Zápasy 06. 09. 2021, Kamila Stříteská

Verva nestačila ve třetí třetině na Kladno, v poslední prověrce neuspěla

Poslední přípravný zápas letošní sezony má Litvínov za sebou. Velmi vyrovnaný zápas nakonec rozhodla až třetí třetina, konkrétněji její samotný závěr, kdy se Rytířům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Havelka v posledních setinách ještě odpověděl na poslední branku domácích, ale na výhru to nestačilo. V utkání se dvěma góly vyznamenal Andrej Kudrna.

přát., 06.09.2021, Rocknet aréna, Chomutov
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 2:1
  • Vyloučení

    8:6
  • Využití

    2:3
  • Diváků

    1124

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 15. Donaghey (Baránek), 25. Beran (Melka, Donaghey), 56. Kristo (Plekanec), 60. Baránek

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Kudrna (Irving), 31. Kudrna (Zdráhal), 60. Havelka (Hrbas)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3

  • Rozhodčí

    Hucl, Jaroš – Sedláček, Tvrdík

  • Sestava domácích

    Bow (Stahl) – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Funk, Štoch – Ciampini, Plekanec, Kristo, Melka, Kubík, Machala, Račuk, Pitule, Hajný, Hlava, Filip, Beran.

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – Demel, Irving, Hrbas, Balinskis, Kolář, Stříteský, Zeman – Pospíšil, Hübl "C", Lukeš "A", Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Sukel, Jarůšek, Stehlík, Havelka, Zygmunt, Svoboda.


Reportáž

Oba týmy nastoupily ke svému poslednímu přípravnému utkání letošní sezony. Minutu po začátku klání usedl na trestnou lavici Stříteský a chvíli po něm také Aaron Irving. Dvojitou početní převahu se kladenským hokejistům nepodařilo využít. V 5. minutě pronikl do samostatného úniku Marek Račuk, který si před hostujícím brankářem pohrál s kotoučem, ale pozorného Godlu nezmátl. V 11. minutě si vytvořil dobrou pozici ke střele Ladislav Funk, ale kotouč mu v koncovce přeskočil přes hokejku. Ve 12. minutě si také Verva zahrála přesilovou hru, když na trestnou lavici usedl Jacob Dotchin. Chemikům stačilo pouhých šest vteřin, když od modré čáry Irving poslal dělovou ránu, kterou v předbrankovém prostoru poslal za záda Bowa Andrej Kudrna. Posléze se blížil navýšení Hübl, jehož střelecký pokus mířil lehce nad kladenskou bránu. O minutu později bylo vyrovnáno, když Cody Donaghey propálil od modré čáry vše, včetně Denise Godly. V 17. minutě se ještě pokoušel o navýšení Petr Straka, ale střelu z levého kruhu vyrazil Landon Bow až do ochranné sítě, další ránu přidal Patrik Demel, jenž mířil lehce nad domácí klec. Po dvaceti minutách hry bylo skóre vyrovnané 1:1.

Ve druhé třetině předvedl Litvínov pěknou akci, kdy poslal střelu Hübl, která se odrazil od bránícího hráče domácích na modrou čáru, tam byl ale připravený Marek Hrbas, který střelou z první minul kladenskou klec. Posléze puk ale ještě odrazil na připravenou hůl Viktora Hübla, jenž promáchl levitující kotouč, který mohl doplachtit až do sítě domácích. Ve 23. minutě si také Verva zahrála v oslabení. To se už blížilo ke konci, když střelu od modré čáry nasměroval za Godlova záda Matěj Beran. V polovině druhého dějství se po Zdráhalově nabídce vytasil se střelou Estephan, který o milimetry minul domácí brankoviště. V 31. minutě se Vervě podařilo uspět v další početní převaze, kdy se znovu prosadil Andrej Kudrna. Tentokrát po pobídce od Patrika Zdráhala, jenž mu nabil přesně před brankoviště. Po dvou třetinách bylo skóre stále vyrovnané - 2:2.

Ve 43. minutě prověřil pozornost kladenského brankáře Matúš Sukel střelou z pravého kruhu, Bow jeho pokus zlikvidoval. Ve 46. minutě byl blízko zvýšení skóre Aaron Irving, tvrdá rána z levého kruhu označkovala rameno kladenského brankáře. Následně se o slovo přihlásili také Rytíři, Daniel Kristo vyslal dělovou ránu od modré čáry, která byla ještě několikrát tečována před Godlou, ten si nakonec s pokusem poradil. V 50. minutě se Petru Strakovi nepodařilo zvednout kotouč nad beton domácího brankáře. O dvě minuty později ujel s kotoučem po pravé straně ledové plochy Pawel Zygmunt, jeho střelecký počin schoval kladenský gólman do lapačky. V 56. minutě po Plekancově nahrávce uspěl střelou pod víko z pravého kruhu Daniel Kristo. Litvínov se pokoušel prosadit se šesti bruslaři v poli, ale Marek Baránek trefil odkrytou klec hostů. Martin Havelka v posledních setinách poslal kotouč z předbrankového prostoru za Landona Bowa. V posledním přípravném zápase letošní sezony se radovali domácí Rytíři. 

Ohlasy

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

David Čermák

Myslím si, že jsme sledovali vyrovnaný zápas. Podali jsme lepší výkon než v předešlém utkání s Litvínovem. Zatím to byla jen příprava, víc ukáže až začátek extraligy. Výsledky v přípravných zápasech nebyly zas tak důležité, spíš byl důležitý náš herní projev. Od pátku potřebujeme bodovat.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Utkání jsme prohráli, tudíž nemůžeme být spokojení. Ještě musíme nějaké věci do začátku extraligy zlepšit. Zejména ve hře pět na pět, také důraz v osobních soubojích, ať už v útočném nebo obranném pásmu. Příprava pro nás skončila a chceme se soustředit na první ligové utkání. Hodně nám přípravné duely ukázaly. Tento zápas jsme prohráli, měli jsme hrát lépe. To nejdůležitější ale začne v pátek.