levého kruhu - 1:2. 

Pardubice se druhým gólem dostali do morální přesily a dokázali domácí Chemiky podrobit neutuchajícímu tlaku. Ve 25. minutě se do zakončení dostal Matěj Blümel, který si nabruslil bránícího hráče a střelou z mezikruží donutil Godlu kapitulovat potřetí - 1:3. Domácí na rychlý zvrat utkání reagovali změnou brankářů, do branky se po třetí inkasované brance postavil Šimon Zajíček. 

Zajíček však neměl nejlepší vstup do utkání. Mladý litvínovský brankář se pokusil nepříliš prudkou střelu Hecla zaklapnout mezi betony, kotouč mu však nešťastně propadl za jeho záda - 1:4. Ve 28. minutě se poté z otočky dostal ke střele Ondřej Rohlík, který dokázal Zajíčka prostřelit podruhé - 1:5.

V 36. minutě se hosté dostali do přečíslení, ve kterém Matěj Paulovič předložil kotouč na Blümela, který z první dokázal prostřelit Zajíčka - 1:6. 

Verva již zápas nezvrátila

Do třetí třetiny nastoupili Chemici s velkou vervou, Klouček však nebezpečné šance Pospíšila a Havelky zlikvidoval. Pardubický brankář nestačil až na střelu Jarůška z mezikruží - 2:6.

Pardubice nicméně zanedlouho později odskočili na rozdíl pěti gólů. Hecl před Zajíčkem dokázal dorazit střelu Kousala a střídající litvínovský brankář tak kapituloval počtvrté - 2:7.

V závěru zápasu ještě korigoval skóre Pawel Zygmunt, který tečoval střelu Patrika Demla od modré. Druhý jmenovaný byl také u posledního gólu, když dokázal Kloučka propálit pouze pár vteřin před koncem - 4:7. Jednalo se tak o první extraligovou branku mladého obránce.

Litvínov na Pardubice tedy nestačil a prohrál 4:7. Další zápas je na plánu ve čtvrtek 23. září na ledě pražské Sparty. Utkání se odehraje od 18:30 a bude ho možné sledovat na O2 Sport.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

„Pro mě velmi těžké hodnocení. Myslím, že první třetina snesla z naší strany velmi slušná kritéria. Ale absolutní kolaps v druhé části, kdy jsme dostali šest gólů, úplně góly zadarmo, nedůslednost, laxnost. Pro mě je to nevysvětlitelné, obrovské zklamání, protože už proti Kladnu nám hodně věcí chybělo. První třetinou jsme se toho dnes zbavili, ale druhá byla z naší strany katastrofální, ztráceli jsme puky ve středním pásmu, soupeř nás trestal a čím déle jsme hráli, tím to bylo horší a horší. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině alespoň trochu zdvihli hlavu, ale to už jen kontrolovalo situaci. Pro nás těžká prohra, musíme se z ní rychle otřást, protože zápasu jdou v rychlém sledu, ale absolutně nejsem spokojený s tím, co jsme předvedli hlavně v druhé třetině.“


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

„Po dvou porážkách to pro nás bylo důležité utkání, potřebovali jsme zase bodovat. Ale zápas se pro nás nevyvíjel dobře, první třetinu byl Litvínov určitě lepší. Snažili jsme se udělat nějaké změny v sestavě, proházeli jsme lajny, že to mělo až takový efekt, to jsme nečekali. Na začátku druhé třetiny nám tam napadalo skoro všechno, za což jsme rádi. Chytla se nám druhá lajna, která odehrála velice dobré utkání. Škoda, že jsme zbytečnými góly na konci nechali vykoupat Kloudyho, to kazí radost z vítězství.“

Fanshop