Zápasy - Junioři 21. 01. 2022, Daniel Tichý

Juniorka díky dvěma brankám Danielčáka veze z Liberce tři body

Litvínovští junioři se ve 33. kole vydali na led třetího Liberce. Verva předvedla parádní výkon a po výhře 4:2 veze domů tři body. Důležitá byla hlavně sedmadvacátá minuta, v té Litvínov vstřelil dvě branky a odskočil do dvoubrankového vedení. Dvě branky si připsal forvard Tim Danielčák a třemi kanadskými body se blýskl Lukáš Stehlík.

33. kolo, 21.01.2022, Liberec, Svijanská aréna
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:0, 2:4, 0:0
  • Střely na branku

    35:50
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    56

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 25. Leden (Kříž, Jakubec), 40. Měchura (Plos, Zajíček)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 23. Danielčák (Stehlík, Limanovský), 27. Špaček (Kroupa, Skuhrovec), 27. Danielčák (Stehlík, Slavík), 37. Stehlík (Hocelík, Hora)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:4, 2:4

  • Rozhodčí

    Čáp, Červenka – Kajínek, Juránek

  • Sestava domácích

    Hambánek – Duschka, Rybář, Jakubec, Meisel, Várady, Culek – Leden, Cikhart, Pavlík, Vyhlídko, Kříž, Měchura (C), Plos, Zajíček (A).

  • Sestava hostů

    Klika – Hora, Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Limanovský (A), Maštalířský, Ilujek, Špaček, Skuhravec, Slavík.


Reportáž

Litvínovští junioři začali na ledě Liberce aktivně. Už v páté minutě se v šanci objevil Werner, ale ten si na Hambánka nepřišel. O necelé dvě minuty později se ke střele z mezikruží dostal Hora. Brankář domácích byl pozorný a držel svůj tým. V polovině první části se jeden z litvínovských objevil před brankou Hambánka, ten ho ale vychytal svoji pohotovou lapačkou. Poté se konečně do šance dostali i domácí zásluhou Měchury, který z dobré šance nastřelil jen boční síť. Ke konci první třetiny se dostal do dvou šancí Cikhart, jenže Klika byl proti a první třetina tak skončila bez branek.

Litvínov začal druhou třetinu nejlépe, jak mohl. Hned po dvou minutách se po přihrávce od Stehlíka trefil z levého rohu slovenský útočník Tim Danielčák a poslal Vervu do vedení. Radost z vedoucí branky ale nevydržela Litvínovu dlouho, ve čtyřiadvacáté minutě se prosadil střelou z mezikruží Matěj Leden a srovnal tak skóre. Chemici ale nečekali dlouho. O dvě minuty později se ke kotouči dostal Jiří Špaček a našel z mezikruží mezírku mezi betony Hambánka. Uběhlo přesně devětatřicet sekund a Litvínov se ujal dvoubrankového vedení. Puk se po hezké souhře dostal až k Timu Danielčákovi, který se nemýlil a připsal si druhou branku v utkání. O deset minut později bylo na hostující střídačce ještě veseleji. Od modré čáry napřáhl Lukáš Stehlík a propálil vše, co mu stálo v cestě. Liberec ale dokázal ještě třiačtyřicet sekund před koncem druhé části snížit na rozdíl dvou branek zásluhou Adama Měchury, který si sám zavezl puk do pásma a poté překvapil Kliku nepříjemnou střelou, která skončila až za jeho zády.

Třetí třetina začala velmi vyrovnaně. Liberec se sice snažil s výsledkem něco udělat, ale Litvínov poctivě bránil a nepouštěl domácí do šancí. Ta přišla až devět minut po začátku třetí třetiny. Zajíček se nejlépe zorientoval v brankovišti a ohrozil Kliku, ten byl ale proti a výborně zasáhl betonem. Litvínov se dostal k menšímu tlaku, ale ani jedna ze střel neskončila gólem a brankář Hambánek držel naděje domácího týmu. Necelé tři minuty před koncem mohl vykřesat jiskřičku naděje domácí Zajíček, který se dostal až před Kliku a mířil mezi betony. Litvínovský brankář ale podržel svůj tým. Domácí to ještě zkusili v šesti, jenže žádná větší šance nepřišla a tři body tak získala Verva.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo

„Bylo to těžké utkání. Litvínov hrál o všechno a bylo to vidět. Odehrál výborný zápas. Nevyužili jsme naše šance. Litvínov měl dnes lepší koncovku. Vojtěch Hambálek v brance odvedl dobrý výkon.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Bojujeme teď o každý bod. Jsme rádi, že máme všechny tři. Myslím, že rozhodla druhá třetina, ve které jsme byli produktivnější.“

Fanshop