Zápasy - Junioři 15. 01. 2022, Lukáš Bolech

Těsná prohra s Třincem znamená pro juniory třetí ztrátu v řadě

Litvínovští junioři se ve 32. kole utkali krátce po poledni s třineckými Oceláři. Po nedávných porážkách s Chomutovem a Havířovem se pokoušeli obrat o body soupeře ze Slezska. Bohužel stačilo 53 vyslaných střel pouze na jedinou branku, o kterou se postaral David Skuhrovec. Soupeř se trefil dvakrát a bere po bitvě tři body.

32. kolo, 15.01.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
1 2
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:0
  • Střely na branku

    53:42
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:2
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 28. Skuhrovec (Postl, Šprynar)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 7. Matěj (Geidl), 27. Ramik

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2

  • Rozhodčí

    Kraval, Domský – Kurtin, Beneš

  • Sestava domácích

    Čermák – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Werner, Háva – Kočárek, Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Limanovský, Šprynar, Iljuk, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Švančara – Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek, Procházka.


Reportáž

První třetina přinesla vyrovnaný souboj obou celků, hned od začátku si obě mužstva vytvářela šance. Tu první si již ve čtvrté minutě přichystal Skuhrovec, jenž byl při svém úniku zfaulován a hlavní sudí nařídili trestné střílení. Skuhrovec se rozjel proti Švančarovi s jistým úmyslem, klička mu však nevyšla podle představ a skóre zůstalo neměnné. V šesté minutě šli do přečíslení dva na jednoho Postl s Iljukem, ale druhý jmenovaný nezpracoval přihrávku a kotouč skončil pouze v rohu kluziště.

Hosté šli po této příležitosti ihned do protiútoku. Geidl se zmocnil volného kotouče a po zavezení do útočného pásma, vybídl ke střele Pavla Matěje. Ten si s kotoučem věděl rady a svižnou střelou Čermáka překonal. Skórovat mohli hosté v první třetině ještě jednou. Po několika přihrávkách se před litvínovským brankovištěm osamostatnili hned dva útočící protihráči, ale litvínovský brankář rychlým přesunem akci zlikvidoval.

První minuty druhé třetiny nabídly domácím přesilovou hru. Za vražení Baláže na hrazení musel svůj trest odpykat kapitán Třince Wardas. Avšak místo šance ke srovnání inkasovali domácí podruhé, což se později ukázalo jako rozhodující okamžik zápasu. Chybnou rozehrávku domácích potrestal samostatným únikem Michal Ramik. Rychlou odpověď našel krátce poté David Skuhrovec, jenž zakončil přesnou kombinaci s Postlem. Domácím se v průběhu druhé části ještě několikrát podařilo Švančarovu klec ohrozit, nikoliv však natolik, aby jej donutili kapitulovat.

Ve třetím dějství byla hra nejopatrnější. Třinečtí hlídali jednobrankový rozdíl a domácím se nedařilo proniknout do útočného pásma tak, jako tomu bylo v předchozích dvacetiminutovkách. V 56. minutě mohl vítězství pojistit Pětník, ale přidal se k několika spoluhráčům, kteří podobně ztroskotali na Čermákově lapačce. Domácí zkusili poslední minutu hry bez brankáře, avšak ani přesila šesti hráčů proti pěti neměla na výsledek žádný dopad.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Šíp

Bohužel, zase bez bodu. Nestačil ani zlepšený výkon oproti včerejšímu utkání s Havířovem a předešlému utkání s Chomutovem. Bohužel neproměňujeme naše šance. Jedeme dál. Doufám, že ten výkon bude mít stoupající úroveň tak, jako v dnešním zápase a doufejme, že to povede k bodům.


logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha

To utkání odpovídalo jeho důležitosti. Na oko diváka asi nebylo moc pěkné, protože padalo málo branek. Utkání pro nás bylo velmi důležité, protože jsme stále ve hře o první dvanáctku. Domácí tým je ve složitější situaci, než jsme my. Místami to bylo vidět i na hráčích při rozdílových přihrávkách, rozhodujících momentech, měli křeč v zakončení. My jsme hrozně rádi, že jsme to dnes ubouchali. Kluci ukázali obrovskou bojovnost a všichni, včetně brankáře, dnes odvedli fantastickou práci.

Fanshop