Zápasy - Junioři 04. 01. 2022, Daniel Tichý

Junioři vedli v polovině zápasu o dvě branky, ale i tak se vrací z Plzně bez bodu.

Mladíci Litvínova zajížděli v prvním zápase nového roku na led Plzně. Do zápasu nevstoupili vůbec špatně, když už ve druhé minutě otevřel skóre Jiří Špaček. Verva hned na začátku druhé části odskočila do vedení o dvě branky zásluhou Lukáše Stehlíka. To ale bylo od hostů vše. Potom přišla smršť plzeňských hráčů, kteří během deseti minut druhé třetiny vstřelili čtyři branky a otočili vývoj utkání. Litvínov se ve třetí třetině na obrat nezmohl, místo toho inkasoval ještě dvě branky a z Plzně odjíždí s porážkou 2:6.

25. kolo, 04.01.2022, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    0:1, 4:1, 2:0
  • Střely na branku

    39:21
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    55

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 32. Ženíšek (Soukup, Dvořák), 32. Malát (Adamec), 33. Dolhý (Malák, Adamec), 37. Malát (Pánek, Adamec), 42. Kopic (Korčák), 55. Kopic (Soukup)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Špaček (Postl), 21. Stehlík (Limanovský)

  • Rozhodčí

    Sýkora, Kosnar – Malý, Sedláček

  • Sestava domácích

    Vondraš – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Soukup, Pešek, Malát, Ženíšek, Dáňa.

  • Sestava hostů

    Klika – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Šprynar, Špaček, Skuhrovec.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se prosadil Jiří Špaček, který vystřelil bezprostředně po vyhrané buly. Další střelecký pokus zastavil Vondrašův beton. Na druhé straně pálil o chvíli později Dáňa, hostující brankář byl připraven. Pak se k zakončení dostal Korčák, ten dostal kotouč po špatné rozehrávce Vervy, ale puk skončil před Klikou. Na to měl hned dvě šance Soukup. Nejdřív dostal přesnou přihrávku před branku, kde jeho střelu zastavil litvínovský gólman, a pak se objevil před odkrytou bránou. Ani tentokrát Kliku nepřekonal.

Ani začátek druhé periody indiánům nevyšel. V první minutě zvyšoval hostující Lukáš Stehlík, jenž dorazil kotouč do plzeňské svatyně. Následně Houdkova střela zasáhla pouze tyčku Klikovy brány. O chvíli poději bylo všechno jinak. Modrobílí dokázali během jedné a půl minuty otočit skóre. První se prosadil Adam Ženíšek. Ten po Soukupově přihrávce z pravého kruhu vystřelil a Klika lovil puk ze sítě svojí branky. Vyrovnávací gól vystřelil Sebastián Malát. Do vedení dostal Škodovku Adam Dolhý, jenž po souhře s Malákem a Adamcem využil přesilovou hru. Potom to byl opět Sebastián Malát, kdo rozvlnil brankovou síť, po jeho gólu v oslabení šli indiáni do šatny ve vedení 4:2.

Jak se začátky prvních dvou třetin nepovedly, ten poslední začal úspěšně. Po přihrávce z Korčáka z levého kruhu totiž neomylně vystřelil Marek Kopic a Klika se jen díval na puk za sebou. Další zákrok do sbírky si přidal hostující brankář po pokusu Maláka. Na opačné straně pálil Šprynar, ale branku minul. Pak Testoval Beran Vondrašovu pozornost, ten byl připraven a puk vyrazil. Na to v Klikově lapačce skončila Ženíškova střela. Nakonec po Soukupově přihrávce vystřel Marek Kopic a indiáni mohli slavit první výhru v novém roce nad Litvínovem 6:2.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Vojan

„Dneska se nám nepovedly vstupy do třetin, do první ani do druhé třetiny, kdy jsme dostali rychlý gól po našich chybách. Takže tím byl ovlivněný ten začátek zápasu. Postupně jsme se zlepšovali, musím kluky pochválit za to, že jsme ten zápas obrátili, a pak jsme předváděli to, c„Dneska se nám nepovedly vstupy do třetin, do první ani do druhé třetiny, kdy jsme dostali rychlý gól po našich chybách. Takže tím byl ovlivněný ten začátek zápasu. Postupně jsme se zlepšovali, musím kluky pochválit za to, že jsme ten zápas obrátili, a pak jsme předváděli to, co chceme hrát a zaslouženě jsme vyhráli.“o chceme hrát a zaslouženě jsme vyhráli.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

.

.