Zápasy 25. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Výhra ve velkém stylu! Verva deklasovala českobudějovický Motor 6:1

Litvínov čekal důležitý boj o body, Severočeši zároveň doufali v natažení vítězné série. V úvodním dějství dvakrát slavili, záhy přišel českobudějovický zásah těsně před sirénou. Chemici se stejným počtem gólů prezentovali i v prostřední dvacetiminutovce. Dvě branky si připsali také v poslední části hry. Jedinou kaňkou na celém zápase bylo běsnění Davida Šticha. Litvínov se díky dalším výsledkům posunul na 12. příčku.

56. kolo, 25.02.2022, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
1 6
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 0:2
  • Střely na branku

    26:32
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    2:4
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3435

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 20. Šenkeřík (Pech, Abdul)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 4. Sukeľ (Demel, Stříteský), 17. P. Svoboda (Irving), 24. Kudrna (P. Zdráhal), 40. P. Straka (P. Zdráhal, Estephan), 47. P. Zdráhal (P. Svoboda, Estephan), 50. Stříteský (Jarůšek)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:6

  • Rozhodčí

    Pešina, Mrkva – Ondráček, Zíka

  • Sestava domácích

    Strmeň (Maleček) – Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich – Beránek, Hanzl, Karabáček – Ondráček, Koláček, Valský – Holec, Pech, Vondrka – Abdul, Novotný, Voženílek.

  • Sestava hostů

    Godla – Balinskis, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Sukeľ, Jarůšek – Svoboda, Gerhát, Fronk – Zygmunt, Hübl, Havelka.


Reportáž

Už po dvaadvaceti vteřinách prověřili hráči Motoru reflexy Godly, ten ale zůstal v klidu, protože první střela zápasu letěla mimo. Na druhé straně vyjel k domácímu brankáři Demel, jehož zahákoval Karabáček. Sudí zákrok ohodnotili trestným střílení, k němuž se rozjel Zdráhal. Ofenzivní opora ale nedokázala gólmana překonat. Po další pasáži viděli domácí fanoušci roztržku mezi Havelkou a Štenclem, oba si museli na dvě minuty odpočinout.

Jiskření na ledě

Ve hře 4 na 4 se nejdříve snažil Motor, poté však udeřili hosté z Litvínova. U klíčové situace byl znovu Demel, který přesnou nahrávkou našel Matuše Sukeľa. Rozjetý slovenský šikula ani chvíli neváhal a propálil maskovaného muže. Inkasovaná branka zaktivovala Motor, ten se připomněl skrze Vráblíka. Českobudějovický obránce pálil z pravé strany. Godlu, jenž měl zakrytý výhled, ale nepřekvapil, protože jeho rána těsně minula tyčku.

K vidění byl svižný hokej, kterému však chyběly výraznější šance. Tento stav se mohl změnit po vyloučení Sukeľa, ale Motor nedokázal přesilovou hru zužitkovat a téměř se nedostal do útočné třetiny. Po srovnání sil na ledě slavili znovu Severočeši. Tentokrát akce odstartovala u urostlého obránce Irvinga. Ten vybídl ke skórování Přemysla Svobodu, mladému útočníkovi se to sice povedlo až napodruhé, ale na významu gólu to nic nezměnilo.

Užuž to vypadalo, že Verva dvoubrankový náskok udrží, jenže pár vteřin před koncem zamířil na trestnou lavici Demel. V samotném závěru využil chaosu Petr Šenkeřík a dalekosáhlým nahozením překonal Godlu.

Důležité góly

Domácí navázali na povedený konec první třetiny a Karabáček pálil z první. Pozorný Godla se však stačil přesunout. Motor se mohl dotáhnout záhy, protože dvě minuty vyfasoval Irving. Ani druhá početní výhoda ale Českým Budějovicím nesedla. Čtrnáct vteřin poté, co se kanadský obránce vrátil na led, získal kotouč Zdráhal a vyslal Andreje Kudrnu do samostatného úniku. Forvard lehce zamíchal kotoučem a trefil pravý roh českobudějovické branky.

Litvínov ale záhy mířil znovu do čtyř, protože hákoval Zygmunt. Ani tentokrát to Motoru nevyšlo a jako na potvoru znovu zvedal ruce nad hlavu Sukeľ. Jeho vášně muselo zkrotit video, sudí zjistili, že kotouč nepřejel brankovou čáru plným objemem. Domácí příznivci následně přihlíželi tomu, jak se jejich oblíbenci snaží zakládat útoky a překonávat pevnou defenzivu hostů. Jenže chemici byli výtečně připraveni a hráče Motoru prakticky k ničemu nepouštěli. Další hřebíček do pomyslné rakve českobudějovického vyrovnání přišel v podobě vyloučení Valského.

Motor už vyhlížel konec přesilovky, ve které byla Verva velmi nebezpečná. Poté ale vystřelil Estephan, jehož pokus tečoval Zdráhal. Jeho příležitost orazítkovala horní tyčku, nicméně kotouč doputoval k Petru Strakovi, a ten dorážel do okryté klece.

Sestřih

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jaroslav Modrý

„Utkání se nám nepovedlo. Vždycky, když jsme se trochu zvedali, tak se stalo něco negativního. Stálo nás strašně moc sil dostávat se zpátky do utkání. Litvínov hrál dobře a blahopřejeme mu k vítězství. Mladý Maleček dobře pracuje na tréninku, tak jsme mu ve třetí třetině dali šanci v brance, aby věděl, co extraliga obnáší. Zasloužil si ji.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

„Měli jsme poměrně dobrý vstup do utkání. Dali jsme dva góly a pak se nám dařilo zápas kontrolovat, i když tam byly momenty, kdy nás Budějovice přehrávaly. Podržel nás ale gólman. Hrozně důležitý byl náš gól na 1:4 v závěru druhé třetiny. Musím hráčům poděkovat za vynikající výkon, každé vítězství má v naší situaci nesmírnou cenu.“