Zápasy 28. 12. 2021, Kamila Stříteská

Špatný vstup do zápasu s Dynamem stál chemiky bodový zisk

Před utkáním proběhl slavnostní ceremoniál pro Viktora Hübla jakožto držitele rekordu v počtu odehraných zápasů v extralize. V posledním domácím zápase letošního roku Verva nestačila na Dynamo a padla 1:5. Bojovné utkání rozhodla třetí třetina, ve které chemici inkasovali tři branky. Litvínovští překonali Milana Kloučka pouze jednou zásluhou Estephana.

36. kolo, 28.12.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1 5
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 1:3
  • Střely na branku

    35:33
  • Vyloučení

    4:2
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 54. Estephan (M. Havelka, Sukeľ)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 13. J. Kolář (Poulíček, Blümel), 13. Camara (Nakládal, A. Musil), 52. Camara (A. Musil, R. Kousal), 58. R. Kousal (A. Musil, D. Robertson), 59. Říčka (O. Roman, Cienciala)

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4, 1:5

  • Rozhodčí

    Pešina, Sýkora – Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Godla – Kolář, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, Baláž – Straka, Estephan, Svoboda – Lukeš, Hübl, Jarůšek – Kudrna, Sukeľ, Chalupa – Zygmunt, Gerhát, Havelka.

  • Sestava hostů

    Klouček – Robertson, Nakládal, Mikuš, Košťálek, Vála, Kolář – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Hecl, Anděl, Rohlík.


Reportáž

Před úvodním vhazováním proběhl slavnostní ceremoniál věnovaný Viktoru Hüblovi, který překonal extraligový rekord v počtu odehraných zápasů. Od první třetiny byla Verva velmi aktivní a hledala cestu za záda Milana Kloučka. Ihned ve druhé minutě nebezpečně pálil Viktor Hübl od modré čáry, jeho střelu se štěstím vyrazil pardubický maskovaný muž. Posléze si o kotouč na čáře říkal Stříteský, místo něj jej ale dostal Patrik Demel. Pokusil se překvapit Kloučka střelou z první, tu ale hostující gólman vyklepal z rukavice. V polovině první třetiny měl velkou šanci na otevření skóre zápasu Richard Jarůšek, když tečoval pokus Františka Lukeše. Tečovaný puk ale za Kloučka nedostal. 

Verva nadále útočila a pokoušela se přemoci pardubického brankáře. Straka vyslal do útoku Přemysla Svobodu, který ještě nabídl puk na levém kruhu Marku Hrbasovi, o jeho střelu z první se Klouček postaral betonem. Přes velký tlak chemiků to bylo kupodivu Dynamo, které otevřelo gólový účet zápasu. Poulíček objel s kotouč domácí branku a vystřelil k bližší tyči, v předbrankovém prostoru se k puku dostal ještě Jan Kolář, jenž jej poslal za záda Denise Godly - 0:1. Po 21 vteřinách se skóre v Litvínově znovu měnilo a Dynamo šlo do dvoubrankového vedení. Po souhře Nakládala s Anthonym Camarou zapadl kotouč až do litvínovské brány - 0:2. Domácí se na dvě rychlé branky Pardubic pokoušeli odpovědět, ale překonat Kloučka se nikomu v první třetině již nepodařilo. Do kabin si tak hosté vzali dvoubrankový náskok.

Ve druhé třetině byla k vidění první početní převaha na straně hostů, když na trestnou lavici odešel Patrik Demel za hákování. V přesilovce mělo Dynamo velkou šanci navýšit svůj náskok, když po střele zůstal puk za Denis Godlou. Puku si ještě před brankovou čárou ale všiml Daniel Kolář a poslal jej hbitě pryč od vlastní brány. Poté ještě prověřil litvínovského gólmana Cienciala, brankář chemiků ale vytasil svůj beton. Ve 27. minutě předvedli hosté parádní souhru. Musil ujel společně s Camarou. V koncovce ale Anthony Camara po druhé nevyzrál na litvínovského brankáře. Litvínov se nevzdával a pokoušel se prosadit. Hru začala kouskovat častá přerušení. Ve 32. minutě byla Verva blízko snížení, když od modré čáry pálil Matěj Stříteský. 

Jeho střelu v předbrankovém prostoru tečoval Kudrna, ale puk za Kloučka nedostal. O dvě minuty později musela Verva čelit dalšímu oslabení, tým na dvě minuty oslabil Strejček. V početní převaze nebezpečně z kruhu pálil Matěj Paulovič, ale trefil pouze boční síť. Druhé oslabení sehráli Litvínovští velmi dobře a dokonce zahrozili před hostující klecí. Ve 38. minutě se do útoku vydal Andrej Kudrna, z vrcholu pravého kruhu prověřil Kloučka, který jeho pokus schoval do lapačky. Po dvou třetinách vedlo Dynamo na ledě Vervy 0:2.

Větší šanci na počátku třetí třetiny měla Verva. Do útoku se hrnul kapitán Viktor Hübl, který vzal odpovědnost na sebe a zkusil propálil Milana Kloučka. Hra se začala přelévat z jednoho konce na druhý a týmy se přetahovaly o pásma. Ke střele se dostaly pouze zřídka. Následovala vyloučení na obou stranách. Matěj Stříteský s Patrikem Poulíčkem odseděli dvě minuty na trestné lavici. Ve hře čtyři na čtyři se do šance dostali domácí zásluhou Petra Straky, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu. Střelu ukryl Klouček do své výstroje. K Poulíčkovi se přidal na trestnou lavici ještě Blümel. 

V početní převaze Verva chybovala v obranném pásmu a nechala před brankou volného Adama Musila, jenž pouze se štěstím nedokázal překonat Denise Godlu. V 52. minutě využilo Dynamo početní převahu, když Musil nabil před bránu, kde byl Anthony Camara, který poslal puk do litvínovské brány - 0:3. Také Verva dokázala využít přesilovky a snížit zásluhou Giorgio Estephana, který tvrdou střelou propálil dosud bezchybného Milana Kloučka - 1:3. Litvínov se poté pokoušel prosadit se šesti bruslaři v poli, ale poté co se domácí neudrželi v útočné třetině nabil Musil před prázdnou bránu na Roberta Kousala, který měl už jednoduchý úkol - 1:4. Minutu před koncem třetí třetiny vstřelil pátou branku Dynama Robert Říčka - 1:5. V posledním domácím zápase tohoto roku padla Verva 1:5 nad Pardubicemi.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Souhlasím s tím, co říkal kolega. Začátek byl všelijaký. Do první polovina úvodní třetiny to bylo hodně nahoru dolů, jenže pak jsme udělali dvě chyby. Od mantinelů nám vyjížděli hráči, prohrávali jsme osobní souboje. Pardubice se párkrát dostaly do přečíslení a využily své šance, čímž nám odskočily na 0:2. Utkání odehrály mnohem lépe než my. V posledních zápasech se nám v koncovce vůbec nedaří a dáváme málo gólů. Hokej je samozřejmě o gólech. My jsme za poslední čtyři utkání vstřelili asi čtyři branky, což je málo. Myslím si, že hodně prohráváme v osobních soubojích, vyjíždějí nám hráči od mantinelu do brány a v obranném pásmu všichni lítáme za pukem a chceme se pořád přečíslovat. Jenže soupeř si nás někde prohodí a dostane se do šance, a to nám fantasticky chytá Denis Godla. Jedině bojovností a zlepšením hry na mantinelech a zejména v obranném pásmu, tam se vždy stane nějaké přečíslení či něco podobného, dojde ke zlepšení.


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

David Havíř

Do Litvínova jsme přijeli s trochu defenzivní taktikou. Chtěli jsme mít dobrý pohyb, což se nám na začátku povedlo. Do kabiny patří gratulace, protože jsme zápas skutečně odmakali. V důležitých momentech jsme proměnili šance a byli jsme lepším týmem.