Zápasy - Junioři 29. 01. 2022, Šimon Kadeřávek

Hořký závěr moravského tripu. Litvínovští junioři padli ve Zlíně 1:3

Sobotní utkání svedlo dohromady tabulkové sousedy, a tak zápasu nechyběl náboj. První gól vstřelili domácí, předcházely mu však dvě přesilové hry Litvínova. Chemici přeci jen vyrovnali zásluhou Slavíka. O výhře se nakonec rozhodovalo ve třetím dějství, kdy Berani slavili dvě trefy.

36. kolo, 29.01.2022, Zlín, Zimní stadion Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 2:0
  • Střely na branku

    30:24
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    76

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 16. Čechmánek, 46. Nábělek, 50. Masař (Chludil)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 24. Slavík (Stehlík, Hocelík)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Hradil, Blaha – Čelechovský, Hübl

  • Sestava domácích

    Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C) – Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Chludil, Marek, Čechmánek

  • Sestava hostů

    Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva – Kočárek, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Maštalířksý, Šprynar, Skuhrovec, Slavík


Reportáž

Úvodní buly vyznělo lépe pro litvínovského Slavíka, následný útok však neměl gólové parametry. Ještě neuběhlo ani pět minut a zazněl hvizd sudího. Muž v pruhovaném poslal na trestnou domácího Velikovského. Litvínov ale nedokázal početní výhodu využít, přestože se útočník Skuhrovec snažil. Po vyrovnání sil na ledě se připomněli Berani, když z bezprostřední blízkosti vypálil na Čermáka Masař. Maskovaný muž ale zkušeně zasáhl.

Čermák byl v centru dění i v dalších minutách, tvrdost jeho betonů prověřil Marek s Chludilem. Zlínskou ofenzivní pasáž ale přerušilo další vyloučení, tentokrát se poroučel mezi časoměřiče Nábělek. Chemici si příliš šancí nevypracovali, výjimkou byl únik Slavíka, útočníka těšně před brankou dostihl jeden z obránců. Dvě promarněné příležitosti znamenaly hozenou rukavici pro domácí.

Zlín se zničehonic ocitl v přečíslení, Jakub Čechmánek sice nevyužil služeb svého spoluhráče, svůj pokus však zacílil přesně do pravého horního rohu. Ševci se tlačili do útoku i nadále, většina pokusů končila na brankáři Čermákovi.

V podobném stylu začalo druhé dějství, protože hosté měli problémy se zakládáním útoků. Během jedné z akcí skóroval Marek Slavík a vyrovnal. O pár minut poté mohlo být zase všechno jinak, protože od modré čáry vypálil obránce Velikovský. Jeho dělovka ale orazítkovala tyčku. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou. Litvínovští měli několik příležitostí, ale chyběla přesná muška. Jejich tlak podpořilo vyloučení Velikovského, jenže početní výhoda chemikům vůbec nevyšla. Paradoxně největší šanci měl domácí Chludil.

Poslední dvacetiminutovka slibovala drama, domácí toužící po třech bodech okamžitě zahájili obléhání litvínovské branky. Výrazně jim v tom pomohl faul Hocelíka a Zlín se s nastalou situací popasoval výtečně. Nekompromisní ránou nedisciplinovanost potrestal Patrik Nábělek. Po inkasovaném gólu se chemici sice na čas osvobodili, ale záhy slavili Berani znovu. Z levého kruhu překonal Čermáka Jakub Masař a o výsledku bylo takřka rozhodnuto.

Litvínov sice doufal v kontaktní branku, ale sám sebe oslaboval, protože během závěrečné desetiminutovky odpykával dvouminutový trest Kroupa s Vopatem. Na výsledku už se nic nezměnilo, a tak chemici odjíždí se Zlína s prázdnou.