Zápasy - Dorost 23. 10. 2021, Lukáš Bolech

Dorostenci padli na ledě karlovarské Energie 4:6

Velmi vyrovnané utkání přineslo 12. kolo dorostenecké extraligy mezi Karlovými Vary a Litvínovem. O vítězství rozhodli domácí během posledních pěti minut třetí třetiny.

12. kolo, 23.10.2021, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    2:2, 2:2, 2:0
  • Střely na branku

    40:26
  • Diváků

    76

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 8. Handl (Holejšovský), 20. Csabi (Adámek, Kočí), 24. Adámek (Csabi, Kočí), 33. Zeman, 56. Zeman (Pastor, Šilhan), 59. Anton (Adámek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Šprynar (Vyhlídal, Peroutka), 18. Peroutka (Dudáček, Čech), 34. Šprynar (Čech), 37. Bednařík (Čech)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4

  • Rozhodčí

    Müller – Bernard, Štěpánek

  • Sestava domácích

    Ebenstreit – Kočí, Postl, Cipko, Anton, Mähler, Kubíček – Adámek, Šmíd, Váňa, Handl, Šilhan, Pavelec, Csabi, Pastor, Holejšovský, Zeman.

  • Sestava hostů

    Tuhý – Soušek, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky, Čech.


Reportáž

Utkání začalo pěkně zostra. Litvínovský Čech se ocitl samotný před karlovarským brankářem Ebenstreitem již 15 vteřin po úvodním vhazování, bohužel pro chemiky se mu však nepodařilo skórovat. Na začátku páté minuty se černožlutí dorostenci řítili ve třech proti jednomu, tento útok však ztroskotal na chybné přihrávce.

V sedmé minutě zápasu se podařilo otevřít skóre Janu Šprynarovi, jenž šikovnou tečí Vyhlídalovy střely využil přesilovou hru. O minutu později se podařilo vyrovnat domácímu Radimovi Handlovi, který z levého kruhu překonal Tuhého přesnou střelou na vzdálenější tyč. Další velká šance se naskytla Šprynarovi v 18. minutě při chybné rozehrávce domácího brankáře. Chemici se ale radovali až o 40 vteřin později, kdy se pod druhý zásah z přesilové hry podepsal dorážkou Jan Peroutka. I v tomto případě našli domácí poměrně rychlou odpověď. Gólem do šatny 15 vteřin před koncem první třetiny srovnal Adam Csabi, který zůstal osamocený v prostoru mezikruží.

Poprvé se dostali karlovarští do vedení ve 24. minutě, a to díky přesilovkovému zásahu Matyáše Adámka. Čtvrtý zásah domácích přidal Matěj Zeman a zařídil tak pro svůj tým vedení o dvě branky. Zanedlouho však usedl na trestnou lavici domácí Pavelec, čehož litvínovští využili a Jan Šprynar se svou druhou přesilovkou trefou postaral o kontaktní branku. Ve 37. minutě dokázal vyrovnat Jakub Bednařík, který po ztečované přihrávce zametl kotouč po ledě až za Ebenstreitova záda.

Ve třetí třetině se na obou stranách hrálo opatrněji. V polovině 52. minuty se před hostujícího brankáře prokličkoval Csabi, ale jeho akci Tuhý bezpečně zlikvidoval. Rozhodující branka padla v 55. minutě. Útočník Pastor namířil svou přihrávku před branku na Šilhana, jenž mazácky přenechal kotouč na nehlídaného Matěje Zemana, který tak neměl se zakončením moc práce. Brankou na 6:4 pojistil dvě minuty před koncem výhru Energie Jakub Anton.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Andrys

„Jsme rádi za tři body, které jsou pro nás v této fázi hodně důležité. Zápas byl hodně nahoru, dolů. Dost se v poslední době nadřeme na gól, lehce kvůli našim nevynuceným chybám ztrácíme kotouče a z toho góly dostáváme. V každém případě bych chtěl kluky pochválit za týmovou dřinu, ten zápas prostě vydřeli až do konce.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

„U nás je to takové půl na půl. Někdo tam dře, padá do ran a někdo se s tím mančaftem veze. Chvilku hrajeme něco, co si řekneme, ale pak mi přijde, že některým hráčům už je to jedno a dělají si, co chtějí. Vždycky uděláme obrovskou individuální chybu a hned jsme potrestaní.“

Fanshop