Zápasy - Junioři 06. 11. 2021, Lukáš Bolech

Junioři nenavázali na skvělý výkon proti Brnu a podlehli Zlínu 2:4

V 17. kole juniorské Extraligy se střetli domácí se zlínskými Berany. V utkání měli černožlutí až do třetí třetiny navrch, jenže v posledním dějství otočili hosté skóre zápasu třemi góly, na což nedokázali litvínovští zareagovat.

17. kolo, 06.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
2 4
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 0:3
  • Střely na branku

    34:33
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    103

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Postl (Limanovský, Hák), 37. Danielčák (Slavík, Vopat)

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 4. Frömel (Chludil), 45. Luža, 46. Nábělek (Frömel, Masař), 54. Frömel (Chludil)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:4

  • Rozhodčí

    Domský – Tichý, Beneš

  • Sestava domácích

    Klika – Vyhlídal, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Kuchař – Postl, Danielčák, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Iljuk, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Velikovský, Riedl – Pilát, Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí, kterým se podařilo již ve třetí minutě trefit tyčku Synkovy branky. Vedení se ale ujali ve 4. minutě hosté. Lukáš Chludil nahodil kotouč ze středního pásma na Klikovy betony, který nedokázal jednoduchou situaci dobře vyhodnotit a vyrazil puk pouze před sebe. Napadající Šimon Frömel se dostal ke kotouči jako první a následně překonal domácího brankáře. Velkou šanci si vytvořili domácí v 9. minutě, kdy se po závaru před brankou podařilo zlínským obráncům se štěstím vyhodit kotouč z brankové čáry. První branky se dočkali domácí v 11. minutě díky zásahu Ondřeje Postla, jehož vybídl ke střele Prokop Limanovský.

Na začátku druhé třetiny se podařilo zlínským vsítit druhou branku. Avšak hráč, který sklepával kotouč za Klikova záda, jej zahrál vysoko nad brankovou konstrukcí, tudíž sudí nemohli posoudit tento gól jako platný. Ve 31. minutě zachránil svůj tým Lukáš Klika, který musel po zlínské kombinaci vytasit rozštěp, čímž zažehnal nebezpečí. Do vedení poslal černožluté Tim Danielčák, který v přesilové hře propálil hostujícího Tobiáše Synka střelou z první. V posledních vteřinách vyvinuli domácí tlak na hostující tým a nechybělo mnoho, aby šli do dvougólového vedení. Davidovi Skuhrovcovi se však nepodařilo zpracovat odražený kotouč napoprvé, díky čemuž se stihl Synek přemístit na správné místo a jeho pokus zneškodnit.

Rozhodující moment utkání přišel na řadu ve 45. minutě. Erik Iljuk si neporozuměl se svými spoluhráči a zbytečně ztratil ve vlastním pásmu kotouč. Toho dokázal využít hostující Dominik Luža, který přesnou ranou do horního rohu Klikovy branky srovnal na 2:2. Přesně po 58 vteřinách se radovali hosté potřetí. Domácí opět nedokázali správně rozehrát svou akci a po ztrátě kotouče se svou střelou mezi betony zapsal mezi střelce Patrik Nábělek. Trenéři Litvínova reagovali na nepříznivou situaci oddechovým časem a snažili se tak nabudit svůj tým k obratu.

Domácím se naskytla slibná situace ve 48. minutě, kdy sice dokázali překonat brankáře Synka, ale ten zastavil putující kotouč do branky těsně před brankovou čárou a rychle tak napravil svou chybu. V 52. minutě se řítil sám na branku Jan Vopat, ale Synek jej dokázal pomocí faulu zastavit. Výhru hostů pečetil šest minut před koncem svým druhým gólem Šimon Frömel, který zvyšoval na 2:4. Dvě minuty před koncem byl za hákování vyloučen hostující Matyáš Dědek. Domácí odvolali brankáře a zkoušeli hru v šesti proti čtyřem. Hosté se však úspěšně bránili a domácí nedokázali zvrátit utkání na svou stranu.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Ztratili jsme dneska tři body. Měli jsme zápas dobře rozehraný. Ve třetí třetině přišly individuální chyby a neproměnili jsme naše šance. Dnes určitě ztráta tří bodů.”


logo PSG Zlín

PSG Zlín

Oldřich Horák

„Nám se nepodařil začátek. Dvě třetiny jsme byli horší tým. Ve třetí se k nám přiklonilo štěstí, výborně nám zachytal gólman a nakonec jsme to se štěstím otočili.”

Fanshop