Zápasy 24. 10. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Rozhodla druhá třetina. Verva se z Liberce vrací bez bodů

Litvínovští nedokázali navázat na výkony z předchozích dvou zápasů a z Liberce se vrací bez bodového zisku. Svěřencům Vladimíra Országha se nepodařilo ani jednou překonat bezchybného Petra Kváču a v utkání je trápilo mnoho vyloučení. Ve třetí třetině se hra chemiků zvedla, ale s výsledkem už Severočeši nedokázali nic udělat a Liberec si pohlídal tříbrankové vedení do závěrečné sirény.

17. kolo, 24.10.2021, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 0:0
  • Střely na branku

    36:17
  • Vyloučení

    3:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5151

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 7. Ordoš (P. Jelínek, Filippi), 10. Melancon (Klepiš), 40. P. Jelínek (Rosandič)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0

  • Rozhodčí

    Pešina, Úlehla – Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Kváča – Vitásek, Melancon, Rosandič, Ivan, Derner, Štibingr – Birner, Filippi, Ordoš – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek, Zachar – Dlouhý, Šír, Klapka – Rychlovský.

  • Sestava hostů

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Zeman, Demel – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Straka, Gerhát, Svoboda – Zygmunt, Latta, Havelka.


Reportáž

Od začátku zápase se Liberec hnal za skórováním, ale také Verva měla několik dobrých pokusů. Právě první velká šance utkání patřila Litvínovu, když se Petr Straka uvolnil a z levé strany si najížděl před domácího brankáře, rychlou střelu Straky si Petr Kváča pohlídal. V 6. minutě odešel na trestnou lavici Stříteský a v přesilové hře se Tygrům zadařilo. Rosandič poslal kotouč do pravého kruhu na Filippiho, jehož tvrdou ránu gólman Vevy neudržel a odrazil se k Janu Ordošovi, jenž doklepl puk do prázdné brány - 1:0. Posléze vypálil Derner od modré čáry, bombu zpacifikoval Denis Godla, kotouče se ještě domáhal Martin Faško-Rudáš, ale litvínovský brankář se puku nepustil. 

V 10. minutě měl Liberec další velkou šanci, když hosté chybovali v obranném pásmu a do ideální pozice se dostal Adam Najman, střela rozezněl tyč Godlovy svatyně. Následoval další pokus domácích, kdy T. J. Melancon nahrál do prava na Klepiš, jenž mu puk ihned vrátil a z ideální pozice propálil gólmana chemiků - 2:0. Ve 13. minutě měl Denis Godla plné betony práce, když se o dorážku pokoušel Najman se Zacharem, ovšem brankář Vervy puk udržel. V závěru první třetiny vypálil Irving po nabídce Stříteského, ale Kváča jeho pokus zlikvidoval. Litvínovští neměli mnoho šancí ke skórování a dominantnějším celkem byl Liberec.

Ve 25. minutě znovu zazněla tyčka, kterou nastřelil z levého kruhu Michal Birner. O snížení se později pokoušel Přemysl Svoboda, jehož brzy zastavila pohotová obrana Liberce, poté se ještě o slovo přihlásil Pospíšil, který se z ostrého úhlu trefil do připravené Kváčovy rukavice. Faško-Rudáš nabil zpoza brány do pravého kruhu, kde byl připravený Jakub Klepiš, jeho střelu z první rovněž zastavil Denis Godla. Verva se dostala pouze ke 12 střelám, zato soupeř se prezentoval rovnou 30 střeleckými pokusy. Současně se sirénou se Tygři dostali do tříbrankového vedení, kdy se Petr Jelínek utrhl do samostatného úniku a povyjetého Godlu překonal zkušenou kličkou, posléze trefil prázdnou klec - 3:0. 

Ve třetí třetině prověřil Kváčovu pozornost Patrik Zdráhal střelou zleva, ale domácí brankář si připsal další úspěšný zákrok. Jinak se v úvodu závěrečné dvacetiminutovky týmům nedařilo vyslat více po sobě jdoucích nahrávek a celky trápily nepřesnosti. Zhruba v polovině třetí třetiny se zpoza pravého kruhu uvolnil Viktor Hübl, ale liberecký maskovaný muž byl znovu stoprocentní. Ihned po dalším vhazování se ukázal Michael Latta, jenž mířil mezi betony domácího brankáře, ten byl přesný jako švýcarské hodinky.

V 53. minutě si Verva ještě zahrála přesilovou hru, ve které se pokoušeli střelecky uspět František Lukeš s Richardem Jarůškem, ale brankář Tygrů se nenechal rozhodit. Následně poslal tvrdou ránu od modré čáry Matěj Stříteský, střelu před Kváčou tečoval Přemysl Svoboda a domácí brankář tak měl zaděláno na trable, ale nakonec si i s touto situací poradil. Dvě minuty před závěrečnou sirénou oslabil Richard Jarůšek tým a Liberec hledal další recept na litvínovského brankáře, ovšem to se Tygrům nepodařilo. Konec zápasu okořenila rvačka mezi Aaronem Irvingem a Klapkou, v pěstím souboji zvítězil mladík Adam Klapka a oba hráči odešli rovnou do kabin. 

Sestřih

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta

Bylo to odpracované utkání od všech hráčů, kteří nastoupili. Velmi se nám povedla první třetina a i ve zbytku zápasu jsme podle mě nehráli špatně. Jsme rádi za vítězství.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Orzágh

Rozdíl mezi námi a Libercem byl patrný od začátku. Domácí si šli za výhrou, byli daleko urputnější a chtěli více než my. Vyhráli zcela zaslouženě. My nejsme v situaci, kdy si můžeme přijít zahrát. Musíme hrát stejně o život, jako hráli Tygři. Každý bod je pro nás důležitý, v tomto utkání jsme ale celou dobu tahali za kratší konec.