Zápasy - Junioři 29. 10. 2021, Lukáš Bolech

Junioři nestačili ve vyrovnaném zápase na Liberec a prohráli 2:4

Ve 14. kole Extraligy juniorů přivítal Litvínov na svém ledě Liberec. I přes nepříznivý vývoj skóre se drželi domácí celý zápas ve hře. Ve druhé půlce utkání byli černožlutí lepším týmem, ale ani přes několik gólových šancí se jim nepodařilo zvrátit duel na svou stranu.

14. kolo, 29.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 4
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 1:1
  • Střely na branku

    41:28
  • Diváků

    90

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Skuhrovec (Vopat, Slavík), 51. Fišer (Dej)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 11. Zajíček (Hampl, Nezbeda), 13. Nezbeda (Zajíček, Starý), 29. Pavlík (Gajda), 60. Nezbeda

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Hlinka – Tichý, Kurtin

  • Sestava domácích

    Klika – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Vopravil – Kollert, Duschka, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Culek – Nezbeda, Pavlík, Kříž, Hois, Plos, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Huňor.


Reportáž

Aktivněji začali hosté a hned od začátku prověřili několika střelami domácího brankáře Kliku. První střeleckou situaci si připravili domácí ve čtvrté minutě, kdy Stehlík zavezl kotouč do útočného pásma a předal jej Balážovi, který vypálil od modré čáry. Na střelu byl však liberecký brankář Vopravil připravený a puk skončil v jeho lapačce. Hosté se dostali do vedení svou první větší šancí, kdy se v 11. minutě postaralo o akci trio Hampl, Nezbeda a Jakub Zajíček a poslední jmenovaný dorazil kotouč za Klikova záda.

Ve 13. minutě šli hosté zásluhou kapitána Lukáše Nezbedy do dvougólového vedení. Ke snížení měli domácí nejblíže ve 20. minutě, kdy se o závar před Vopravilovou brankou postaral svým zavezením Kroupa. Kroupovým spoluhráčům se podařilo kotouč ukořistit a dvakrát na Vopravila z blízkosti vystřelit. Liberecký brankář se však dokázal rychle přemístit a zneškodnit tak oba pokusy.

V úvodu druhé části hry diktovali tempo domácí a ve 24. minutě mohl Slavík skórovat ze samostatného úniku, Vopravil byl však opět proti. Prolomit libereckého brankáře se domácím povedlo až z přesilové hry ve 26. minutě, kterou po asistencích Vopata a Slavíka využil David Skuhrovec. Vstřelená branka vlila domácím krev do žil a hosté byli jako opaření. Zanedlouho se dostal Skuhrovec společně s Vopatem do situace 2 na 1. Kombinaci musel hasit až Vopravil, který schoval Skuhrovcův pokus do své výstroje. Na herní situaci reagoval liberecký trenérský štáb a požádal o oddechový čas. K této možnosti, zdá se, sáhli v pravou chvíli, jelikož o minutu později se povedlo Šimonovi Pavlíkovi vrátit Tygrům dvoubrankový náskok, čímž vrátil svým spoluhráčům i sebevědomí.

Ze začátku třetí třetiny získali domácí výhodu v podobě přesilovky. Největší šanci měl Baláž, jehož rána ovšem skončila na tyči. Ve 45. minutě mohl skórovat Postl, ale při blafáku nedokázal zvednout kotouč natolik, aby překonal Vopravila. Druhou branku zařídil domácím v 51. minutě Jaroslav Fišer, jemuž se podařilo ujet do samostatného úniku a povedenou kličkou využil další přesilovou hru Litvínova.

V posledních 90 vteřinách hry měli domácí i přes fakt, že hráli v oslabení, výraznou převahu a při hře bez brankáře několikrát nebezpečně atakovali Vopravilovu svatyni. Největší možnost se domácím naskytla v čase 59:32, kdy se ze skrumáže v prostoru mezikruží podařilo kotouč vyškrábat Danielčákovi, který se následně dostal k úspěšnému zakončení. Bohužel pro domácí až po hvizdu rozhodčího, který si v nepřehledné situaci nebyl jist, kde přesně se kotouč nachází a hru tak přerušil. Dvanáct vteřin před koncem třetího dějství ujížděl sám na opuštěnou branku Lukáš Nezbeda, kterého pomocí faulu zastavil Baláž a následovala mela mezi oběma formacemi. Rozhodčí se po domluvě rozhodli situaci vyhodnotit připsáním technického gólu, což završilo skóre na konečných 2:4.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Nemáme ani bod. Dneska jsme určitě chtěli bodovat, ale utekl nám začátek utkání a dostali jsme se do situace, že jsme prohrávali 0:2, což jsme nechtěli. Od druhé třetiny jsme to zvedli, hráli jsme, ale vždycky jsme jen dotahovali. Soupeři gratulujeme k bodům. Musíme pracovat pořád dokola, je to furt stejné. Musíme zapracovat na koncovce, na důrazu do branky. Šancí jsme měli dost na to, abychom ten zápas dnes zvládli lépe.”


logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo

„Velice těžké utkání, hodně si vážíme toho, že jsme ho zvládli. Domácí hráli velice slušně, ale my jsme si s tím dokázali dnes poradit a pro nás to jsou hodně důležité body.”

Fanshop