Zápasy 17. 10. 2021, Kamila Stříteská

Verva srazila Energii! Poprvé uspěla doma za tři body

Velmi vyrovnaný zápas s Energií, ve kterém se skóre otevřelo až ve druhé třetině, když se o úvodní trefu zasloužil Richard Jarůšek. O tři minuty později bylo vyrovnáno. Rozhodovala třetí třetina, ve které byl úspěšnější domácí tým, jenž do karlovarské svatyně nasázel tři góly. Karlovy Vary sice odpověděly, ale náskok se jim úplně smazat nepovedlo. Verva poprvé v sezoně slaví plný bodový zisk před domácím publikem.

15. kolo, 17.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
4 3
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 3:2
  • Střely na branku

    35:28
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2574

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Jarůšek (D. Zeman, P. Svoboda), 43. Zygmunt (Irving, P. Svoboda), 44. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan), 53. P. Zdráhal (Estephan, Irving)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 28. Koblasa (Kohout), 56. Koblasa (T. Hanousek, Plutnar), 60. Jiří Kulich (Plutnar, Flek)

  • Rozhodčí

    Lacina, Micka – Gebauer, Hlavatý

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Zeman, Demel, Strejček – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Straka, Gerhát, Svoboda – Zygmunt, Latta, Havelka.

  • Sestava hostů

    Novotný – Rohan, Plutnar, Dlapa, Hanousek, Havlín, Pulpán, Parkkonen – Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kracík, Beránek – Koblasa, Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.


Reportáž

Už před samotným zápasem došlo ke komplikaci, kterou byla díra v ledové ploše. Úvodní vhazování se tak muselo posunout o dvacet minut. První třetina nepřinesla žádný gól, ovšem na šance byla velmi bohatá. V úvodu zápasu se v šanci ocitl Ondřej Beránek, který těžkou střelou z úhlu nedokázal překonal Denise Godlu. V přesilové hře se o otevření skóre zápasu pokusil Uvis Janis Balinskis. Další pokus přidal Hübl ve spolupráci s Jarůškem, ale nikomu z jmenovaných se nepovedlo překonat karlovarské brankáře. Ve 4. minutě ujel obraně štírek Jakub Flek a dostal se do dobré palebné pozice, ale Denis Godla si připsal úspěšný zákrok. 

V další početní převaze poslal dělovou ránu Matěj Stříteský, kotouč trefil beton Filipa Novotného, ale do brankoviště nezavítal. V polovině první periody měl obrovskou příležitost Aaron Irving, který minul zcela prázdnou karlovarskou svatyni. Poté měl obdobnou šanci Pawel Zygmunt, jenž si vytáhl gólmana Energie z brány, ale do volné brány se netrefil. V 15. minutě se do sólo akce hrnul Jakub Flek, který zvedl ze sedaček fanoušky hostů, kterým se zdálo, že puk překročil brankovou čáru. Závěr třetiny okořenila kanonáda v podání litvínovských hokejistů, o kterou se postaral Estephan, jenž trefil tyč po objetí branky, poté přidal dělovku Stříteský, ale ani jeden z této dvojice se nedokázal střelecky prosadit.

Ve druhém dějství se Jarůšek pokoušel prosadit nad rameno Filipa Novotného, ale o milimetry minul volný prostor. Následně si Verva vytvořila velký tlak v přesilové hře a početní převahu domácí využili. Chvilku po jejím konci našel recept na karlovarského gólmana Richard Jarůšek, jenž si položil Novotného a poslal puk do volné části hostující branky - 1:0. Ve 28. minutě se Karlovarským podařilo srovnat. Po vyhraném vhazování v útočné třetině se kotouče ujal Martin Kohout, jenž našel Petra Koblasu, který uklidil puk do prázdné brány - 1:1. Ve 32. minutě rozezněl Redlich tyčku od litvínovské klece. O tři minuty později zastavil Denis Godla puk, který byl na hranici brankové čáry. Po čtyřiceti minutách hry byl výsledek vyrovnaný 1:1.

Třetí třetinu začal Litvínov s plnou parádou. Už po třech minutách se domácí radovali z dalšího gólu. Po Irvingově nahrávce se mezi kruhy kotouče zmocnil Pawel Zygmunt, který střelou mezi betony poslal Vervu do jednobrankového vedení - 2:1. O minutu později skóre opět měnilo, když se z otočky z mezikruží prosadil Richard Jarůšek - 3:1. V 53. minutě domácí využili přesilovou hru po střele Patrika Zdráhala z pravého kruhu - 4:1. Poté se o slovo přihlásil Petr Koblasa v přesilové hře, kdy střelou z levého kruhu překonal litvínovského maskovaného muže - 4:2. V závěru třetiny se Karlovy Vary pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli, což se jim nakonec vyplatilo, střelu Plutnara tečoval za záda Denise Godly Jiří Kulich - 4:3 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

V první řadě jsme rádi, že jsme konečně zvítězili na domácím ledě. Na začátku jsme sice dostali dvě přesilové hry, ale vůbec jsme s nimi nenaložili dobře, dokonce bych spíš řekl, že nás to vyhodilo z konceptu než pomohlo. Podstatné bylo, že jsme se ve druhé třetině zlepšili, měli jsme šance, které se nám nepodařilo proměnit. Energie byla stále nepříjemným soupeřem, zaměřili jsme se na to, abychom je nepouštěli do přečíslení, protože v tom jsou Karlovy Vary silné. Důležitá byla třetí třetina, ve které jsme odskočili na tři góly, ale zbytečnými fauly jsme si utkání zkomplikovali. Do kabiny patří pochvala za to, jak bojovali, ale příště si musíme výsledek víc hlídat.


logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška

Nevydrželi jsme hrát celých šedesát minut a nebyli jsme celých šedesát minut v zápase. Měli jsme špatné vstupy do utkání, což nás poté stálo celkový výsledek. V první třetině jsme měli dvě zbytečná vyloučení, čímž jsme dostali soupeře do hry. Ve druhé třetině jsme si nechali vstřelit první branku, která domácí tým uklidnila. Ve třetí třetině jsme zápas úplně ztratili, dali jsme Litvínovu rozhodující náskok. I když jsme se na konci ještě zvedli a snažili jsme se s výsledkem něco udělat, tak už bylo pozdě. Mrzí mě, že jsme nedokázali hrát celý zápas tak jako jsme hráli na konci a v několika dalších pasážích. Stálo nás to body.

Fanshop