Zápasy - Junioři 17. 11. 2021, Lukáš Bolech

Junioři vyloupili v samém závěru Karlovy Vary

Ve 24. kole juniorské Extraligy zavítali litvínovští na led karlovarské Energie. Vyrovnané utkání se až do 52. minuty vyvíjelo lépe pro domácí. Ve zbylých osmi minutách se však ujali slova černožlutí a třemi góly otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

24. kolo, 17.11.2021, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 1:3
  • Střely na branku

    26:38
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 8. Adámek (Vogel), 33. Seidler, 42. Adámek (Bulka, Šmajda)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 34. Danielčák (Vopat, Skuhrovec), 38. Vopat (Skuhrovec, Dej), 52. Skuhrovec (Baláž, Vopat), 58. Skuhrovec (Vopat), 60. Danielčák (Skuhrovec, Postl)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 3:2, 3:5

  • Rozhodčí

    Svoboda – Gerát, Malý

  • Sestava domácích

    Bočan – Benda, Bulka, Pohanka, Krajčík, Dorot, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Rymon, Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek, Seidler, Kupčo.

  • Sestava hostů

    Čermák – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Vopat, Dej, Fišer, Špaček, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Utkání začali úspěšněji Energetici. V osmé minutě se při přečíslení dva na jednoho podařilo Lukášovi Adámkovi překonat Davida Čermáka přesnou střelou k tyči. Odpovědět se pokoušel v 11. minutě David Skuhrovec, který však nedokázal zužitkovat přihrávku Lukáše Stehlíka a trefil pouze vyrážečku domácího brankáře. V 18. minutě podržel svůj tým David Čermák, kdy svým zákrokem zneškodnil samostatný únik Lubomíra Kupča. V posledních vteřinách první třetiny si domácí vytvořili tlak a několika střelami vyzkoušeli pozornost litvínovského brankáře, který bez větších potíží vše pokryl.

V úvodu druhého dějství měli Chemici herně navrch, vytvářeli si šance a byli aktivnějším týmem. Karlovarští se ale úspěšně bránili a ve 33. minutě šli zásluhou Sebastiana Siedlera do dvoubrankového vedení. Tim Danielčák však našel rychlou odpověď, a to přesně po 60 vteřinách hry. Jako první se dostal k odraženému kotouči a přesnou střelou udržel svůj tým na dostřel jedné branky. Ve 38. minutě srovnal skóre Jan Vopat, jenž po přesném pasu Davida Skuhrovce zaskočil Davida Bočana střelou z první.

Třetí třetina začala přesilovkou pro Litvínov. Lukáš Adámek ale dokázal vystihnout nepřesnou rozehrávku hostů a přesnou střelou za Čermákova záda přetavil početní nevýhodu ve třetí gól domácích. Delší dobu se pak nemohl ani jeden tým uchytit pořádně v útočném pásmu a vytvořit souvislý tlak. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou. Zlomový okamžik nadešel v čase 50:42, kdy se domácí Jan Ekrt dopustil hákování. Litvínovští zamkli karlovarskou čtveřici v jejich pásmu a při jedné z několika střel, se nepodařilo Bočanovi udržet kotouč ve své výstroji, čehož využil důrazný David Skuhrovec a srovnal skóre na 3:3.

Černožlutí pokračovali ve svém tlaku s chutí a snažili se vsítit další branku. Zdálo se, že vyloučení Jakuba Kroupy čtyři minuty před koncem, tyto plány zhatí. Zanedlouho se ale nechal vyloučit také karlovarský Samuel Šmajda, který byl po tvrdém zákroku na Ondřeje Baláže vyloučen na pět minut a osobním trestem do konce utkání. V herní situaci čtyřech proti čtyřem poslal chytrou střelou hosty do vedení David Skuhrovec. V závěru se pokoušeli domácí vrátit do zápasu hrou bez brankáře. Nepodařilo se jim však svou akci správně rozehrát a Tim Danielčák pečetil svým druhým zásahem tříbodové vítězství. 

Fanshop