Zápasy - Junioři 22. 10. 2021, Lukáš Bolech

Junioři vstřelili na ledě Havířova čtyři branky a zaslouženě berou tři body

Litvínovští junioři si ve 12. kole nejvyšší soutěže odvážejí z předposledního Havířova tři body. Výsledkem 4:1 zapsali již třetí výhru v řadě. David Čermák podržel svůj tým a 32 zákroky výrazně přispěl k úspěchu na druhém konci republiky.

12. kolo, 22.10.2021, Havířov, Gascontrol Aréna
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    33:31
  • Vyloučení

    1:3
  • Využití

    1:4
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    96

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC AZ Havířov: 47. Byčkov (Pastor, Hledík)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 19. Kroupa (Slavík, Vopat), 22. Slavík (Stehlík), 28. Stehlík (Slavík, Danielčák), 44. Hák (Skuhrovec, Limanovský)

  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4

  • Rozhodčí

    Koziol – Hlavatý, Hranoš

  • Sestava domácích

    Zlatnický – Kremnický, Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí – Bochorishvili, Mastič, Horváth, Pastor, Valach, Becher, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta.

  • Sestava hostů

    Čermák – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Jako první ohrozil branku Havířova ve 4. minutě Jakub Hák, který však na domácího brankáře Zlatnického nevyzrál. První třetina dlouho moc šancí nenabízela, to se podařilo změnit až Jakubovi Kroupovi, který v 19. minutě po přihrávkách Slavíka a Vopata prostřelil Zlatnického z mezikruží a využil tak početní výhody.

Po aktivním nástupu domácích do úvodu druhé třetiny skórovali opět hosté, kdy Marek Slavík dorazil bekhendem ve 22. minutě odražený kotouč po střele Stehlíka do odkryté branky. O necelé čtyři minuty se do brejku dostal opět Slavík, který však v pádu nepřekonal připraveného brankáře Havířova.

Ve 27. minutě poslal Lukáš Stehlík hostující borce do třígólového vedení, kdy si při přečíslení 2 na 1 vyměnil kotouč se Slavíkem a následně přesně zakončil. Ke konci druhého dějství se do stejné situace dostali i domácí. Útočník Pastor se rozhodl vzít akci na sebe, jenže jeho střela skončila pouze na Čermákově vyrážečce.

44. minuta byla ve znamení čtvrtého zásahu hostů. Tentokrát se o navýšení skóre postaral šikovnou tečí Jakub Hák, jenž korigoval trajektorii puku po Skuhrovcově nahození. Domácí se dočkali ve 47. minutě své první a zároveň jediné branky v zápase, o kterou se v přesilové hře zasloužil Filip Byčkov, jenž musel nadvakrát přehodit Čermáka. Ve zbytku utkání se již moc zajímavých akcí neodehrálo a zápas se za příznivého stavu pro Litvínov spíše jen dohrával.

Ohlasy

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Tomáš Potěšil

„Tohle utkání jsme odehráli doslova příšerně. Trošku nás zaráží, že po každém utkání děláme video rozbor, hráčům ukazujeme, že nejsou na svých postech a že se nevydají. Dneska byl stejný problém, a proto ten hokej vypadá tak, jako bychom s těmi hráči netrénovali. Oni totiž na ledě dělají úplný opak toho, co si řekneme před utkáním a celý týden trénujeme. Každý hráč si do toho vnese trochu svého a potom nastávají zmatečné situace, po kterých dostáváme góly. Když jsme schopni to plnit, třeba dvě třetiny s Boleslaví nebo s Libercem, tak ten hokej má úroveň. Dneska jsme si jednoznačně nezasloužili vyhrát. To bylo utkání, kdy jsme svým výkonem a herním projevem neměli šanci uspět.”


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Potřebovali jsme tři body a myslím si, že jsme si pro ně od začátku šli. Bojovali jsme. Byly tam samozřejmě chyby na obou stranách, ale my jsme využili svoje šance, na rozdíl od kluků z Havířova. Ti měli taky šance, ale nám výborně zachytal gólman. Pro nás jsou to zlatý body a kluci od nás dnes dostali poděkování.”