Zápasy 02. 11. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Druhá třetina stála Vervu body a z Pardubic se vrací s prázdnou

V úvodní části to byl právě Litvínov, který otevřel skóre zápasu zásluhou Uvise Balinskise. Domácím se podařilo před polovinou prvního dějství ještě srovnat a do druhé dvacetiminutovky se šlo za vyrovnaného stavu. Ve druhé části zaznamenal svou první trefu v dresu chemiků Matěj Chalupa, poté ale úřadovalo Dynamo, které do litvínovské sítě nasázelo tři góly v rozmezí dvou minut. V závěrečné dvacetiminutovce si Pardubice pohlídaly dvoubrankový náskok a Verva se z ledu Dynama vrací bez bodového zisku.

21. kolo, 02.11.2021, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:1, 3:1, 0:0
  • Střely na branku

    41:23
  • Vyloučení

    1:1
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    7045

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 10. A. Musil (J. Mikuš, Nakládal), 27. O. Rohlík (Anděl), 28. Poulíček (Nakládal, Blümel), 29. Cienciala (J. Kolář, Říčka)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Balinskis (P. Zdráhal, Estephan), 26. M. Chalupa (P. Straka, O. Baláž)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Šír, Horák – Malý, Pešek

  • Sestava domácích

    Frodl – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Koffer, Anděl, Rohlík.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Baláž – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Straka, Hübl, Chalupa – Kudrna, Latta, Svoboda – Zygmunt, Gerhát, Stehlík.


Reportáž

Dynamo po začátku první třetiny usedlo na trestnou lavici a Vervu čekala první početní převaha. Chemici vyslali první střelu, která rovnou našla cestu za záda Dominika Frrodla. Zdráhal dovezl kotouč do útočné třetiny přes dva bránící hráče Pardubic, poslal nahrávku za sebe, kde byl připravený obránce Uvis Janis Balinskis a přesnou střelou propálil vše, včetně domácího brankáře - 0:1. Po dlouhé pauze dostal důvěru trenérů v brankovišti Šimon Zajíček, jenž musel po inkasovaném gólu zasahovat proti střele Matěje Blümela. V 5. minutě se Dynamo dostalo do brejku na jehož konci byl Anděl nabízející kotouč Rohlíkovi, který střelou z voleje vyprášil Zajíčkovy betony. 

Před polovinou úvodního dějství se v Pardubicích znovu slavilo. Nakládal vypálil z první na modré čáře, jeho střelu ještě tečoval a následně dorážel Juraj Mikúš. Kotouč se odrazil před Adama Musila, který poslal puk do odkryté litvínovské svatyně - 1:1. V 17. minutě domácí zamkli Litvínov ve vlastní třetině a hledali další recept na Zajíčka, nejblíže vstřelení branky byl Mikúš, ale jeho pokus mířil nad hostující klec. Před sirénou signalizující konec prvního dějství se ještě do akce pustil Pawel Zygmunt, jenže střelou z úhlu nepřekonal Dominika Frodla.

Do druhého dějství vstoupilo Dynamo s plnou parádou, když po Robertsonově střele dostal příležitost ke dvěma dorážkám Adam Musil, ale gólman chemiků za sebe ani jeden z pokusů nepustil. Po zakázaném uvolnění Vervy se Pardubice vrátily do útočného pásma. Cienciala našel Roberta Říčku a vypálil do protipohybu Zajíčka, který na poslední chvíli stačil zasáhnout. Posléze David Cienciala poslal do samostatného úniku Ondřeje Romana, jenž mířil pod vyrážku litvínovského brankáře, který jeho úmysl vystihl. Ve 25. minutě Musil podržel kotouč v rohu kluziště a našel na kruhu Kousala, jenž z ideální pozice prověřil Šimona Zajíčka. 

Nedáš, dostaneš. Hra se vzápětí přesunula do obranného pásma domácího celku, Petr Straka se uvolnil na levé straně a úspěšně čelil dotírajícím hráčům Dynama, poté si položil Frodla a přenechal puk Matěji Chalupovi, který poslal kotouč do pardubické brány a připsal si prvním gól v dresu Litvínova - 1:2. Jenže následně domácí chytili gólovou slinu. Anděl poslal do samostatného úniku Ondřeje Rohlíka a střelou na bližší tyčku vyrovnal skóre - 2:2. Po 43 vteřinách naservíroval milimetrový pas Blümel na Patrika Poulíčka, jemuž stačilo nasměrovat kotouč do odkryté brány Vervy - 3:2. O třetí pardubický gól ve dvou minutách se postaral David Cienciala, který bekhendem přehodil beton Šimona Zajíčka - 4:2. Ve 31. minutě se zapotil také Frodl, když nejprve vychytal šanci Gerháta i následnou dorážku Pawla Zygmunta. Do konce třetiny se skóre neměnilo a do kabin se odcházelo za stavu 4:2. 

Po začátku závěrečné dvacetiminutovky překonal Matěj Blümel litvínovskou obranu, donutil také Zajíčka k zákroku, ale po kličce do bekhendu mu kotouč sjel z hole. Na druhé straně se pokoušel o snížení Aaron Irving střelou od modré čáry, ale trefil pouze clonícího Jarůška. V polovině třetí třetiny se do samostatného úniku znovu dostal Ondřej Rohlík, ale střelu na zadní tyč si brankář Vervy pohlídal. Brzy poté Robertson našel Koukala na pravém kruhu, ale trefil pouze připravenou vyrážečku litvínovského gólmana. Dynamo bylo nadále velmi aktivní a ve velké šanci byl přistižen Camara, jenž se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, ale Šimon Zajíček jeho střelecký pokus zlikvidoval.

V závěru třetí třetiny si trenér Vladimír Országh vzal oddechový čas a zkusili hru se šesti bruslaři. Velkou šancí měl Petr Straka, jenž mohl poslat puk do odkryté pardubické brány, ale o milimetry minul domácí klec. Litvínovští zamkli soupeře ve třetině a pokoušeli se najít recept na Frodla, poté Hrbas trefil prvního bránícího hráče před sebou a Dynamo se po dlouhém zámku osvobodilo ze sevření. Nakonec měl 27 vteřin před koncem šanci Říčka, ale Balinskis ho stačil zastavit a jeho střela tak minula klec. Verva sice v závěru zápasu zabrala, ale na srovnání to nestačilo a z Pardubic se vrací bez bodového zisku.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

Ihned na začátku zápasu jsme se provinili faulem, kterým jsme pustili soupeře do vedení. Kromě toho jsme měli utkání relativně pod kontrolou. Měli jsme poměrně dobrý pohyb, udrželi jsme na kotouči, vyhrávali jsme osobní souboje, tlačili jsme se do brankoviště. Většinu času jsme měli hráče na masce, což se nám v minulých zápasech příliš nedařilo. Vytvořili jsme si hodně šancí, dokonce jsme jich mohli i více proměnit. Přišla okénka, kdy jsme pustili do akce také soupeře. Myslím si, že dnes jsme zaslouženě vyhráli. 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Na kraji zápasu jsme šli do vedení. Domácí dobře bruslili a byli aktivní, vyhráli více osobních soubojů. I přes to jsme do vedení šli my. Ve druhé třetině se nám podařilo odskočit na 1:2, ale po dalším střídání jsme už prohrávali 3:2. To byl největší zvrat. Jednoduše jsme to nezvládli a propadli jsme. Soupeř se dostal do brejkové situace, které využil. Dokázali jsme si ještě vytvořit nějaké šance a během celého zápasu nás držel Šimon Zajíček. Dával nám šanci na to, abychom výsledek ubojovali. Špatná střídání nás stála celé utkání. Soupeř bruslil okolo naší brány, vyhrával osobní souboje, měl spoustu dorážek. Sice jsme si nějaké šance vypracovali, ale to už na Pardubice nestačilo. Není pochyb o tom, že jsme se snažili, ale soupeř nás přetlačit v rozhodujících chvílích a zaslouženě vyhrál.

Fanshop