Zápasy 10. 10. 2021, Kamila Stříteská

Prokletí na domácím ledě pokračuje, Litvínov nestačil na Hradec

Verva hostila v rámci 13. kola na svém ledě Mountdield HK. Skóre zápasu otevřel Hradec Králové, Litvínov ještě dokázal v 10. minutě odpovědět díky brance Zdráhala. Ve druhé třetině si Litvínov vytvořil dvougólový náskok, který ale snížil Perret. Ve třetí periodě předvedli domácí výpadek, ve kterém Mountfield vstřelil dva góly a rozhodl tak o vítězi zápasu.

13. kolo, 10.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
3 4
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 0:2
  • Střely na branku

    27:29
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2663

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Straka (Irving, Kudrna), 25. Zdráhal (Stehlík, Gerhát), 28. Estephan (Stříteský, Irving)

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 1. Smoleňák (Oksanen), 32. Perret (Gaspar, Jergl), 47. Smoleňák (Cingel), 49. Perret (Jergl, Klíma)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Hodek, Sýkora – Lederer, Rožánek

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Kolář, Demel, Zeman – Straka, Gerhát, Jarůšek – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Stehlík, Latta, Havelka.

  • Sestava hostů

    Lukeš – Nedomlel, Ouellet-Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Šalda – Smoleňák, Cingel, Oksanen – Lev, Lalancette, Orsava – Perret, Klima, Jergl – Pilař, Koukal, Šimek.


Reportáž

Do první třetiny Verva nevstoupila dobře a Hradec se činil. Už v 1. minutě otevřel skóre Radek Smoleňák po přesné trefě z bezprostřední blízkosti - 0:1. Hosté si v úvodu dokázali vytvořit více nebezpečný šancí, ale Denis Godla nebezpečné kotouče likvidoval. Ve 4. minutě mohl na inkasovaný gól odpovědět Tomáš Pospíšil, kterému se nepodařilo zasunout volný puk za záda Štěpána Lukeše. Velkou příležitost měl o chvíli později Lukáš Stehlík, který ujel hradecký obraně, ale tváří tvář hradeckému brankáři neuspěl. 

V polovině prvního dějství přerušilo hru první vyloučení a Verva si zahrála přesilovku. Chemikům stačilo necelých 40 vteřin, když od modré čáry poslal dělovou ránu Aaron Irving, kterou ještě nasměroval přesnou tečí za záda hostujícího gólmana Petr Straka - 1:1. Ve 13. minutě mohl zajistit Mountfieldu náskok Kalina, ale Denise Godlu střelou od modré čáry nepřekonal. O čtyři minuty později se ukázal Richard Jarůšek, který na Lukeše vypálil z nulového úhlu. K puku se pak dostal Lukáš Stehlík, ale před hostující bránou následně předvedl velký závar, který ovšem gólem neskončil. Konec třetiny okořenila bitka mezi Aaronem Irvingem a Perretem, oba si od sudích vysloužili pětiminutový pobyt na trestné lavici.

Ve druhé třetině se po minutě a půl objevil za Hrbasem Aleš Jergl, který z levého kruhu zakončoval pod horní víko domácí branky, ale Denis Godla střelu vytěsnil ramenem. Ve 24. minutě přišla zajímavá situace, které mohl Litvínov litovat. Litvínovský brankář se vydal pro kotouč do mezikruží a chtěl rozehrát na svého spoluhráče, jenže nešťastně trefil najíždějící soupeře, který se tak ihned hrnul sám na prázdnou klec Vervy. Všichni domácí hráči zaskočili za Godlu v bráně a Hradec se tak z gólu radovat nemohl. 

Ve 25. minutě se chemici ujali vedení, když Stehlík projel s pukem po levé straně a na kruhu nabil na druhou stranu, kde byl připravený Patrik Zdráhal, který v pokleku poslal střelu za záda Štěpána Lukeše - 2:1. Ve 28. minutě Giorgio Estephan z pravého kruhu se přesně trefil do hostující sítě - 3:1. Hradečtí se odvolali trenérskou výzvou, ale neuspěli. Až ve 32. minutě vymetl pavučiny v horním rohu Godlovy brány přesnou střelou Jordann Perret - 3:2.

Závěrečná dvacetiminutovka rozhodla o vítězi zápasu. Ve 47. minutě poslal tvrdou ránu Cingel, kterou ještě před brankovištěm nasměroval za záda litvínovského brankáře Radek Smoleňák - 3:3. Necelé dvě minuty po vyrovnávacím gólu přišel pro litvínovské hráče smrtící moment, střelu od modré čáry poslal do domácí branky Jordann Perret - 3:4. Litvínov se pokoušel s výsledkem něco udělat, ale začal chybovat v obranné třetině. V posledních dvou minutách se chemici pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli, ale neúspěšně. Prokletí na domácím zimním stadionu se litvínovských hokejistům nepodařilo prolomit a Hradec Králové odjel z Litvínova s plným bodovým ziskem.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Hned v prvním střídání jsme dostali gól a nějaký čas nám trvalo, než jsme se s tím vypořádali. Postupně jsme hru vyrovnali a ve druhé třetině jsme odskočili na 3:1. Soupeř dal tři góly s tečí nebo z dorážek. Byl mnohem důraznější než my, což nám chybí. Klukům není co vyčítat, ale jsme strašně měkcí, hlavně před naší bránou. Je tam hodně dorážek a dnes nás to stálo další zápas. Jsme samozřejmě zklamaní, protože je to druhé domácí utkání, kdy jsme měli dvoubrankové vedení, které jsme ztratili. Nemáme žádné body, ale musíme se z toho co nejrychleji oklepat a začít konečně vyhrávat i doma, nejen venku.


logo Mountfield HK

Mountfield HK

Ladislav Čihák

Litvínov jde bodově nahoru a nečekalo nás nic jednoduchého. Do utkání jsme měli dobrý vstup, prvních deset minut bylo relativně slušných. Potom jsme trošku uvadli v tempu a důrazu. Druhá třetina byla jasně pro Litvínov, tam jsme úplně vypadli z rytmu. Před třetí třetinou jsme si řekli něco v kabině a věděli, že musíme zlepšit forčeking a hlavně důraz v obranném pásmu, ukončovat souboje a získávat puky, aby neměl soupeř převahu. To se nám podařilo, dali jsme sice ošklivé góly, ale takové padají a rozhodují. Jsme rádi, že jsme to zvládli, otočili a že z nelehkého utkání bereme tři body.

Fanshop