Zápasy - Dorost 18. 09. 2021, Šimon Kadeřávek

O bodech rozhodla závěrečná třetina. Dorost prohrál s karlovarskou Energií 4:6

Na litvínovský led dorazily druhé Karlovy Vary a litvínovské naděje před sebou měly velice těžký úkol. Hráči na sobě nenechali nervozitu znát a po sedmi minutách už vedli 2:0. Energetici ale patří k favoritům soutěže, což záhy potvrdili a díky hattricku Csabiho se vrátili do zápasu. Nerozhodné skóre nakonec zlomili a z Litvínova si odváží plný počet bodů.

4. kolo, 18.09.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
4 6
  • Třetiny

    3:1, 0:2, 1:3
  • Střely na branku

    31:36
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Maštalířský (Šprynar), 7. Horský (Túma, Ščislák), 12. Koky (Síč), 44. Maštalířský (Horský, Šprynar)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 12. Palaj (Šmíd, Adámek), 22. Váňa, 31. Csabi (Handl, Kubíček), 43. Csabi (Smýkal, Adámek), 50. Csabi (Kubíček), 54. Adámek (Váňa, Handl)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:6

  • Rozhodčí

    Červenka – Schopf, Herles

  • Sestava domácích

    Tuhý – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky.


Reportáž

Domácí, kteří podobě jako v Třemošné vsadili na brankáře Tuhého, odstartovali utkání neohroženě. Po dvou minutách prolomil karlovarské ledy Matěj Maštalířský, podíl na úvodní trefě měl Šprynar. Brankář hostů lovil puk ze sítě znovu, tentokrát po ráně Denise Horského. Povedenou etapu ale ukončilo vyloučení Peroutky.

Nebezpeční hosté sice nevyužili přesilovou hru, potupnou nulu vymazali minutu po srovnání sil. Náladu Tuhému pokazil Peter Palaj. Neuběhlo ani šedesát vteřin a Litvínov si vzal dvougólový náskok zpět, střelcem se stal mladičký Jindřich Koky. V závěru úvodní třetiny měl nejvíce práce rozhodčí, Energie totiž hrála tři oslabení za sebou. Domácí se ale nedokázali prosadit.

Promarněné příležitosti je později mrzeli, protože Karlovy Vary se vzepjaly k mocnému obratu. Kontaktní gól měl na svědomí Matyáš Váňa. V polovině zápasu trápila chemiky nedisciplinovanost, přestože Energetici dvě výhody nevyužili, při té třetí se nemýlil. Ruce nad hlavu zvedal Adam Csabi. Nastalý trend pokračoval až do konce druhé dvacetiminutovky.

Třetí část hry slibovala slušné drama, v čase 42:39 překvapil Tuhého Adam Csabi a poslal karlovarské poprvé do vedení. Domácí ještě stihli reagovat trefou Matěje Maštalířského, ale to bylo ze strany Severočechů všechno. Tým okolo Bystřického nedokázal zužitkovat další výhodu, a tak se ke slovu znovu dostal Adam Csabi. Karlovarský kapitán svou třetí trefou uzavřel hattrick a rozhodl o výhře hostů.

V samotném závěru vystřelil Vyhlídal kotouč mimo hrací plochu a musel na trestnou lavici. Ve hře 5 na 4 zvýšil karlovarský náskok Matyáš Adámek.

Fanshop