Zápasy 05. 08. 2021, Kamila Stříteská, Ondřej Vlk

Verva v omlazené sestavě Energii nestačila, podlehla 3:5

Litvínovští hokejisté vyrazili na první přípravné utkání na led karlovarské Energie jen se třemi formacemi a v omlazené sestavě. Poprvé se v dresu Vervy představily posily Matúš Sukeľ s Andrejem Kudrnou. Premiéru si odbyli junioři Danielčák s Vopatem. Po dvou letech se na litvínovské soupisce objevil odchovanec Ondřej Jurčík. Litvínovští i přes dobrý vstup gólem Kudrny v přesilovce ale po většinu utkání tahali za kratší konec provazu a ve druhé třetině prohrávali už 1:5. Výsledek ještě korigovali Danielčák a Sukeľ, který upravil stav zápasu na konečných 3:5.

přát., 05.08.2021, Realistic aréna
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    2:1, 3:1, 0:1
  • Vyloučení

    5:2
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 8. Parkkonen (Rachůnek), 10. Beránek, 23. Flek (Rachůnek), 33. Černoch, 35. Šik (Doudera)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Kudrna (Balinskis, Sukeľ), 40. Danielčák (Havelka), 50. Sukeľ (Zygmunt, Kudrna)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 5:1, 5:3

  • Rozhodčí

    Svoboda, Sýkora – Gerát, Hynek

  • Sestava domácích

    Novotný – Dlapa "A", Parkkonen, Havlín, Doudera, Rohan, Plutnar, Weinhold – Rachůnek "A", Miškář, Flek, Beránek, Hladonik, Vondráček "C", Koblasa, Černoch, Kohout, Průžek, Osmík, Šik

  • Sestava hostů

    Godla – Balinskis "C", Háva, Demel "A", Zeman, Kolář, Baláž – Kudrna, Sukel, Jurčík, Vopat, Slavík, Danielčák, Zygmunt, Svoboda, Havelka.


Reportáž

V omlazené sestavě nastoupila Verva ke svému prvnímu přípravnému utkání sezony. Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě Andrej Kudrna, kdy se o střelu od modré pokoušel Balinskis, ale ránu tečovala brusle bránícího hráče a kotouč se odrazil na hokejku Kudrny. Vzápětí se slova ujali domácí. V osmé minutě a zároveň v početní převaze srovnal Patrik Parkkonen. O dvě minuty později předvedl Ondřej Beránek krásnou sólo akci, která rovněž skončila gólem do litvínovské brány. Ve zbytku první třetiny gól nepadl, ale v šestnácté minutě dostal prostor ke střele Přemysl Svoboda, tváří tvář karlovarskému brankáři neuspěl.

Druhá třetina přinesla v úvodu oslabení Vervy, ukázkovou souhru předvedl Petr Koblasa s Ondřejem Beránkem, jejich pokus ale pouze orazítkoval Godlův beton. Následoval závar před hostující brankou, kdy se nejprve pokoušel prosadit Parkkonen, poté přišel Rachůnkův dlouhý pas na Jakuba Fleka, jenž střelou z levého kruhu propálil Denise Godlu. V polovině zápasu se na druhé straně předvedl Danielčák, ale ani jeho pobyt před Filipem Novotným branku Litvínovu nepřinesl. Ve třicáté třetí minutě se znovu měnilo skóre. Nejprve Ondřej Dlapa orazítkoval tyč, ale posléze dorazil odražený kotouč do sítě Jiří Černoch. Snížit mohl Přemysl Svoboda, když se zmocnil puku a pospíchal v samostatném úniku na karlovarskou klec, v koncovce byl ale nepřesný. Nedáš, dostaneš. Po Svobodově akci se do stejné situace dostal Otakar Šik a svou šanci náležitě proměnil. V samotném závěru druhé periody se přeci jen hosté radovali, když Havelkova bekhendová nahrávka před bránou našla Tima Danielčáka, který doklepnutím nasměroval kotouč do až za brankovou čáru. Litvínov odešel do kabiny s tříbrankovým mankem.

Závěrečnou dvacetiminutovku odstartovala šance na straně Litvínova, když si Ondřej Baláž sjel pro kotouč k mezikruží a prudkou ránou prověřil pozornost karlovarského brankáře. V padesáté minutě zůstal Matúš Sukeľ před domácí svatyní zcela neobsazený, čehož si všiml Zygmunt po jehož nahrávce se podařilo Sukeľovi skórovat. Další šance patřila Janu Vopatovi, který dělovkou z pravého kruhu poslal kotouč do lapačky Filipa Novotného. V samotném závěru se pokoušel navýšit skóre Tomáš Vondráček při samostatném úniku, ale Denis Godla jej zastavil. První přípravný zápas tak skončil ve prospěch energetiků.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška

Bylo to pro nás velmi dobré a kvalitní utkání se silným a aktivním soupeřem, který na nás nastoupil ve vysokém tempu. V prvních deseti minutách jsme měli trochu problém se zachycením jejich pohybu, tam nás Litvínov jednoznačně přehrával. Poté jsme se s tím srovnali a podařilo se nám vrátit do zápasu a vstřelili jsme pěkné branky. Ve druhé třetině se začaly objevovat věci, které jsme chtěli, aby se objevovaly. Jediné, co mě mrzí je, že jsme celkem lehkovážně hráli ve třetí části. Zbytečně jsme zdržovali hru, zastavovali kotouče a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Litvínov jsme tím vrátili zpátky do zápasu. Konec utkání nebyl takový, jaký jsme si představovali. Jsme rádi, že si většina hráčů zahrála první těžké přípravné utkání a podařilo se nám zvítězit před domácím publikem. Bereme to jako povzbuzení do další práce. Doufám, že se naše výkony budou zlepšovat a budeme hrát celých šedesát minut, ne jako dnes, kdy jsme dle našich představ odehráli přibližně čtyřicet minut.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Pro nás to byl první zápas a dali jsme šanci mladým hráčům. Hráli jsme pouze na tři pětky. Myslím, že jsme odehráli solidní zápas. První a třetí třetina byla z naší strany dobrá. Ve druhé třetině jsme začali pociťovat, že hrajeme pouze na tři formace a docházely nám síly. Domácí nás v této fázi přetlačili a vytvořili si dostatečný náskok. V poslední dvacetiminutovce jsme si dokázali vytvořit nějaké šance. Myslím si, že výsledek není tak podstatný. Máme spoustu nových věcí, nových hráčů. Začátek sezony byl s chybami, ale kluci si to odmakali. Z výsledku jsme zklamaní, protože jsme prohráli, ale myslím, že tam bylo spoustu dobrých věcí na to, že se jednalo o první zápas.  

Fanshop