Zápasy - Dorost 18. 11. 2021, Šimon Kadeřávek

Povedená odveta! Dorost porazil na domácím ledě Chomutov 4:3

Neuběhlo ani 24 hodin a oba severočeské týmy změřily síly podruhé. I tentokrát vstřelili úvodní branku hráči Chomutova, domácí chemici nesložili zbraně a dokázali zvrátit nepříznivé skóre. Piráti srovnali krok ve třetím dějství. O dělbě bodů rozhodl 24 vteřin před koncem prodloužení Dominik Čech.

15. kolo, 18.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
4p 3
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 0:1 – 1:0
  • Střely na branku

    46:29
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    121

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 10. Čech (Maštalířský, Síč), 31. Maštalířský (Vyhlídal, Šprynar), 33. Šprynar (Maštalířský), 65. Čech (Vyhlídal)

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 9. Dominik Badinka (Mišovic, Daniel Badinka), 26. Titlbach (Pospíšil), 47. Stejskal

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Hlinka – Povová, Votrubec

  • Sestava domácích

    Tuhý – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Čech.

  • Sestava hostů

    Štěrba – Pašek, Svoboda, Záhorec, Hynek, Badinka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Badinka, Čihař.


Reportáž

Na ledě bylo znát, že týmy zakončily včerejší utkání hromadnou rvačkou. Hrálo se opatrně, úvodní dějství se však neobešlo bez trestů. Nejdříve vyfasoval dvě minuty Dudáček. Domácí mají problém s proměňováním přesilových her. Sice odstřelovali Štěrbovu branku, ale vymodlený gól nepadl.

O chvíli později se provinil proti pravidlům litvínovský Peroutka. Hosté nastalou situaci využili a Dominik Badinka vystřelil Chomutovu vedení. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a černožlutí slavili díky ráně Dominika Čecha.

Druhou část hry odstartovali lépe Piráti, protože pospíšil vybídl ke skórování Adama Titlbacha. Chomutovský hráč si připsal třetí branku během dvou zápasů. V polovině utkání měl Litvínov další příležitost, protože Vondrášek musel mezi časoměřiče. Branka v přesilové hře nepadla, nicméně domácí se prosadili osm vteřin po jejím konci! Přesnou mušku předvedl Matěj Maštalířský. Krátce nato udeřilo chemické komando znovu, tentokrát slavil Jan Šprynar.

Opaření hosté reagovali až v čase 46:13 a zásluhou Samuela Stejskala se vrátili do zápasu. Oba týmy přečkaly dvouminutová vyloučení, ale ani jeden z nich nedokázal výhodu přetavit v branku. Utkání přešlo do prodloužení.

V něm nebyla nouze o vypjaté momenty, protože po minutě hry fauloval Vondrášek. Sudí prohřešek ocenili trestným střílením, Bednařík ale nebyl úspěšný. Litvínovu body zajistil až Dominik Čech, který využil nahrávky Vyhlídala.

Fanshop