Zápasy 08. 10. 2021, Kamila Stříteská

Verva veze z Ostravy tři body! Třemi body se blýskl Kudrna

Chemikům se podařilo navázat na vítězství v Českých Budějovicích a z Ostravy vezou na sever Čech cenné tři body do tabulky. V zápase se blýskl třemi body Andrej Kudrna.

12. kolo, 08.10.2021, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    29:31
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4925

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 45. Fridrich (Flick, M. Kalus)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 9. Kudrna (P. Zdráhal, Stříteský), 30. P. Zdráhal (Kudrna, Balinskis), 33. Hrbas (Estephan, Kudrna), 60. Estephan (Lukeš)

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4

  • Rozhodčí

    Pešina, Vrba – Ganger, Klouček

  • Sestava domácích

    Stezka – Plášil, Polák, Galvins, Gewiese, Koch, Kovář, Machů – Krenželok, Marosz, Bukarts – Afanasyev, Hruška, Svačina – Bondra, Flick, Kalus – Dej, Chlán, Fridrich.

  • Sestava hostů

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Kolář, Demel, Zeman – Straka, Gerhát, Jarůšek – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Stehlík, Latta, Havelka.


Reportáž

Verva si brzy po začátku třetiny vytvořila velkou šanci, ve které jeden z litvínovských hráčů zakončil a kotouč zůstal volný u tyče, domácí brankář stačil puk schovat do bezpečí. V 9. minutě našel cestu za Stezkova záda Andrej Kudrna po Zdráhalově nabídce, kterou prvně jmenovaný útočník nemohl nechat bez povšimnutí - 0:1. Ve 14. minutě odešel zpytovat svědomí František Lukeš. V početní převaze si Vítkovice vytvořily několik střeleckých pokusů, ale Godla si s jejich počínáním poradil. 

V závěru první třetiny mohl vsítit gól do šatny Tomáš Pospíšil, který zastavil špatnou rozehrávku domácích, ale tváří tvář ostravskému brankáři neuspěl a Litvínov si do kabiny odcházel s fotbalovým vedením 0:1. Chemici byli střelecky aktivnějším týmem ledové ploše a na soupeře vyslali 17 střel.

Odpovědět mohl ve druhém dějství Krenželok, ale jeho počin vytěsnil Denis Godla ramenem. O chvilku později se pokoušel srovnat ještě Chlán, jenže i on byl na litvínovského brankáře krátký. Ve 30. minutě se opět radovali žlutočerní, když Patrik Zdráhal v samostatném úniku prostřelil Stezku mezi betony - 0:2. 

O tři minuty později přidali chemici další přesný zásah. Kudrna našel na druhé straně Marka Hrbase, který tvrdou střelou poslal kotouč až do domácí svatyně - 0:3. Blízko snížení byl Jan Hruška, který pokusem z pravé strany minul horní růžek Godlovy branky. Posléze se ještě o slovo přihlásil Galvinš na modré čáře, ale i tentokrát byl hostující gólman úspěšný. Po čtyřiceti minutách hry vedli hosté 0:3 na ledě Vítkovic, ale ve druhé periodě vyslali na Stezku jen pět střel.

 Třetí třetinu odstartovala šance Aarona Irvinga, který z levého kruhu prověřil pozornost vítkovického brankáře, který byl přesný jako švýcarské hodinky. Tvrdou střelu od modré čáry poté vyslal Gewiese, ale trefil pouze hlouček bránících hráčů před sebou a ještě zlomil svou hůl. Z podobné pozice ale na druhé straně pálil Matěj Stříteský, ale i jeho pokus byl zastaven bránícím hráčem. 

Ve 45. minutě se domácím nakonec podařilo snížit, když se Petr Fridrich střelou z pravého kruhu trefil do malé skulinky nad lapačkou litvínovského gólmana - 1:3. Poté Afanasyef z těsné blízkosti orazítkoval tyčku hostující svatyně. V závěru si Verva hlídala dvoubrankové vedení, Stezka opustil brankoviště a Vítkovice to zkoušely se šesti bruslaři v poli. Giorgio Estephan rozhodl o konečném výsledku 4:1 pro Litvínov střelou do prázdné brány.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Miloš Holaň

Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z Brna. Kluci byli možná při prvním domácím zápase nervózní. Nevím, musíme si to blíž rozebrat. Nemůžeme se prezentovat takovým výkonem. Chyběla nám lehkost, byli jsme málo zarputilí před bránou, měli jsme málo střel, málo důrazu, kotouče nám odskakovaly. Nějaké šance jsme měli, ale v koncovce jsme selhali. Po druhé třetině za stavu 0:3 jsme proházeli všechny útoky a chtěli mužstvo nakopnout. Zpočátku se nám to povedlo, snížili jsme, ale nestačili na to navázat. Z výsledku jsme zklamaní, ale musíme jít dál. Fanoušci nás celou dobu podporovali a je velká škoda, že jsme jim to nevrátili.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Navázali jsme na výkon z Českých Budějovic. Věděli jsme, že domácí budou aktivní, hráli poprvé v sezoně doma. Pro nás bylo důležité, že jsme přečkali první třetinu. Sice jsme ji vyhráli a měli několik dalších šancí, ale soupeř měl zase řadu přečíslení, ze kterých hrozil. Ve třetí třetině jsme si utkání trošku zkomplikovali, ale posledních deset minut bylo z naší strany dobrých. Kluci to odmakali a odvážíme si důležité tři body.

Fanshop