Zápasy 01. 02. 2022, Daniel Tichý

Litvínov dlouho držel vyrovnaný stav, ale i tak si Třinec odváží vysokou výhru

L i t v í n o v - Verva hostila v osmačtyřicátém kole vedoucí Třinec. Zápas byl dlouho vyrovnaný a po druhé části to bylo pouze o gól. Jenže ve třetí třetině stříleli jen hosté, kteří se trefili třikrát a odváží si tři body za výhru 6:2. Jedinými střelci Litvínova byli Giorgio Estephan a Aaron Irving.

48. kolo, 01.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
2 6
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 0:3
  • Střely na branku

    36:26
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 14. Estephan, 29. Irving (Sukeľ, Jarůšek)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 19. Svačina (Doudera), 26. Vrána (Adámek), 39. Hrehorčák (Vrána, Adámek), 53. Chmielewski (Svačina), 55. Kofroň (Szturc), 57. Szturc (Dravecký, Kofroň)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:6.

  • Rozhodčí

    Hejduk, Ondráček – Rampír, Bohuněk

  • Sestava domácích

    Godla (Zajíček) – Kolář, Irving, Demel, Strejček, Hrbas, Baláž, Stříteský – Straka, Estephan, Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Hübl, Fronk – Havelka, Gerhát, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Mazanec – Doudera, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, Krenželok, Teper – Chmielewski, Vrána, Růžička – Nestrašil, Kovařčík, Kovařčík – Kurovský, Marcinko, Svačina – Hrehorčák, Szturc, Dravecký – Kofroň.


Reportáž

Hned ve druhé minutě se domácí prezentovali střelou z levého kruhu, ale brankář hostů byl pozorný. V šesté minutě zápasu se do velké šance dostal domácí forvard Patrik Zdráhal společně s Giorgiem Estephanem. První jmenovaný připravil puk lépe postavenému Estephanovi, který napálil tyč třinecké branky. Chemikům se naskytla možnost přesilové hry a největší šanci v ní měl Richard Jarůšek. Jenže litvínovský útočník si ani na dvakrát nepřišel na Marka Mazance. Ve čtrnácté minutě se mohl domácí stadion radovat. Hostující Michal Kovařčík nahrál nepřesně a našel hůl domácího Giorgia Estephana, který si nabruslil do mezikruží a zakončil přesně mezi betony hostujícího brankáře. Ocelářům se ale v devatenácté minutě podařilo srovnat a to zásluhou Vladimíra Svačiny. Ten prosvištěl domácí obranou až před Godlu a zakončil parádně bekhendem – 1:1.

Třinci se v šestadvacáté minutě naskytla možnost přesilové hry. Hosté ji dokázali využít za necelých třicet sekund. Marian Adámek střílel od modré čáry, kotouč ještě šel od hole Tomáše Marcinka směrem k Petru Vránovi, který ho poté zametl za Godlova záda. Netrvalo to ani tři minuty a domácím se podařilo srovnat. Matúš Sukel' posunul kotouč na modrou čáru, odkud ho pak pořádnou dělovkou narval do sítě Aaron Irving. Hra se pak přelévala ze strany na stranu bez větších brankových příležitostí. Ale přišla zase předposlední minuta třetiny a Třinec dokázal znovu skórovat. Vrána dostal puk na Patrika Hrehorčáka, jenž si sjel až ke Godlovi a blafákem pak poslal puk do odkryté části jeho branky. Domácí měli ještě třicet sekund před koncem druhé části možnost přesilové hry, ke střele se dostal od modré čáry Irving, ale ten nenašel prostor mezi třemi tyči – 2:3.

Litvínov začal třetí třetinu změnou v brankovišti. Zraněného Denise Godlu vystřídal Šimon Zajíček. Verva měla hned dvě minuty po začátku přesilovou hru. Největší šanci měl Andrej Kudrna, který se natlačil před Mazance, ale nedokázal dostat puk za jeho záda. Domácí se hnali za vyrovnáním. Patrik Zdráhal měl v padesáté minutě odkrytou část branky, ale bohužel pro domácí dostal puk na paty a gól z toho nebyl. Neuběhly ani dvě minuty a střela Jarůška orazítkovala tyč hostující branky. Ani dorážka Irvinga se mezi tři tyče nevešla a pro domácí přišel trest. V třiapadesáté minutě se po krásné kombinaci prosadil Arona Chmielewski. Ten po přihrávce od Vladimíra Svačiny vymetl všechny pavučiny v brance Zajíčka. Po necelých dvou minutách se mohli Oceláři radovat ještě více. David Kofroň se dobře postavil před brankovištěm, kde se pak od jeho brusle puk odrazil a skončil za Zajíčkem. Následovala jen rychlá kontrola u videa, která neodhalila přikopnutí a gól byl bez větších průtahů uznán. Poslední hřebíček do litvínovské rakve zabouchal Roman Szturc, který se nejlépe zorientoval v brankovišti domácích a dostal puk za záda domácího brankáře. Ke konci ještě vyzkoušel pozornost litvínovské obrany Andrej Nestrašil, ale neuspěl a to bylo z dnešního zápasu vše – 2:6.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

První třetinu jsme měli výbornou. Bohužel místo abychom tu třetinu vyhráli tak byl stav 1:1 Soupeř měl jednu gólovou šanci a využil ji. My jsme jich měli poměrně více, ale jen jeden gól. V druhé třetině Třinec hru zrychlil a víc po nás šel. Nebyla to od nás špatně odehraná třetina, ale nevyužívali jsme svoje šance. V poslední šanci jsme měli obrovskou šanci v přesilovce a soupeř nás potrestal třemi góly.


logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Marek Zadina

Z naší strany byla první třetina zase ne moc dobrá. Soupeř dobře napadal a byl důraznější v osobních soubojích. Litvínov měl v první třetině víc střel a víc šancí. Pak jsme si něco řekli v kabině a v druhé třetině se to zlepšilo. V poslední třetině jsme byli důraznější, dali jsme tři gól a vyhráli jsme.