Zápasy - Junioři 11. 09. 2021, Šimon Kadeřávek

Pražská nadílka na úvod. Juniorka nestačila na Spartu a schytala prohru 2:8

Start juniorské sezony byl posunut kvůli karanténě kladenských Rytířů. Díky tomu začali chemici proti Spartě. Pražané s kapitánem Ducháčem vlétli do utkání jako uragán a po čtyřiceti minutách vedli už 5:0. V závěrečném dějství Litvínov sice prolomil gólové mlčení, hosté reagovali třemi brankami. Debakl zmírnil v 56. minutě Hocelík.

2. kolo, 11.09.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 8
  • Třetiny

    0:3, 0:2, 2:3
  • Střely na branku

    33:51
  • Diváků

    85

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 42. Fišer (Skuhrovec), 57. Hocelík (Skuhrovec, Vopat)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 6. Hauser (Tomek), 7. Kalný (Kubánek, Slavíček), 14. Vitouch (Hauser, Tomek), 21. Tomek (Krupička, Hauser), 40. Kubánek (Šindelek, Slavíček), 45. Theimer (Chvátal, Kalný), 47. Senčák (Bareš, Slavíček), 49. Slavíček

  • Průběh zápasu

    0:5, 1:5, 1:8, 2:8

  • Rozhodčí

    Místecký – Votrubec, Kurtin

  • Sestava domácích

    Čermák – Jonák, Kadár, Hocelík, Kroupa, Werner, Háva – Danielčák, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Kočárek, Fišer, Krocker, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Krbeček – Tomov, Šindelek, David, Tomek, Ducháč, Chvátal – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Bareš, Theimer, Vitouch, Zembol.


Reportáž

Fanoušci doufali, že Litvínov naváže na bilanci z minulého roku. Loni totiž Severočeši Spartu dokázali porazit. Ducha kovidové sezony zaplašil už v šesté minutě Petr Hauser. Útočník z první formace využil spolupráce s Tomkem a otevřel skóre zápasu. O zhruba dvacet vteřin později hosté vedení ještě zvýšili, tentokrát zvedal ruce nad hlavu Lukáš Kalný. Nepovedené první dějství zakončil Michal Vitouch a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

Sparta hrála v závěru první dvacetiminutovky přesilovou hru, Severočeši ale oslabení zvládli. Pražané se však prosadili zkraje druhé části. Gólový účet si otevřel Tomáš Tomek a ve vzduchu visel litvínovský debakl. Oba týmy začala trápit nedisciplinovanost, sudí vylučoval na obou stranách. Ani jeden celek ale nedokázal početní výhodu využít. Výsledek se přece jen změnil, pět vteřin do konce třetiny procedil kotouč za Čermákova záda Maxim Kubánek.

Domácí fanoušci doufali v alespoň čestný zásah, ten nakonec přišel prostřednictvím Jaroslava Fišera, jemuž asistoval Skuhrovec. Sparťanská reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Za hosty se během čtyř minut prosadil Otto Theimer, David Senčák a Josef Slavíček. Chemici chtěli zmírnit debakl, výraznější zvrat ale nenastal. V samotném závěru se prosadil Lukáš Hocelík, sekundoval mu znovu Skuhrovec.

Mladé litvínovské naděje tak vstoupily do nové sezony debaklem 8:2.

Fanshop